Προβληματικό τροφοδοτικό (Corsair HX-520W);

Ilias_1971

Senior Member
28 March 2007
388
Γέρακας
Αγαπητοί συνφορουμίτες, δεν ξέρω εάν έπιασαν το htpc μου οι ζέστες, αλλά τις τελευταίες ημέρες (σε θερμοκρασία δωματίου 22 oC) ο θόρυβος από το τροφοδοτικό, (ένα corsair HX-520w) έχει αυξηθεί αρκετά.

Το θόρυβο αυτόν δεν τον είχα ακούσει από τα χριστούγεννα που το αγόρασα.

Ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού ξεκινά ακόμα και όταν έχω ανοικτό το καπάκι του κουτιού (Silverstone Grandia).

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στο εσωτερικό του htpc και ο φόρτος του φαίνονται στo στιγμιότυπo που επισυνάπτω.

Υπάρχει άλλος με το ίδιο μοντέλο τροφοδοτικού που να αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον θόρυβο που παράγει ο ανεμιστήρας του;

Attachments

• temperatures and work load.jpg
    temperatures and work load.jpg
    133.6 KB · Views: 62
Δεν έχω το ίδιο τροφοδοτικό για να βοηθήσω αλλά ο ανεμιστήρας ενός τροφοδοτικού ξεκινάει με το που θα το βάλεις εντός.Δεν έχει να κάνει
με θερμοκρασία.Μήπως ακουμπάει κανένα καλωδιάκι,καμμιά καλωδιοταινία;
Ίσως ο ανεμιστήρας της cpu να έχει αυξήσει στροφές.

Η διαρρύθμιση στο htpc είναι αυτή που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Το ανεμιστηράκι της cpu δουλεύει στις 980-1300 στροφές και το psu δεν έρχεται σε επαφή με κάτι, ενώ η διάταξή του είναι τέτοια ώστε να τραβά συνεχώς φρέσκο αέρα από έξω.

Attachments

• P1013690.jpg
    P1013690.jpg
    84.2 KB · Views: 30
  • P1013689.jpg
    P1013689.jpg
    124.4 KB · Views: 35
  • P1013688.jpg
    P1013688.jpg
    135.4 KB · Views: 31
Re: Απάντηση: Προβληματικό τροφοδοτικό (Corsair HX-520W);

Δεν έχω το ίδιο τροφοδοτικό για να βοηθήσω αλλά ο ανεμιστήρας ενός τροφοδοτικού ξεκινάει με το που θα το βάλεις εντός.Δεν έχει να κάνει
με θερμοκρασία.Μήπως ακουμπάει κανένα καλωδιάκι,καμμιά καλωδιοταινία;
Ίσως ο ανεμιστήρας της cpu να έχει αυξήσει στροφές.
Δεν είναι έτσι. Ο ανεμιστήρας των τροφοδοτικών δεν είναι σταθερών στροφών, όταν ανεβαίνει η κατανάλωση (και η θερμοκρασία) ανεβάζει στροφές.
Το τροφοδοτικό αυτό πάντως δεν έχει γενικά πρόβλημα με θόρυβο. Απλά μάλλον έπιασαν οι ζέστες, και ανέβηκαν οι στροφές. Δεν είναι κανονικό πάντως. Μήπως είναι πολύ στριμωγμένο το htpc και δεν μπορεί να πάρει αέρα απ' έξω το τροφοδοτικό; Δοκιμασέ το ίσως σε ανοιχτό χώρο. Αν και πάλι τα ίδια κάνει, και είναι μέσα στην εγγύηση, έχω την εντύπωση οτι καλύτερα να το επιστρέψεις να το κοιτάξουν.

Εγω για αυτό χεριάζω τα τροφοδοτικά και βάζω τους ανεμιστήρες στα 5v.
Μην του λέτε τέτοια βρε σεις και πάρει καμιά φωτιά το τροφοδοτικό! Οκ να αλλάξει τον ανεμιστήρα, αλλά στα 5V μόνιμα ανεξάρτητα απο την θερμοκρασία; Νομίζω οτι είναι κάπως επικίνδυνο.

Το θέμα είναι ότι η τοποθέτηση του τροφοδοτικού στο κουτί είναι τέτοια ώστε να τραβά συνεχώς φρέσκο αέρα από έξω. Η θερμοκρασία περιβάλλοντος έχει αυξηθεί 1-2 βαθμούς.

Δοκίμασα και με το καπάκι του κουτιού ανοικτό και πάλι ξεκίνησε να δουλεύει σε ψηλές στροφές το ανεμιστήρι του.

Το θέμα είναι ότι είτε βλέπω κάποια ταινία, είτε σερφάρω, είτε το αφήνω να κατεβάζει, κάποια στιγμή θα πάρει μπρος ο ανεμιστήρας και δεν σταματά (εφόσον ρυθμίζεται από τις θερμοκρασίες κα τον φόρτο εργασίας).

Μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσω με το κατάστημα που το αγόρασα.

(Δεν θα του "έβαζα" ποτέ χέρι διότι δεν ξέρω από τέτοιου είδους "επεμβάσεις' :grinning-smiley-043 )

Μάλλον θα πρέπει να επικοινωνήσω με το κατάστημα που το αγόρασα.

(Δεν θα του "έβαζα" ποτέ χέρι διότι δεν ξέρω από τέτοιου είδους "επεμβάσεις' :grinning-smiley-043 )

Και πολυ καλα θα κανεις, για να μην χασεις την εγγυηση και μην παρεις καμια φωτια.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας.

Θα επικοινωνήσω με το κατάστημα για αντικατάσταση, όπως με συμβούλευσε και ο RAM GUY στο επίσημο φόρουμ της Corsair.

Μάλλον πρόκειται για πρόβλημα του fan controller, ο οποίος δεν ελέγχεται από τη θερμοκρασία αλλά από το εκάστοτε φορτίο που δέχεται το τροφοδοτικό, και δεν είναι λογικό να ενεργοποιείται όταν ο υπολογιστής βρίσκεται σε κατάσταση idle.

Το ελπίζω Jois21, διότι αν δεν είναι αυτό μάλλον θα φταίει η μητρική που δεν κάνει καλή ρύθμιση των ρευμάτων..:bigcry:

Re: Προβληματικό τροφοδοτικό (Corsair HX-520W); [Λύθηκε]

Τελικά, το e-shop από το το οποίο είχα αγοράσει το τροφοδοτικό, μου το αντικατέστησε και τέσσερις ημέρες τώρα όλα είναι..... ήσυχα, πολύ ήσυχα!!!:party::party:

Re: Προβληματικό τροφοδοτικό (Corsair HX-520W); [Λύθηκε]

Τελικά, το e-shop από το το οποίο είχα αγοράσει το τροφοδοτικό, μου το αντικατέστησε και τέσσερις ημέρες τώρα όλα είναι..... ήσυχα, πολύ ήσυχα!!!:party::party:

Σωστός!!!!:a0210: