Προβλήματα με την spdif

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,041
Λάρισα
Εχω το motherboard gigabyte GA-946GMX-S2, το οποίο έχει έξοδο και είσοδο spdif. Αγόρασα λοιπόν ένα Module που μπαίνει στα slot πίσω και το σύνδεσα και στο mb (δεν μπορεί να κάνω λάθος γιατί έχει τυφλό pin). Τελικά όμως μούγκα στην στρούγκα. Καμμιά ιδέα;

Για δικάναλο, η κάρτα που έχει on board είναι η realtek. Ορίζω απο το πρόγραμμά της την έξοδο και την ανάλυση αλλά τίποτα. Βάζοντας μία κάρτα pci για να έχω εξόδους firewire δούλεψε κανονικά με το Weiss Minerva. Μήπως είναι καλλίτερα να βάλω μία κάρτα ήχου που να έχει έξοδο ομοαξονική spdif και να τελειώνω;

Αν η on board σου δουλεύει σωστά (δηλαδή έχει έξοδο bit perfect), δεν χρειάζεται να βάλεις επιπλέον κάρτα.

Το ότι δεν σου δουλεύει η έξοδος είναι λίγο περίεργο.

Κάνε και μια δοκιμή με το powerdvd έχοντας ορίσει ως έξοδο την s/pdif.

Αν δεν εμφανίζει το PDVD την s/pdif, κάτι δεν πηγαίνει καλά με το driver της κάρτας ήχου.

Λοιπόν ξανακατέβασα απο το cd της ΜΒ τους drivers για audio και η έξοδος spdif παίζει. Ομως ενώ στην output device του foobar έχω KS, δεν έχω bit perfect, αφού ακούω τους διάφορους ήχους του λειτουργικού. Καμμιά ιδέα ή μήπως η on board κάρτα δεν βγάζει bit perfect;