Προβλήματα του DM800 για επίλυση

Voreios

Supreme Member
18 January 2007
4,750
Ανοίγω αυτό το threat για να αναφέρουμε οι (πολυπληθείς) κάτοχοι του δέκτη προβλήματα που χρειάζονται επίλυση (και γιατι όχι, αφου τα μαζέψουμε, να στειλουμε μιά επιστολή ...στα κεντρικά ή σε ορισμένα τημ που φτιάχνουν ιματζ)
Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης για μένα λυθηκε
Τα περισσότερα προβλήματα τα εστιάζω προσωπικά σε θέματα λήψεων, αν και όσοι πιάνουν μόνο "μεγάλους" δορυφόρους μπορει να μην τα έχουν αντιληφθεί
Η ιδέα γι αυτό μου ήρθε επειδή απο χτες έχω για δοκιμή έναν άλλο HD δέκτη στο σπίτι...που κάνει αυτά που δεν κάνει ο 800αρης...
1. Δεν φορτώνει το ITV HD (ο αλλος δεκτης που έχω το φόρτωσε κανονικότατα)
2.Στις 24.5 δυτικά σε πακέτο λατινικής αμερικής με πολλά ελεύθερα κανάλια σε dvb-s2 μου τα φορτώνει αλλα δείχνει μόνο το ένα! (ο άλλος δεκτης μου τα έδειξε όλα). Ειχα ρωτησει παλιά γι αυτά και μόνο ο Σωτος μου απάντησε ότι τα βλέπει με την Skystar HD
3.Δεν φορτωνει τιποτε με SR κάτω απο 2000 (νομίζω το πιο χαμηλό που φόρτωσα εχει 1950). Ο αλλος δέκτης μου φόρτωσε και με SR 1000 (αλλά και o DM500+ κατεβαινει πολύ χαμηλά). Αυτό βεβαια ειναι θεμα τιούνερ, οπότε το ερωτημα ειναι ...να μας δώσουν την δυνατότητα να αλλάζουμε το τιούνερ με καλύτερο και πληρέστερο και πιο ευαίσθητο στα dvb-s2 (κομμάτι δύσκολο γιατι θα θελει νεα λογισμική υποστήριξη)
4.Στην μπάντα C (που δεν έχετε οι πιο πολλοι) υπάρχουν πολλά που δεν τα φορτώνει και μερικά που τα φορτώνει μεν αλλά τα δείχνει με παγώματα. Γενικά έχει πρόβλημα με ότι ξεφεύγει λίγο απο τα στάνταρ πρότυπα μετάδοσης ή χρειάζεται και pids για φόρτωμα. Να μας δώσουν την δυνατότητα να βάζουμε τουλάχιστον χειροκίνητα τα pids μέσα απο τον δέκτη (γίνεται μόνο με settings editor).
5.Να μας δώσουν την δυνατότητα....να διαγράφουμε κανάλια απο μέσα απο τον δέκτη
6.Ηχο στο Bebe TV-9E δεν μου έδωσε ούτε ο άλλος δεκτης, γιατι ομως να μην έχουμε υποστηριξη AAC (ο Σωτος εγραψε για δεκτη που του δίνει ήχο)
Γραψτε και οι υπόλοιποι πιθανές δικές σας παρατηρήσεις (*...δεν φαντάζομαι να τα κάλυψα όλα!)

διαβάζω καιρό τώρα ώς πρόβλημα την μή δυνατότητα διαγραφής καναλιών απο τις λίστες μέσω remote control και αναρωτιέμαι μήπως εννοείτε κάτι άλλο γιατί εγώ τουλάχιστον με genini τα διαγράφω απο : bouquet -> menu ->remove entry

Αφαίρεση από τα μπουκέτα γίνεται γίνεται σε όλα τα Images. Διαγραφή από τους βασικούς πίνακες (δορυφόροι-providers) δεν γίνεται.
Επίσης δεν μπορείς να κάνεις μετονομασία καναλιού από το τ/χ, κάτι που γίνεται στο Enigma 1.

Και μάλιστα το παραπάνω προβλημα ειναι πολυ ενοχλητικο, γιατι σε περιπτωση που καποια καναλια αλλαξουν συχνοτητα, ενω οταν τα σκαναρεις τα βρισκει δεν τα προσθετει, αλλα κραταει την παλια συχνοτητα οποτε πρεπει να γινει διαγραφη της συχνοτητας στο pc και να σκαναριστει η νεα συχνοτητα των καναλιών μετά.

Καλά, από την μία μπορείς να είσαι στην δουλειά σου και μπαίνοντας remotely στο σπίτι σου να βλέπεις TV μέσω dreambox και από την άλλη δεν μπορείς να κάνεις μιά απλή διαγραφή καναλιού.

Μιλάμε αυτό και το iphone τέτοια κουλά... :flipout:

Καλά, από την μία μπορείς να είσαι στην δουλειά σου και μπαίνοντας remotely στο σπίτι σου να βλέπεις TV μέσω dreambox και από την άλλη δεν μπορείς να κάνεις μιά απλή διαγραφή καναλιού.
Είπαμε, ο Dreambox δεν κάνει αυτά που κάνουν οι άλλοι!!

Και μάλιστα το παραπάνω προβλημα ειναι πολυ ενοχλητικο, γιατι σε περιπτωση που καποια καναλια αλλαξουν συχνοτητα, ενω οταν τα σκαναρεις τα βρισκει δεν τα προσθετει, αλλα κραταει την παλια συχνοτητα οποτε πρεπει να γινει διαγραφη της συχνοτητας στο pc και να σκαναριστει η νεα συχνοτητα των καναλιών μετά.

Πραγματι ...αυτό ειναι το πιο σπαστικό και σε υποχρεώνει τελικά σε νεα σαρωση δορυφόρου, η οποία όμως για ορισμένους μπορεί να κρατήσει και...μισή ώρα (ξεχάσαμε να το πουμε κι αυτό το μειονεκτηματάκι, αμα ζητήσεις πχ 28.2-28.5 ανατολικά για σαρωση...μπορεις να φυγεις για 40 λεπτά και να επανέλθεις μέχρι να τελειώσει! Αντιθετα αμα ζητήσεις στις 9 ανατολικά και επειδή όλες οι συχνότητες της database ειναι υπαρκτές και λαμβάνονται έχεις έτοιμο τον δορυφόρο σε τρία λεπτά!)

Θυμήθηκα μερικά ακόμη που υπάρχουν σε enigma1 αλλά όχι σε enigma2
1. Θελουμε όταν βαζουμε χειροκίνητα μιά συχνότητα για αναζήτηση, να μας δείχνει άμεσα αν την λόκαρε ή όχι και τι σήμα έχει. Υπάρχει μεν satfinder αλλά ειναι σε χωριστο υπομενού και έτσι δεν ειναι βολικό να πηγαινουμε πρωτα να τσεκαρουμε για σήμα και μετα πισω για χειροκίνητη αναζήτηση
2.Θα θέλαμε και ...υπότιτλους drtic που ειχαμε σε enigma1