Προβολέας YAMAHA

nikos-grfo

Established Member
:grandpa:Παιδιά καλησπέρα.
Εδώ και 6 χρόνια έχω τον προβολέα YAMAHA-LPX500.
Λόγω του ότι μου στοιχησε μια περιουσία, δεν σκοπεύω να τον ''παροπλίσω''.
Ήθελα λοιπόν τις γνώμες σας πως θα μπορούσε καλύτερα να αξιοποιηθεί προκειμένου να συνδεθεί με ψηφιακή συσκευή blue-ray κλπ (έχει σύνδεση DVI-D) για να βλέπουμε τις ταινίες HD.

Ευχαριστώ...
Υ.Γ1 Ψηφιακή πηγή έχω το PS3.
Υ.Γ2 Λόγω της παλαιότητάς του, όλες οι γνώμες είναι σεβαστές

ο απολυτως φθηνοτερος home cinema προβολεας θα σου δωσει μακραν καλυτερη εικονα.Δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο.
Αν επιμενεις απλα χρησιμοποιεις την dvi εισοδο του και οτι παρεις πηρες...

Λόγω του ότι η είσοδός του δεν υποστηρίζει HDCP, όταν τον συνδέω με το PS3
η εικόνα είναι μαύρη. Αυτό ακριβώς ρωτάω: υπάρχει κάποιο τρικ να έχω εικόνα
έστω και λίγο καλύτερη από την σύνδεση με component???

Δοκίμασε εαν μπορεσεις να "σπάσεις" το HDCP του PS3 (καθότι ασχετος απο PS3 δε ξέρω εάν γίνεται) Ισως αυτό να σου έλυνε τα προβληματά σου.

νομιζω οτι δεν σπαει.αλλη περιπτωση ειναι να παρεις ενα wd-player και να βαλεις καλωδιο hdmi-dvi και να παιζεις με ταινιες hd απο σκληρο δισκο.

Eνα απλο pc των 400 ευρω θα σου λυσει τα χερια για να μην εχεις προβλημα με hdcp.

Επειδή το pc που έχω είναι καλό, λέω να το συνδέσω με hdmi - dvi αντάπτορα και να στείλω σήμα στο YAMAHA.
Το πρόβλημα μου είναι ότι η κάρτα της nvidia δε στέλνει σήμα σε πλήρη οθόνη όπως η ΑΤΙ, με αποτέλεσμα να μην παίρνω το σωστό κάδρο στο πανί

Σίγουρα έχουν υπάρξει, στο παρελθόν. Είναι κοινό ερώτημα / πρόβλημα.

Αλλά σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες, οπότε αν δεν βρεις κάτι με το search, ξεκίνα ένα καινούργιο νήμα να το συζητήσουμε.

Μια ερώτηση. Ο Νάκας έχει ξεχασμένους σε στοκ δυο Yamaha (DPX-1000 και DPX-1100) και τους πουλάει 1900 ευρώ. Αξίζουν τον κόπο, ή είναι πολύ ξεπερασμένοι;

Re: Απάντηση: Προβολέας YAMAHA

Υπαρχει και αυτο που σπαει το HDCP.
To εχω δοκιμασει με ps3 και δουλευει αψογα.

εγώ έχω συνδέσει τον προβολέα με το Denon 4310 με component και δίνει σήμα 1080i..
Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβολέας YAMAHA

εγώ έχω συνδέσει τον προβολέα με το Denon 4310 με component και δίνει σήμα 1080i..
Πόσο καλύτερο μπορεί να είναι????

Με το Hdfury θα κλειδωσεις στα 1080p με την βοηθεια φυσικα του scaler του yamaha.
Για διαφορές μονο αν δοκιμασεις θα ξερεις σιγουρα.