Prodigy Cube : προβλήματα ... (κριτς κρατς)

hasp

Established Member
21 December 2009
189
Να θέσω ένα ερώτημα μήπως και βοηθήσει κανένας πιο έμπειρος.
Από αυτά που διάβασα την έχουν και άλλοι την Prodigy Cube και την έχουν ξεψαχνίσει σε οτι αφορά τις ρυθμίσεις της.
Το setup μου είναι : PC (notebook Intel core 2 duo @ 1.87GHz) με Windows Vista (ενημερωμένα αν παίζει ρόλο), Foobar2000 ν1.0.3 με Wasapi και με Asio4all 2.10 και Winamp με Asio4all (2.10 αν παίζει ρόλο) και ακούω flac.
Στο Foobar με Wasapi ακούω (με ακουστικά) τις περισσότερες φορές σωστά. Ορισμένες φορές (πιθανολογώ οτι είναι ανάλογα με το ποιο τραγούδι ακούω γιατί σε άλλα το κάνει και σε άλλα οχι) ακούω κάποια κριτς κρατς τα οποία ομολογώ είχα πολύ καιρό να ακούσω. Είναι ακριβώς σαν τυχαία γρατζουνισμένο βινύλιο!!!
Βοήθεια το φάντασμα ξαναγύρισε. Είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε απο αυτά προσπαθώντας να τα πλησιάσουμε με gadgets και άλλα μαραφέτια χωρις τα λειτουργικά προβλήματα του βινυλίου αλλά ο βρυκόλακας ξανασηκώνεται.
Η μήπως κατάφεραν να κάνουν τόσο σωστή ψηφιοαναλογική μετατροπή που σου αναπαράγουν και τυχαίες γρατζουνιές για να μην ξεχνάς και το παρελθόν.
Τελος πάντων πέρα από την πλάκα και για να συνεχίσω : με wasapi ρυθμίζοντας στο Foobar>preferences>output - buffer length κάτω από 200 τα ακούω ελάχιστα και σε πολύ λίγα κομμάτια. Αν κάνω να το ανεβάσω λίγο ακούγονται ολο και περισσότερο και πάνω από 500 ακούς μόνο κριτς κρατς.
Με asio σε foobar/winamp οτι ρύθμιση και να έχω δοκιμάσει, ακούω συνεχώς αυτά τα τρισκατάρατα κριτς κρατς.
Εχει κάποιος καταφέρει να τα ρυθμίσει σωστά? Μήπως φταίνε τα vista ή είναι αδύναμο το μηχάνημα ? Πάντως μέχρι 40% το έχω δει να φτάνει στον επεξεργαστή και αυτό στιγμιαία.
Αν μπορεί ας με βοηθήσει παρακαλώ γιατί έχω υποστεί μεγάλο σοκ και ετοιμάζω βουρτσάκια, καθαριστικά κλπ...
Αν είναι σε λάθος κατηγορία ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές οι οποίοι θα το μεταφέρουν στη σωστή κατηγορία.
Ευχαριστώ.

Last edited:
δεν είναι θέμα της prodigy.
Το έχω ψάξει πολύ και έχω καταλήξει ότι φταίει η μετάδοση των δεδομένων από την usb του λάπτοπ.
Εγώ μάλιστα να φανταστείς το έχω το πρόβλημα με xp.
Μιά λύση που κάπως μετριάζει το πρόβλημα είναι η εξωτερική τροφοδοσία του prodigy από άλλο τροφοδοτικό.
Κατά τα άλλα το πρόβλημα είναι όπως το λες ακριβώς.
Βινύλιο.

καθαρό μεν, αλλά όσο χρειάζεται γιά να σου θυμίζει την ύπαρξή του.
Δεν το έχω μόνο από την οπτική (ίσως εκεί είναι η λύση) έξοδο της onboard κάρτας του λάπτοπ.
Αν ψάξεις θα δεις ότι έχω αναφερθεί τουλάχιστον δυό φορές σε σχετικά θέματα

Εχω διαβάσει σχετικά και παιδεύτηκα πολύ με τις ρυθμίσεις ειδικά του asio αλλά τίποτα.
Επίσης ορισμένες φορές κολάει εντελώς το foobar με wasapi και ταυτόχρονα κολλάει και το ποντίκι που έχω σε άλλη usb αλλά από κατι μυνήματα που μου βγάζουν τα windows συμπεραίνω οτι ολες οι θύρες usb είναι μάλλον εξαρτώμενες από το ίδιο root. Aν είναι θεμα ταχύτητας και ανεξαρτητοποίησης των usb θυρών τοτε μαλλον την πατησα γιατι δεν είμαι διατεθιμένος να πειράξω το notebook.
Εγω δεν έχω οπτική έξοδο στο pc αλλά δεν κατάλαβα πως συνδέεις την prodigy αφού έχει μόνο usb είσοδο? Απ'οτι βλέπω οπτική έχει μόνο έξοδο. Εχει αλλη είσοδο ?

