Προβολή 3d με optoma 151x

cinevagos

Senior Member
12 February 2009
598
Eλευσίνα
Λοιπόν είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, αφού πούλησα πριν καιρό τον προβολέα μου, ο επόμενος που θα αγοράσω θα είναι 4κ.
Βέβαια δεν άντεξα άλλο και επειδή θα περάσει καιρός μέχρι να γίνουν προσιτοί οι προβολείς αυτοί, είπα να πάρω έναν να ''παίζω''.

Κατέληξα έτσι στον optoma 151x. Πήρα και τα γυαλιά zf2100 με τον αναμεταδότη και όλα κομπλέ. Πολύ φως, ανεκτά χρώματα μετά από
λίγο πείραγμα

Ωστόσο διαπίστωσα κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου και θα ήθελα καμία ιδέα από κανέναν που έχει παρόμοια εμπειρία.

Ανάμεσα στους υποτίτλους εμφανίζεται ένα ghosting κόκκινου χρώματος αρκετά έντονο. Το ίδιο παρατηρείται και σε οποιοδήποτε αντικείμενο
σε μαύρο φόντο, καθώς επίσης και σε αντικείμενα που φαίνονται μακρυά, μικρά σε μέγεθος στην οθόνη.
Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα γινόταν στο sin city XD

To hdmi καλώδιο που χρησιμοποιώ είναι του 2010, το bluray player καινούριο (ένα samsung από το media markt).
Το φαινόμενο στα περιγράμματα των αντικειμένων που έχουν σκούρο χρώμα εμφανίζουν που και που επίσης κόκκινα είδωλα.

Είμαι απελπισμένος μιας και το 3d ήταν ένας λόγος που ξαναπήρα προβολέα και μάλιστα dlp μιας και το 3d είναι ένα από
τα πολύ δυνατά τους σημεία.
Τι από όλα αυτά που χρησιμοποιώ πρέπει να πετάξω? (ας μην είναι το προβολιιιι)

Θα σου πρότεινα σαν πρώτο βήμα και πριν αρχίσεις να πειράζεις ρυθμίσεις στο BD player και στον προβολέα,να τον συνδέσεις με ένα άλλο καλώδιο HDMI και να δεις αν το παρουσιάζει πάλι...

Κάτι μου λέει ότι μπορεί να ειναι και απο τα γυαλιά καμια ρύθμιση στο ανοιξε=κλείσε των φακων. Το hdmi που μου λές θα το αλλάξω μπας και...

Λοιπόν το bluray που πήρα είναι της φτήνιας οπότε ρυθμίσεις δεν είχε όπως πχ βάθος πεδίου ή άλλες που επηρεάζουν την εικόνα 3d.
Πείραξα όμως το emmiter των γυαλιών και έφτιαξε, το έφερα σε σημείο που χάνω κάπως σε βάθος αλλά έχω μηδεν είδωλα και εικόνα άψογη
αν και ελαφρώς υποφωτισμένη σε σχέση με πριν. Ωστόσο είναι αρκετή για 120 ίντσες οπότε όλα μια χαρά. Περίμενα μεγαλύτερο dimάρισμα
στο 3d λόγω γυαλιών και είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος σε σχέση με έναν epson που είχα δει σε έναν φίλο.