Προέκταση καλωδίου κεραίας ή usb για συσκευή usb tv tuner

Stelios85

New member
9 March 2010
30
Μόλις παρέλαβα και δοκίμασα αυτή την usb συσκευή ψηφιακής τηλεόρασης.

Γενικά είμαι ευχαριστημένος καθώς για την τιμή του φαίνεται πολύ καλό.


Το μόνο πρόβλημα που έχω είμαι πως μέσα στο δωμάτιο δεν έχω καλό σήμα και με αυτή την μικρή κεραία που έχει η συσκευή δεν γίνεται δουλειά.


Σκέφτηκα λοιπόν να βγάλω αυτή την mini κεραία ή και τον usb δέκτη στο μπαλκόνι και να τα συνδέσω με τον υπολογιστή με κάποιο καλώδιο επέκτασης. Νομίζω πως μια επέκταση 5-7m θα ήταν αρκετή.


Οι δυνατές λύσεις είναι 2:

1. Το καλώδιο επέκτασης να είναι usb και να είναι και ο usb δέκτης στο μπαλκόνι συνδεδεμένος εκεί με την mini κεραία του.
2. Το καλώδιο επέκτασης να είναι της κεραίας (που δεν ξέρω καν πως λέγεται, δεν είναι το γνωστό χοντρό καλώδιο κεραίας τηλεόρασης αλλά ένα πιο λεπτό) και ο δεκτης να είναι πάνω στην usb θύρα του pc και η mini κεραία στο μπαλκόνι συνδεδεμένη με την επέκταση.


Η επιλογή θα ήθελα να γίνει με κριτήρια:
1. Μικρότερες απώλειες σήματος λόγο μήκους καλωδίου
2. Μικρότερο κόστος καλωδίου
3. Μικρότερος κινδυνος φθοράς υλικού λόγω έκθεσης στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες (π.χ. αν κινδυνεύει να χαλάσει ο usb δέκτης ή η mini κεραία αν τα βάλω στο μπαλκόνι (υποθέτω πως καλύτερα να είναι μόνο η κεραία έξω))


Ποιά από τις 2 λύσεις μου προτείνετε?
 
Κανείς ρε παιδιά?? Πείτε καμιά ιδέα...
 

Attachments

  • _B483A.JPG
    _B483A.JPG
    82.2 KB · Views: 34
Last edited:
Εκανα το ιδιο για πολλα χρονια με σενα.Προτιμησε μονο την κεραια εξω.Ποιο φτηνα θα σου ερθει το καλωδιο της κεραιας κοντα στο 10αρικο.Το δεκτη μην τον βγαλεις εξω γιατι κινδυνευει απο υγρασια.Μεγαλο usb καλωδιο δυσκολα θα βρεις κ θα εχεις απωλειες.Εγω θα σου προτινα αυτο που εκανα κα γω.Παρε μια καλη εσωτερικη κεραια με ενισχυση κ βαλτην κοντα σε παραθυρο.Καλωδιο τετοιο κεραιας η ανταπτορας απο μικρο σε κανονικης βρισκεις σε ηλεκτρονικαδικο.Κοστος κεραιας 30 της philips κ θα πιανεις καλυτερα.Μενω πρωτο οροφο στην Καλλιθεα.
 
Ξέρουμε πως λέγεται το είδος αυτό του καλωδίου να ψάξω για προέκταση?
 
Last edited by a moderator: