προβολέας ως 600 euro...

yiannakas

AVClub Addicted Member
28 September 2006
1,716
Χρόνια πολλά
ψάχνω για φίλο καινούριο προβολέα ως 600 ευρώ οριακά.
ποιόν να του συστήσω?
ευχαριστώ

Οποιον βρεις με αναλυση τουλαχιστον 1024 (απιθανο να βρεις HD Ready με αναλυση 1366, αντιθετα θα βρεις πολλους 800x600 αλλα δεν στον προτεινω εκτος κι αν η χρηση του θα ειναι αποκλειστικα για ελληνικη τηλεοραση)

για να μην ανοιγω νεο τοπικ, επισης ψαχνει ενας φιλος για προτζεκτορα στα περι 400-600 ευρω για mkv, DVD και avi.
ο χωρος του σαλονιου δεν του επιτρεπει να τοποθετησει μεγαλη TV (οριακα 32") αλλά μπορει να βαλει προτζεκτορα.
Ποια ειναι τα θετικα και τα αρνητικα του προτζεκτορα?
ευχαριστω πολυ

Αν θέλει πραγματικά να το ευχαριστηθεί και να αξίζει τα λεφτά του για να βλέπει HD περιεχόμενο, θα πρέπει να ανεβεί ελαφρά στον προϋπολογισμό του, σε τιμή γύρω στα 800 θα βρει καλούς προβολείς ανάλυσης 720p, που θα είναι 16:9 και θα προσανατολίζονται σε χρήση Home Theater.
Μια πολύ καλή επιλογή είναι αυτή:
http://www.skroutz.gr/s/5364/Epson-EMP-TW700.html

Κύρια θετικά του προβολέα:

-Πολύ μεγαλύτερη εικόνα.
-Κινηματογραφική αίσθηση.
-Ανώτερη ποιότητα εικόνας.

Κύρια αρνητικά:

-Απαιτήσεις στο χώρο τοποθέτησης.
-Για να έχει αξιόλογη εικόνα απαιτεί συσκότιση.
-Η λάμπα του έχει διάρκεια ζωής 2000-4000 ώρες και κοστίζει αρκετά η αντικατάσταση.

Η γνώμη μου είναι πως δεν γίνεται να αντικατασταθεί πλήρως η τηλεόραση από προβολέα. Εγώ έχω ένα τέτοιο προβολέα άλλης μάρκας και έχω αγοράσει και μια φθηνή 32'' τηλεόραση.
Οι προβολείς με ανάλυση 800 x 600 (κάδρο 4:3) δεν είναι ότι καλύτερο αν σε ενδιαφέρει στο ελάχιστο η ποιότητα εικόνας και δεν έχει νόημα να βλέπεις HD ταινία σε τέτοιο προβολέα.