προβληματισμος με ρευμα

themosbora

Senior Member
26 September 2008
330
εχω τα εξης-b&w 683+rotel rb1080+ sunfire hrs 8+playstasion 3+denon 2910+commander+sony ραδιονεσχυτη ο οποιος θα παρει δρομο και θα αντικατασταθει με εναν onkyo 876.το προβλημα ειναι οτι κοντα στα μηχανηματα εχω 2 αντε το πολυ 3 μπριζες.υπαρχει προβλημα να παθω καποια ζημια?πως να μοιρασω τα μηχανηματα στις μπριζες?και με χρησει πολυπριζου εννοειτε..α ξεχασα + toshiba 37"lcd+&w 603 για κεντρικο.περιμενω λυσης και γνωμες.ευχαριστω παιδες..

δεν θα έχεις κάπου πρόβλημα. Ολα αυτά μαζί πάνω από 1000watt δεν πρέπει να τραβάνε.
Ενα καλό πολυπριζο με προστασία υπερτασης (οπως crystal audio) αρκεί.
ή μπορείς να βάλεις 2-3 ξεχωριστές πρίζες υπερτασης σε tv-denon-rotel

ευχαριστω,βασικα η πιο μεγαλη ανυσηχια μου ειναι για το γουφερ γιατι αν δεν κανω λαθος καπου ειχα διαβασει οτι σε στιγμες κορυφωσεις τραβαει πολυ πραγμα και μπορει να μου ριξει ασφαλεια.το πολυπριζο ειναι ηδη της crystal audio

ναι οντως ειναι τερατακι το sub.
Η μεγιστη καταναλωση ειναι 600w

Καλό θα είναι λοιπον να μπει σε ανεξάρτητη πριζα. Εκείνο που θα εξασφάλιζε μεγαλυτερη ασφαλεια θα ηταν η πριζα αυτή να παιρνει ρευμα απο άλλη ασφάλεια του πίνακα ρευματος - λιγακι δυσκολο βεβαια.
Μια ασφάλεια σπιτιου 10Α αντεχει 2200w.
Θα εχεις πρόβλημα (οχι καταστροφης καποιας συσκευής - μόνο υπερφορτωσης) μόνο όταν στην ίδια ασφάλεια έχεις εκτός από το σύστημά σου και άλλες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές.