Προβολέας για μπάλα!!!

Eddie

Senior Member
20 December 2007
470
Καλησπέρα
Επειδή θα τον λιώσω τον Sony άμα βλέπω συνέχεια ποδόσφαιρο σε αυτόν σκέφτηκα να πάρω έναν προβολέα καθαρά για τηλεόραση.
Φυσικά δεν με ενδιαφέρει να έχει HD και σούπερ ανάλυση. Απλά θέλω έναν φθηνό προβολέα και πολύ φωτεινό ούτως ώστε να μπορώ να βλέπω ποδόσφαιρο με φως. Καμμία πρόταση για κάτι τέτοιο?
Έχω δει ως τώρα τον http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1043889&catalog=19&category=69977529

Νομίζετε είναι αρκετός ή πρέπει να πάω σε κάτι σαν αυτόν http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=992127&catalog=19&category=69977529

Γενικά προτιμώ κάτι αρκετά φθηνό και μπορώ να θυσιάσω την ποιότητα αρκεί να είναι φωτεινό και να έχει μια σχετικά καλή κίνηση...μπάλα είναι αυτή.
Ευχαριστώ πολύ

Όταν λες ότι θα βλέπεις μπάλα, πως θα τον συνδέσεις;

Γενικά μιλώντας, όσους Data έχω δοκιμάσει, έχουν την ίδια συμπεριφορά με Home Cinema προβολέα, ως προς το εισερχόμενο σήμα.
Από DVD recorder με upscaled σήμα, τα κανάλια δείχνουν καλύτερα κι ας μην αντιστοιχεί το 720p στο 1024x768 πάνελ τους.
Σε δοκιμή με αναλογικό σήμα έχω παρατηρήσει ότι εκείνοι που έχουν ανάλυση 800x600 δείχνουν πιο sharp παρά τη μικρότερη ανάλυση.
Μιλάω για καθαρά τηλεοπτικό σήμα από αναλογικό επίγειο κανάλι.

Η κίνηση είναι θέμα σε αυτούς τους προβολείς. Συνήθως υπάρχουν σπασιματάκια.
Για να μην πας σε κανένα θηρίο με καλό επεξεργαστή και σου κοστίσει the cuckoo-nightingale :D πρέπει να ψάξεις κάποιον που στο μενού του έχει ρύθμιση De-interlacing για Video (ή όπως το ονομάζει ο κάθε κατασκευαστής). Εκεί τα γλυτώνεις τα σπασίματα, τα οποία εκτός από την εικόνα σου σπάνε και τα νεύρα κυριολεκτικά. :violent-smiley-030:

Σκεφτόμουν μία εντελώς απλή σύνδεση...το tv tuner με τον προβολέα δλδ. Dvd recorder δεν έχω αν και η αλήθεια είναι ότι είμαι σε φάση να αγοράζω ένα. Το De-interlacing τί είναι? Γνωρίζεις κάποιον με αυτό το χαρακτηριστικό?

Βρήκα αυτό για ορισμό: The process of converting an interlaced-scan video signal (where each frame is split into two sequential fields) to a progressive-scan signal (where each frame remains whole). Ισχύει? Αν κατάλαβα καλά το de-interlacing το βρίσκεις σε dvd?

De-interlacing κάνουν όλοι οι προβολείς, το θέμα είναι να πάρεις κάποιον που να κάνει καλό deinterlacing.

Παλιά το καλό deinterlacing ήταν δύσκολο να βρεθεί, ειδικά στους οικονομικούς προβολείς, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια έχει πάψει να αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα.

Βασικά απλά ψάξε για μηχάνημα με DCDi (Faroudja) deinterlacer και θα είσαι ΟΚ.

Δεν γνωρίζω αν μπορείς να βρεις Data projector με DCDi στα χρήματα που ψάχνεις.
Ίσως να θεωρείται ακόμα ακριβό εξάρτημα για τους κατασκευαστές για να το έχουν στους φτηνούς Data.
Αυτό που κάνουν είναι συνήθως να θυσιάζουν την ομαλή κίνηση βάζοντας ένα φτηνότερο De-interlacer
(ή χειρότερο όπως λέει σωστά ο Δημήτρης πιο πάνω) στο όνομα της φωτεινότητας.

Αυτό που εννοούσα πιο πριν είναι μια λειτουργία όπως αυτή που φαίνεται στο μενού του προβολέα.
EP7155-M-en-GB 27.jpg

Ενεργοποιώντας τη τέλος τα σπασίματα.

Απλά πρέπει να ψάξεις ποιοί προβολείς στην τιμή που ψάχνεις, την έχουν αυτή τη λειτουργία.

-bye-

O Infocus X1 που είχα πάρει πριν 5 χρόνια είχε DCDi, και ήταν ο πιο οικονομικός DLP που κυκλοφορούσε.

Από τότε το DCDi έχει γίνει ακόμα πιο προσιτό, αν και δεν διαφημίζεται πλέον τόσο όσο διαφημιζόταν στο παρελθόν, μιας και λόγω των σύγχρονων πηγών δεν θεωρείται πια τόσο σημαντικό ως feature.

Γενικά, οι data προβολείς όντως δεν δίνουν τόση σημασία στο deinterlacing, αλλά δεν πιστεύω να έχουν (πια) σοβαρά προβλήματα.

Μια άλλη ιδέα είναι να πάρεις κάποιο TV tuner που να δίνει progressive έξοδο, και να ξεμπερδεύεις.

Νομίζω ότι ο Optoma HD65 είναι ιδανικός για τέτοιες καταστάσεις. Τιμή κοντά στα 600 και πάρα πολύ φωτεινός!!! Το μόνο αρνητικό που έχει (σαν DLP που είναι) είναι η απουσία lens shift.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά...από ότι κατάλαβα καλύτερα ένα tuner με progressive έξοδο...και πιο οικονομικό και πιο βολικό. Το θέμα τώρα είναι για τί φωτεινότητα μιλάμε για να βλέπω με ανοικτά φώτα...ή έστω με όχι τελείως κλειστά. Στα 2000 Ansi καλά θα είναι ή να κοιτάξω για περισσότερα?

2000-2200 Ansi στους οικονομικούς Data είναι πλέον ο κανόνας στην οικονομική κατηγορία.
Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Βέβαια να είσαι προετοιμασμένος για καμμένα λευκά και από μαύρο μάλλον σε γκριζάκι κάνουν. Φυσικά εσύ τον θέλεις για λιώσιμο και πίτσες, μπύρες και μπάλα, οπότε αυτά είναι δευτερεύοντα θέματα.
Σε συνθήκες αναμμένων φώτων η θολούρα είναι αρκετή. Σε batcave καταστάσεις θα σου βγουν τα μάτια. Με ένα ντιμάρισμα θα είσαι ΟΚ.

Απάντηση: Re: Προβολέας για μπάλα!!!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά...από ότι κατάλαβα καλύτερα ένα tuner με progressive έξοδο...και πιο οικονομικό και πιο βολικό. Το θέμα τώρα είναι για τί φωτεινότητα μιλάμε για να βλέπω με ανοικτά φώτα...ή έστω με όχι τελείως κλειστά. Στα 2000 Ansi καλά θα είναι ή να κοιτάξω για περισσότερα?

Να προσέξεις το tuner να δίνει 50Hz απαραιτήτως.

Στα 60Hz θα πρέπει να ανεχτείς σπασιματάκια στην κίνηση (judder). Στο λέω γιατί έχω το προηγούμενο Avermedia 7 και ανανεώνεται μόνο στα 60 Hz με επακόλουθο την προβληματική κίνηση.