όταν λέω οπτική εννοώ ότι ακούω χωρίς το prodigy. από την ενσωματωμένη κάρτα.

γενικά αν έχεις βίστα θέλεις παρα πολλή μνήμη.
Εγώ είχα και χρατς χρατς διαμορφωμένα με το σήμα δηλαδή να μην μπορείς ουσιαστικά να ακούς, και τα έλυσα βάζοντας έναν άλλο δίσκο να τραβάει από την απέναντι usb του λάπτοπ.

Δες εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=55303&page=4

Πάλι όμως οι βινυλιακοί θόρυβοι μένουν.
Γενικά είναι θέμα που δεν έχει να κάνει με το prodigy.
Παλιά που είχα και ένα benchmark που το τροφοδοτούσα με την prodigy είχα συζητήσει με άλλους που είχαν benchmark με usb είσοδο ότι είχαν και εκείνοι το ίδιο πρόβλημα χωρίς το prodigy.
Είναι θέμα θύρας usb.
Αφού να φανταστείς γιά να μου φύγει η ιδέα χρησιμοποιώ σκληρό με firewire.

Επίσης θεωρώ ότι τα asio4all και τέτοια είναι ημίμετρα.
Η μόνη σωστή λύση είναι κανονικοί asio drivers αν έχεις γιά την κάρτα.

Κατάλαβα οτι το πρόβλημα είναι στο hardware και οχι στις ρυθμίσεις. Θα το δοκιμάσω στο γραφείο που έχω desktop pc 4πύρηνο με usb σε ξεχωριστές usb κάρτες με ανεξάρτητα root. Θα βάλω την prodigy μόνη της στη μία κάρτα.
Αν πάλι δεν γίνει κάτι θα πρέπει να υποθέσουμε οτι μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την κάρτα και την όλη σχεδίασή της από θέμα τροφοδοσίας γιατί το αποτέλεσμα με τα κριτς κρατς είναι απαράδεκτο. Αν ήθελε περισσότερο ρεύμα ας έβαζαν και κανένα εξωτερικό μετασχηματιστή. Εχω δει πολλές συσκευές usb κυρίως δίσκους που λειτουργούν με το ρεύμα της usb αλλά σου δίνουν και μετασχηματιστή.
Θα πρέπει μετά να περιμένουμε μήπως βγάλουν κάποιο update.
Το μόνο παρήγορο είναι οτι δεν έδωσα καμιά περιουσία αλλά δυστυχώς θα επιβεβαιωθούν κάποιοι που πολλές φορές λένε "είδες που σταλεγα οτι πληρώνεις παίρνεις".

Last edited:
νομίζω δεν θα σου το κάνει στο desktop.
Σε μένα στο γραφείο δεν το έκανε, αν και δεν άκουσα επισταμένα.

Το prodigy είναι εξαιρετική κάρτα.
Δοκίμασε με ένα powered hub.

Πολύ καλή ιδέα ακούγεται το powered hub!!!
Θα δοκιμάσω όμως πρώτα το desktop.
Βέβαια θα γεμίσω καλώδια γιατί θα έχω και το hub και την prodigy και τα ακουστικά και στο τέλος απο εκεί που ήθελα απλά να ακούω τα flac μου παίζοντας στον υπολογιστή (μεγάλη ευκολία τα φλακ όπως και να το κάνουμε) θα έχω γεμίσει καλώδια και θα μοιάζει με εργαστήριο το θέαμα. Εχω ήδη τη γκρίνια από τη γυναίκα γιατί τα ακουστικά είναι ανοικτού τύπου και "ακούει τη μουσική που ακούω σαν από τρανζιστοράκι" (by the way φοβερό review από τη γυναίκα μου για το πως ακούει τα ακουστικά αυτός που δεν τα φοράει). Θα έχω και επιπλέον γκρίνια γιατί "πήξαμε στο καλώδιο" και παει λέγοντας.
Τελικά όμως θεωρώ οτι αν είναι να κάνω 500 πατέντες για να ακούσω (αν θα ακούσω) τοτε το προιόν είναι προβληματικό και θα πρέπει να αναφέρουμε και ολα τα προβλήματα ωστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να κατευθυνθούν αλλού.
Θεωρώ οτι η κοινότητα στην οποία μοιραζόμαστε τις απόψεις μας ωφελείται αμφίδρομα. Εγώ υποβάλλω ένα ερώτημα και αν καποιος έχει την απάντηση ωφελούμαι εγώ. Αν από τη συζήτηση προκύψει πρόβλημα στο προιόν αυτό γίνεται γνωστό και ενημερώνονται όλοι ωφελούμενοι από τις πληροφορίες αυτές. Θα ζυγίσουν προβλήματα και προτερήματα και θα αποφασίσουν ή θα αποφύγουν μια κακή αγορά.

Και παλι ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Θα δοκιμάσω τις προτάσεις που έγιναν και θα επανέλθω.

Καλημέρα hasp, δοκίμασε εάν μπορείς να απενεργοποιήσεις τις ρυθμίσεις για μικρότερη κατανάλωση ρεύματος (bios ή και λειτουργικό), επίσης δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το wifi/blootooth του laptop για δοκιμή (καθώς πιθανά να κάθονται στο ίδιο root).

το παθαινω και εγω με spdif απο το pc στο ΔΑΚ, θα δοκιμασω να κλεισω το wi/fi να δω αμα εξαφανιζονται τα παρασιτα

αυτή τη στιγμή ακούω με το εξαιρετικό !!! (εκ πρώτης όψεως) J. River Media Jukebox, το οποίο λάμπει μέχρι στιγμής με την παντελή απουσία βινυλιακού θορύβου και διάφορα τέτοια.
(όλα αυτά βέβαια σε σχέση με το foobar, mediamonkey, winamp) που δοκιμάζω ξανά όλο το απόγευμα.
Παίζω με το prodigy με εξωτερική τροφοδοσία bypass στο usb.
Με το foobar είχα συνέχεια διακοπές (έχοντας ξεχάσει να βάλω στο απέναντι usb μιά άλλη κατανάλωση ρεύματος).
Με το Jriver φύγαν όλα, βέβαια το απέναντι usb πρέπει να είναι κατειλημμένο, όμως έχει παντελή απουσία θορύβου.
Βέβαια ακόμα δεν ξέρω αν παίζει τα 92άρια, όμως είναι εξαιρετικό και ως Interface.

Τελικά παίζει σίγουρα ρόλο πόσο καλά είναι υλοποιημένη η spdif μέσω του usb.

Δοκίμασα τα πάντα : ενεργειακή διαχείριση notebook, απενεργοποίηση blutooth, wifi, power hub αλλά δεν είδα καμία διαφορά.
Μένει μόνο η δοκιμή στο desktop pc αλλά είναι στο γραφείο οπότε αύριο αν προλάβω.
Αν δεν δουλέψει ούτε αυτό το επόμενο βήμα είναι αγγελίες μήπως και καταφέρει κανένας άλλος να την ευχαριστηθεί.
Πάντως όταν δεν χρησιμοποιώ wasapi ή asio δεν ακούω παράσιτα 'οπως επίσης και με wasapi αλλά με buffer length < 200ms κατάφερα να ακούσω χωρίς παράσιτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις που δούλεψε σωστά, ο ήχος της είναι πολύ καλός και για τα λεφτά της εξαιρετικός.

δεν φταίει η κάρτα.
Το λάπτοπ φταίει.
βάλε ένα στικάκι στο απέναντι usb από εκεί που παίρνει η κάρτα και δοκίμασε ξανά.

και κατέβασε το jriver.

αυτή τη στιγμή ακούω με το εξαιρετικό !!! (εκ πρώτης όψεως) J. River Media Jukebox, το οποίο λάμπει μέχρι στιγμής με την παντελή απουσία βινυλιακού θορύβου και διάφορα τέτοια.
(όλα αυτά βέβαια σε σχέση με το foobar, mediamonkey, winamp) που δοκιμάζω ξανά όλο το απόγευμα.
Παίζω με το prodigy με εξωτερική τροφοδοσία bypass στο usb.
Με το foobar είχα συνέχεια διακοπές (έχοντας ξεχάσει να βάλω στο απέναντι usb μιά άλλη κατανάλωση ρεύματος).
Με το Jriver φύγαν όλα, βέβαια το απέναντι usb πρέπει να είναι κατειλημμένο, όμως έχει παντελή απουσία θορύβου.
Βέβαια ακόμα δεν ξέρω αν παίζει τα 92άρια, όμως είναι εξαιρετικό και ως Interface.

Τελικά παίζει σίγουρα ρόλο πόσο καλά είναι υλοποιημένη η spdif μέσω του usb.

Απορίες:

1) το J. River σου έπαιξε καλύτερα από foobar+wasapi(ή KS) ή από foobar σκέτο;
2) αυτό με το "απέναντι USB" δεν το πολυκατάλαβα.

Σε μένα πλέον με foobar+kernel και την prodigy συνδεδεμένη μέσω ενος απλού hub χωρις τροφοδοσία έχει σταματήσει να κάνει θορυβους...

Βέβαια και παλιότερα είχε σταματήσει και μετά ξαναέκανε...

Απορίες:

1) το J. River σου έπαιξε καλύτερα από foobar+wasapi(ή KS) ή από foobar σκέτο;
2) αυτό με το "απέναντι USB" δεν το πολυκατάλαβα.

δεν παίζει wasapi με xp ακούω.
Γενικά η όλη αίσθηση με το καλημέρα ήταν "πω πω τι είναι αυτό...!"
2. Εχω βαρεθεί να το λέω....
Το λάπτοπ έχει συνήθως πολλά usb. Αλλα δεξιά, άλλα αριστερά.
Πες ότι έχεις την κάρτα ήχου στα δεξιά.
Αν κάνει χρατς χρατς, βάζεις σε μιά usb θύρα στα ΑΡΙΣΤΕΡΑ πλέον μιά άλλη usb συσκευή. Στικ, δίσκο, κάτι να τραβάει ρεύμα να γαργαλάει την άλλη θύρα.
Παράδοξο, αλλά δοκιμασμένο με πολλές κάρτες και ΓΙΑ laptop.

Το λάπτοπ έχει συνήθως πολλά usb. Αλλα δεξιά, άλλα αριστερά.
Πες ότι έχεις την κάρτα ήχου στα δεξιά.
Αν κάνει χρατς χρατς, βάζεις σε μιά usb θύρα στα ΑΡΙΣΤΕΡΑ πλέον μιά άλλη usb συσκευή. Στικ, δίσκο, κάτι να τραβάει ρεύμα να γαργαλάει την άλλη θύρα.
Παράδοξο, αλλά δοκιμασμένο με πολλές κάρτες και ΓΙΑ laptop.

:blink::blink::blink:

Λοιπόν επανέρχομαι για να επιβεβαιώσω τα λεγόμενα και τις πολύ έγκυρες γνώσεις του φίλου supersonic.
Δοκίμασα την κάρτα στο desktop pc που έχω στο γραφείο και λειτούργησε άψογα σε οποια δοκιμασία το υπέβαλλα.
Asio4all, wasapi σε foobar έπαιξε άψογα χωρίς να κάνει κανένα παράσιτο. Βέβαια η δοκιμή δεν ήταν για πολύ ώρα λόγω φόρτου εργασίας αλλά σε κομμάτια και ρυθμίσεις που στο notebook δεν μπορούσες να ακούσεις από τα παράσιτα εκεί δεν ακουγόταν τίποτα απολύτως (από παράσιτα εννοώ).
Συνεπώς αν και για να πώ την αλήθεια στην αρχή δεν πίστευα οτι ειναι θέμα τροφοδοσίας της prodigy καταλήγω και εγώ στο ίδιο συμπέρασμα.
Καμια άλλη γνώμη για την ισχυροποίηση της τροφοδοσίας των usb στα notebooks θα ήταν φυσικά ευπρόσδεκτη δεδομένου οτι αυτό με τα δεξιά και αριστερά usb σε εμένα δεν δούλεψε, ούτε και ένα παλιό power hub που δοκίμασα και το να του δώσω ρεύμα ανοίγοντάς το ξεπερνά τις γνώσεις και τις ικανότητές μου.
Τώρα παίζω με τις ρυθμίσεις ενέργειας του notebook και βλέπουμε.

Υ.Γ. αυτό περι αγγελίας άκυρο για την ώρα...

Last edited:
ας κάνουμε και την άλλη ερώτηση....
μήπως η cpu είναι amd ?