Προβληματισμός για αγορά oled sony

γιάννης Δ

New member
5 May 2017
58
Εδώ και ένα χρόνο ΜΕΛΕΤΑΩ την αγορά μιάς ΚΑΛΗΣ έως άριστης τηλεόρασης γιά απόσταση θέασης ,που ξεκινά από 2,50-3 μ. στο σαλόνι ,έως 6 μ.στην τραπεζαρία ,για ταινίες και digea και γιατί ΑΠΛΑ μετά από 15 και βάλε χρόνια με μια Loewe μπαούλο, που χρυσοπλήρωσα (τότε περίπου είχαν κυκλοφορήσει η led) πρέπει να πάρω μια τηλεόραση για άλλα τόσα χρόνια που να είναι και τεχνολογικά μπροστά .Από την μελέτη τόσο στο δικό σας forum,όσο και σε άλλα ξένα κατέληξα στην 55Α1 και στην 55ΑF8 τις οποίες τώρα με τις προσφορές τις δίνει 2999-500 και 2799-500 αντίστοιχα το sony center.Ερώτηση , γιατί η δεύτερη που είναι μοντέλο 18 είναι φτηνότερη,δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και την ίδια φωτεινότητα και διαφέρουν μόνο στο περιτύλιγμα- βάση,να περιμένω, πόσο μπορεί να πέσουν ,ποιά να προτιμήσω;;;;

Μελετάς τις τεχνολογίες αλλά στην απόσταση θέασης πιάνεσαι αδιάβαστος :cool4:

image.php

Χρειάζεσαι μια 65" OLED TV, η μάρκα δεν παίζει τόσο ρόλο, άλλωστε όλες LG panel φοράνε :lehrer:

αυτο το διάγραμμα δεν νομίζω οτι παίζει κανένα ρόλο πια καθώς οτι κυκλοφορεί στις μεγάλες διαστάσεις είναι έτσι και αλλιώς 4κ. Το θέμα είναι οτι χρειάζεται 65άρα τουλάχιστον λογω απόστασης θέασης.Στη Σονυ δεν νομίζω να πέσουν σημαντικά εώς και καθόλου οι τιμές στις oled. Στις lg προσωπικα πιστέυω οτι θα δούμε β7 και c7 στα 2400με 2500 ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ μέσα στο καλοκαιρι όχι πριν από αυτό.

2500 για 55 ιντζές? Δώσε 200 παραπάνω και πάρε την

https://www.skroutz.gr/s/10781879/LG-OLED65B7V.html

Αν περιμένεις λίγο μάλλον θα την βρείς και πιο κάτω. Εγώ έχω την 65 και κάθομαι στα 2 μετρα. ΜΗΝ κανεις το λάθος και πάρεις 55 θα το μετανιώσεις 10 λεπτά μετά που θα σου την φέρουν.

Όταν σε αυτά τα χρήματα παίρνεις 75ρα lcd με 5 χρόνια εγγύηση θέλει προσοχή...
Πρέπει να ξέρεις για πιο λόγο παίρνεις 55ρα και όχι 65 η 75
(Σε τόσο ακριβές τηλεοράσεις θεωρώ απαραίτητο την επέκταση εγγύησης )

Νομίζω ότι όταν προτείνουμε την καλύτερη τιμή σε κάποια tv πρέπει να λαμβάνουμε υπ' όψιν μας και αν περιλαμβάνουν δόσεις άτοκες και πόσες.
Διότι π.χ σίγουρα κάποιος θα προτιμούσε τη lg oled 2999 ευρώ σε 48 άτοκες δόσεις από 2749 μετρητοίς.

