Προβόλι για μπάλα

kventuris

New member
19 March 2008
51
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

ένας γνωστός μου σκοπεύει να αγοράσει ένα προβόλι για να βλέπει αγώνες ποδοσφαίρου και καμία ταινιούλα.

Το budget είναι περί τα 700-900
σε DLP έχει το γνωστό πρόβλημα.

Η απόσταση προβολής είναι 3,5 μέτρα, το δωμάτιο είναι αρκετά σκοτεινό
επίσης θα τον ενδιέφερε αν ήτοι δυνατόν να υπάρχει οικονομική λάμπα, μιας και από έναν πρόχειρο υπολογισμό θα το μηχανάκι γράφει περί τις 1000ώρες το χρόνο.

Μια ειναι η λυση συμφωνα με τα παραπανω...

Epson 700 στα 750 ευρω με αψογη εικονα και φωτεινοτητα και εγγυηση για μηχανημα και λαμπα 3 χρονια ή 3000 ωρες...-bye-

Καλοριζικος!

(Σαν πρωην κατοχος του, μονο καλα εχω να πω)

Αγαπητέ Διονύση και εγώ αυτόν σκεπτόμουν
βέβαια από ένα κατάστημα του πρότειναν τον Optoma 721,
αλλά εκτός ότι είναι DLP, τα χαρακτηριστικά του δεν με ενθουσιάζουν.
Μήπως γνωρίζεις τίποτα για το κόστος της λάμπας;

BTW: Είδα και το Thread για τον BQ, καλορίζικος! Όμως πως και παράτησες τον Dila HD 1 για πάρτη του;

Αν το DLP δεν είναι απαγορευτικό, όπως λές, η εμπειρία μου σε μπάλα από τον Optoma HD65 είναι εξαιρετική.

TO DLP είναι δυστυχώς υπαρκτό πρόβλημα για τον φίλο, δεν λέει να βλέπει το χορτάρι του γηπέδου και μετά να ψάχνει για τον θησαυρό των ξωτικών.

Κάτι άλλο όμως παιδιά, από το κατάστημα του είπαν πως εφόσον θα συνδέει το προβόλι με αναλογικό σήμα από tv tuner ή από την συσκευή της Nova, θα ήταν καλύτερα να επιλέξει προβολέα με ανάλυση 800x600 και όχι κάποιον 1280χ720 ισχύει κάτι τέτοιο;

Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Ασε που με την αγορά ενός HD προβολέα, θα μπορεί να απολαμβάνει και ταινίες εκτός των άλλων. Αλλά γενικά προβολείς με ανάλυση 1280*720 παίζουν μια χαρά το τηλεοπτικό σήμα.

Re: Απάντηση: Προβόλι για μπάλα

Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Ασε που με την αγορά ενός HD προβολέα, θα μπορεί να απολαμβάνει και ταινίες εκτός των άλλων. Αλλά γενικά προβολείς με ανάλυση 1280*720 παίζουν μια χαρά το τηλεοπτικό σήμα.

+1. Μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι είναι συνήθως Home Cinema projectors και έχουν καλύτερο επεξεργαστή εικόνας, κάτι που φαίνεται στην κίνηση (συνήθως).

Σε ότι αφορά τους 800x600 απλά έχουν το "εφφέ" της πιο ευκρινούς εικόνας λόγω του εγγύτερου της ανάλυσης τους προς το τηλεοπτικό σήμα. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μεγαλύτερα pixel και άρα μικρότερη λεπτομέρεια.