Προενισχυτής με AV by-pass

Το πρόβλημα που με απασχολεί στο σύστημα μου είναι πως για να ακούω μουσική, χρησιμοποιώ σαν προενισχυτή τον AV που έχω. Πηγή έχω το CD Player της Advance και τελικό τον NAD 216.
Αυτό που ψάχνω είναι ένας προενισχυτής που να μπορεί να κάνει by-pass το σήμα που έρχεται από το pre-out του AV όταν βλέπω ταινίες και να προενισχύει μόνο το σήμα από το CD Player όταν ακούω μουσική.
Τον μόνο προενισχυτή που έχω βρει είναι ο Αλέξανδρος των αδελφών Τσακιρίδη (διάβασα οτι μπορούν να τον τροποποιήσουν για να έχει αυτή την δυαντότητα).
Τι άλλες επιλογές υπάρχουν (μέχρι 900Ε);

Αν βρεις και τον Adcom 750 (νομίζω πουλάει έναν ο Συλλόπουλος), κάνει.

Στο net τον βρίσκω γύρω στα 1400Ε. Καλός προενισχυτής αλλά είναι ακριβός. Μάλλον μιλάς για μεταχειρισμένο... Καλή περίπτωση αλλά με τα μεταχειρισμένα δεν τα πάω καλά...:smile:

Από τις καλύτερες περιπτώσεις.
Γίνεται παθητικός με το πάτημα ενός κουμπιού κιόλας...

Νομίζω πουλάει έναν συμφορουμίτης, ρίξε μια ματιά στις αγγελίες.

Να προτείνω και εγω κάτι οσο περίεργο και αν σας φανεί, SONY TA-E9000ES.

O SONY από ότι είδα είναι AV προενισχυτής. Μου φαίνεται όντως περίεργη μια τέτοια επιλογή.... Πως θα δουλέψει στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Μπορείς γράψεις με δύο λόγια το σκεπτικό σου;

Καλημέρα...-bye-

OK. Είναι σωστή σκέψη ένας προ με by pass αλλά στην πράξη κι ένας οποιοσδήποτε προ μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά.

α) Συνδέεις την έξοδο του AV σε μια είσοδο (aux) του προ και έγινε! Εδώ όμως έχεις δυο ποντεσιόμετρα στη σειρά και συνεπώς θα πρέπει να παίξεις λίγο με τον συνδυασμό των στάθμεων για να έχεις ισορροποημένη άυξηση του volume σε όλα τα κανάλια.

β) Συνδέεις το rec out του AV στην είσοδο του προ.

γ) Η ακόμα ακόμα την έξοδο δεύτερης ζώνης (αν έχει) στην είσοδο του προ. Μόνο που τότε ίσως δεν λειτουργεί η αποκωδικοποίηση αλλά μόνο αναλογικό σήμα σε στέρεο μορφή. (στον δικό μου έτσι συμβαίνει)

Οσο για τον Sony, αν και δεν είναι δική μου πρόταση, θυμάμαι που έλεγαν τότε πως δεν τα πήγαινε άσχημα ηχητικά σε στερεο.

Αλλη λύση είναι αν πάρεις κάποιον προ που να σε ικανοποιεί ηχητικά και του περισσεύουν είσοδοι να ζητήσεις από κάποιον τεχνικό να κάνει μια από αυτές by pass.

OK. Είναι σωστή σκέψη ένας προ με by pass αλλά στην πράξη κι ένας οποιοσδήποτε προ μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά.

α) Συνδέεις την έξοδο του AV σε μια είσοδο (aux) του προ και έγινε! Εδώ όμως έχεις δυο ποντεσιόμετρα στη σειρά και συνεπώς θα πρέπει να παίξεις λίγο με τον συνδυασμό των στάθμεων για να έχεις ισορροποημένη άυξηση του volume σε όλα τα κανάλια.

Ήταν το πρώτο που μου πέρασε από το μυαλό αλλά με δύο ποντεσιόμετρα απλά δεν...

β) Συνδέεις το rec out του AV στην είσοδο του προ.

Σε αυτήν την περίπτωση το volume του av δεν "παίζει" για τα δύο μπροστινά ηχεία. Πρέπει να τα ρυθμίζεις από τον προ..... χάος....

γ) Η ακόμα ακόμα την έξοδο δεύτερης ζώνης (αν έχει) στην είσοδο του προ. Μόνο που τότε ίσως δεν λειτουργεί η αποκωδικοποίηση αλλά μόνο αναλογικό σήμα σε στέρεο μορφή. (στον δικό μου έτσι συμβαίνει)

Δυστυχώς με μια πρώτη ματιά ο δικός μου δίνει δεύτερη ζώνη στην έξοδο ισχύος και όχι στο pre-out.

Οσο για τον Sony, αν και δεν είναι δική μου πρόταση, θυμάμαι που έλεγαν τότε πως δεν τα πήγαινε άσχημα ηχητικά σε στερεο.

Φαντάζομαι οτι κάτι τέτοιο ισχύει, αλλά προτιμώ να βάλω έναν στερεοφωνικό προ παρά έναν av του οποίου τις δυνατότητες δεν χρειάζομαι. Πρέπει να είναι και ακριβούτσικος...

Αλλη λύση είναι αν πάρεις κάποιον προ που να σε ικανοποιεί ηχητικά και του περισσεύουν είσοδοι να ζητήσεις από κάποιον τεχνικό να κάνει μια από αυτές by pass.

Ακραία λύση θα έλεγα...:afraid:

Σε ευχαριστώ φίλε μου για τις σκέψεις και τις ιδέες σου..:a0210:

Last edited:
Re: Απάντηση: Προενισχυτής με AV by-pass

http://www.accuphase.com/model/c-2000.html

Ορίστε κάνει ακριβώς αυτό που ζητάς, μόνο που θα πρέπει να προσθέσεις κανά μηδενικό ακόμα στο τέλος της τιμής. ;)

Δε βαριέσαι.. την δουλειά μου να κάνω.... :)

Densen B-200,γύρω στ 1500Ε καινούργιος αν θυμάμαι καλά,αρκετά ακριβότερος αλλά όχι παράλογα σε σχέση με αυτό που ψάχνεις.Ποιοτική κατασκευή,πολλές δυνατότητες και καλός ήχος (για πολλούς).Απ' όσο ξέρω η αντιπροσωπεία δίνει γενικά demo μηχανήματα στο σπίτι,οπότε δε χάνεις τίποτα να το ζητήσεις.Αν όντως κάνει τη διαφορά,ίσως να μπορούσες να κάνεις την υπέρβαση...

O SONY από ότι είδα είναι AV προενισχυτής. Μου φαίνεται όντως περίεργη μια τέτοια επιλογή.... Πως θα δουλέψει στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Μπορείς γράψεις με δύο λόγια το σκεπτικό σου;

Καλημέρα...-bye-

Τον ta-p9000es ήθελα να πω sorry ο οποίος είναι αμιγώς προ και έχει 4 εισόδους η μια δικάναλη η άλλες 5,1 και μια bypass , αλλά και ο ta-e9000es νομίζω σου κάνει , τα πάει πολύ καλά στα στέρεο σήματα , οχι όμως σαν παθητικός.Είχα τον p-9000es και τον πούλησα στον panman , δεν ξέρω αν τον εχει ακόμα, οσο για τον e-9000 αν θέλεις μπορείς να τον δοκιμάσεις.