ΠΑΙΔΙΑ καλό μεσημέρι και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. ΓΝΩΡΙΖΩ για τις αποστάσεις θέασης και δεν είναι δυνατόν με τόση ΜΕΛΕΤΗ να μην έχω δεί το διάγραμμα...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ αλλά επάνω στο τζάκι δεν με παίρνει για 65.Μελετάω εναλλακτική για 65 το ανώτερο.Ξέρω... ξέρω.. για τις θερμοκρασίες.....Στην έσχατη περίπτωση όμως που αποφασίσω 55 τι ουσιαστικά ΧΑΝΩ σε θέαση και ποιότητα; και σε οled η lcd χάνω περισσότερα ,σε τι ποσοστό .Εν τω μεταξύ έχω και θέμα με τον κυκλικό καναπέ του σαλονιού και τις κατά προτίμηση ΕΥΘΕΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΑΣΗΣ που απαιτούνται στις lcd, για αυτό μιλάω για oled.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ όμως στην κύρια ερώτηση και απορία μου ,γιατί μοντέλο του 18 η AF8 είναι φθηνότερη κατά 200 ευρώ τώρα, στην προσφορά απο την Α1 και εάν ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ουσιαστικά κάπου.Όσον αφορά τις ΑΛΛΕΣ που και εδώ είμαι ΠΑΡΑΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ξέρω ξέρω ίδια πάνελ αλλά προσωπική μου άποψη ΚΑΛΥΤΕΡΗ εικόνα και ποιότητα κατασκευής. ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ μου φαίνεται οτι το πολύ διάβασμα ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ διότι μετά όταν αρχίζεις να ψειρίζεις .......και φεύγει ο ενθουσιασμός...δύσκολα μπορείς να αποφασίσεις, βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό και έγκειται και στον χαρακτήρα του καθενός και ίσως δεν αξίζει να πολυσκάμε για τις τηλεοράσεις και τα άλλα ΑΓΑΘΑ που μας ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ και να δώσουμε ένα κάρο λεφτά....και το ΓΕΛΟΙΟ ...αλλά χρήματα τώρα και άλλα μετά απο 6 μήνες για το ίδιο προιόν ,που θα κάνουμε και τον σταυρό μας να μην μας βγεί κτυπημένο ή ελλατωματικό .....και τότε χάνουμε τον ύπνο μας. Άρα ΧΑΛΑΡΑ.......

Είμαι της άποψης ότι καλύτερα να πάρεις μεγαλύτερη τηλεόραση με λίγο χειρότερο πάνελ πάρα 55αρα για τέτοια απόσταση. Για να δεις τη ποιότητα της oled θα πρέπει να κάθεσαι στα 2 μέτρα. Μετά από αυτή την απόσταση όλες οι λεπτομέρειες θα χάνονται. Μιλάμε για 4k περιεχόμενο που δεν είναι ευρέως διαδεδομένο για να βλέπεις καθημερινά. Οποιαδήποτε καλή 65αρα led θα την ευχαριστηθείς περισσότερο λόγω μεγέθους. Οι δέκα ίντσες είναι μεγάλη διαφορά στην εντύπωση που αφήνουν όταν βλέπεις ταινία.

Εφόσον είναι απαραίτητες σχετικά μεγάλες γωνίες θέασης, ενδείκνυται η αγορά κάποιας OLED. Επίσης, αν θα τοποθετηθεί πάνω από τζάκι - δηλαδή, ενδεχομένως σε σχετικά μεγάλο ύψος - ίσως θα υπάρχει πρόβλημα με κάποια τηλεόραση άνω των 55" (αφού θα μετατοπίζεται αναλόγως, προς τα πάνω, το κέντρο της τηλεόρασης). Αν δεν υφίσταται τέτοιο πρόβλημα και εφόσον το budget υπερβαίνει τα 2500 ευρώ, υπομονή για κάποια 65" OLED στις προσφορές που θα προκύψουν στις επόμενες εβδομάδες, ελέω μουντιάλ. Κυρίως, για LG και Panasonic, περσινά μοντέλα.

αν βάλεις ένα blu ray να παίζει, οι διαφορές στις τηλεοράσεις ανάμεσα σε ίδιο τύπο πανελ (ips/va/oled) και με ίδια native hertz (50 ή 100) είναι γενικά δύσκολο να τις δεις με το μάτι.
θέλει ή τεστ ή να τις έχεις δίπλα δίπλα.
αν δε κάνει ένα τεστ το rtings.com που εμπιστεύομαι δεν νομίζω να ξέρει κανείς ακριβώς αν έχουν διαφορά στην εικόνα οι sony που λες..
εδω οι lg (πέρσι ή προπερσι δεν θυμάμαι) όλοκληρη η oled σειρά της δεν είχε διαφορά και μιλάμε για τηλεοράσεις με αρκετά χιλιάρικα διαφορά η πιο φτηνή απο την πιο ακριβή...
όλα τα τεστ στο rtings υπάρχουν
ότι και να πάρεις...μια 5ετη εγγύση πάρα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...

Last edited: