Προβολή από 10m!!

Καλημέρα,

Έχω το εξής πρόβλημα, ο προτζέκτορας μπορεί να μπει μόνο περίπου στα 10m από το πανί προβολής..
Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό μπορεί να γίνει σε έναν φυσιολογικό μοντέλο με κάποιον φακό μπροστά ή πρέπει να βρώ μια λύση έτοιμου προτζέκτορα με τέτοιου είδους φακό???
Ξέρει κάποιος ένα τέτοιο προτζέκτορα???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Φιλικά Αλέξανδρος

Καλημέρα φίλε μου!

10 μέτρα είναι πολλά. Με τους συνήθεις φακούς θα πάρεις εικόνα πολλών μέτρων (άνω των 5μ) σε πλάτος. Η θέση παρακολούθησης πόσο απέχει από την οθόνη; Αν απέχει αρκετά, τότε ίσως θέλεις τόσο μεγάλη εικόνα αλλά πρέπει να σκεφτείς το θέμα της φωτεινότητας.
Απ' όσο γνωρίζω υπάρχουν φακοί long-throw που ίσως σε καλύψουν για να μικρύνεις το πλάτος της οθόνης.

Για να είναι αρκετό το φως στο πανί πρέπει να κοιτάξεις για μοντέλα με φωτεινότητα 2000-3000 Ansi Lumens που ως επί το πλείστον εκεί ανήκουν οι Data προβολείς. Εννοείται ότι ξεχνάς τα τέλεια μαύρα κλπ με αντίτιμο την απόλαυση της πραγματικά μεγάλης εικόνας που θα πάρεις!

Η θέση παρακολούθησης θα μπορεί να είναι από 3 εώς και 10 μέτρα. Φαντάσου ότι είναι ένας χώρος ελεύθερος με απέναντι μεγάλο τοίχο τον οποίο θα προσαρμόσω όπως θέλω. Απλά σκεφτόμουν ότι θα έιναι κουράστικο για κάποιον που θα κάθεται στα 3 μέτρα να είναι η οθόνη πάνω από 110''..

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Αν τον προβολέα τον έχεις στα 10 μέτρα, ακόμα και με κλειστό τελείως το zoom θα ανοίξει μια εικόνα τουλάχιστον 4 μέτρα πλάτος (αναλόγως το μοντέλο βέβαια). Οντως αν ο πρώτος κάθεται στα 3 μέτρα σε τέτοια οθόνη, θα πάθει ένα......."μικρό" πολιτισμικό σοκ....

Ταβανι δεν έχει ο χώρος (και πρεπει να πας στον απέναντι τοίχο) ;

lol, οντως αυτη παραμένει για εμενα μια ακατανοητη παραμετρος :p

Geodengr είσαι γάτα....
Θα τον φτάσω στα 8 μέτρα και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα...
Βλέπω το πολιτισμικό σοκ να έρχεται...
Αν καταφέρω να τον φτάσω στα 4 μέτρα τότε θα είμαι και πάλι ελεύθερο πουλί!!:ernaehrung004:
Λες????:music-smiley-005:

Geodengr είσαι γάτα....
Αν καταφέρω να τον φτάσω στα 4 μέτρα τότε θα είμαι και πάλι ελεύθερο πουλί!!:ernaehrung004:
Η λυση ειναι 4 μετρα και τσαντα tous

Απάντηση: Re: Προβολή από 10m!!

Geodengr είσαι γάτα....

Μπερδεύτηκα...

Όταν λες να τον φτάσεις στα 4 μέτρα εννοείς τον προβολέα από τον τοίχο?? Τότε, δεν χρειάζεται να πας σε Data προβολέα όπως θα έκανες αν τον έστηνες στα 10 μέτρα, πας σε H.C. προβολέα που είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα..