ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΣΕ PLAY LAPTOP HDMI ΣΕ TV HDMI.

minakos

Established Member
19 August 2008
160
Καλημέρα.
Λίγο τα φωτα σας βρε παιδια γιατι κοντευω να τα παιξω μια βδομαδα τωρα.
Εχω μια SONY 40W4000 με τρια HDMI FULL HD.
Συνδεω στην μια το DVD Μου στην αλλη το HUMAX 2000 και στην τριτη το PC μου που εχει HDMI.Oλες οι συνδεσεις ειναι με ιδια καλωδια HDMI-HDMI.

Οτι παιζω απο DVD και HUMAX παίζει 100% σωστα και τελεια από κάθε αποψη.
Από τό Laptop (τελευταια γενια HP-DV9860) oτι παιξω..ειτε avi,ts,mkv ενώ όλα παιζουν σωστα στο μονιτορ του λαπτοπ στην τηλεοραση παιζουν κανονικα σε 1080 κιολας τα καλα...αλλα ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ κατεβαζουν γραμμες σε μορφη τσακισματος.Οταν δεν κινειται τιποτε στην οθονη ολα δειχνουν σωστα.

ΑΝ το γραψω το αρχειο σε δισκακι και το τρεξω απο απο το DVD του λαπτοπ αντι του σκληρου δισκου παιζει ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΑΝ ΜΕΤΑΤΡEΨΩ ΜΕ ΤΟ ΛΑΠΤΟΠ το αρχειο που δεν παιζει σε DVD και το παιξω στο εξωτερικο DVD παιζει 100% οκ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι εχω δοκιμασει ολους τους codec και διαφορετικα προγραμματα που μαλλον δεν ειναι απο κει γιατι στο λαπτοπ παιζουν ολα.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΛΕΤΕ ??

εχει επιλογη για το μονιτορ απο 25 - 60 HZ το εχω στο 59

Last edited:
δοκιμασα απο 23-60 hz τιποτε το καλλυτερο.
Στά 25 hz παρατηρησα οτι το προβλημμα ειχε μεγαλωσει πολυ και ήταν
σχεδον μονιμο στην εικονα.
μονιμο ακομη και σε οχι κινουμενη εικονα.

Λοιπον το εκανα να παιζει σε μονη οθονη στην αναλυση της TV 1920x1024

Την ειδε η καρτα οθονης σαν HD ME HDMI συνδεση μονη της,
ξεκινησα απο 25-35-50-60 ΗΖ ....τί είδα ???
Μονο στα 60 ΗΖ ειδα εικονα της προκοπης.Μπορω να πω οτι σχεδον εφτιαξε
κατα 95% ...τωρα που και που αν δεις κανα πολυ γρηγορο παγωματακι που δεν γινετε ευκολα αντιλυπτο.πρεπει να προσεχεις επι τουτου να το δεις.

ΑΠΟ 60 ΗΖ και κατω ΤΙΠΟΤΕ και μαλιστα στα 25-35 εκανε μεχρι και παγωματα συνεχη για ολοκληρα 1-2 δευτερολεπτα.

Παντως κατι εγινε δεν εχω παραπονο..τωρα ειναι οκ θαλεγα.Οσους ρωταω τωρα αν βλεπουν κατι δεν το παρατηρει κανεις.

Υπαρχει τιποτε αλλο να σεταρουμε ωστε να παρει το κατι τις που θαθελα εγω ??? αν και πραγματικα δεν το χρειαζεται παιζει πολυ καλα
Νασε καλα φιλε και σι και ταλα παιδια που απαντησαν.

Καλησπέρα.

Μπορώ να πω πως έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Συνδέω το PC με τηλεόραση Samsung 32" και ότι κι αν παίξω σ' ότι ανάλυση κι αν το βάλω παίζει με κολληματάκια. Την καλύτερη απόδοση την επιτυγχάνει στα 1920χ1080@60. Παρ' όλα αυτά σ' αυτή την ανάλυση σε κοντινά πλάνα προσώπων πηδάει καρέ.
Έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις αναλύσεις και συχνότητες σε ubuntu και xp και έχω το ίδιο αποτέλεσμα.
Μπορεί κανείς να βοηθήσει;

Ευχαριστώ

Ξέχασα να αναφέρω ότι τα games σ' αυτή την ανάλυση δουλεύουν άψογα.

Ευχαριστώ.

Λύθηκε εγκαθιστώντας και ακολουθώντας τις οδηγίες του reclock filter.

Ευχαριστώ