Προγραμμα επεξεργασιας AVCHD αρχειου απο sony a65

ORAMA

Established Member
5 July 2008
254
Γειά σας, έχω πάρει εδώ καί λίγες μέρες τήν sony a65v.Τό βίντεο τό έχω ρυθμισμένο σέ AVCHD καί όχι mpg4 γιατί μέ ενδιαφέρει ή ποιότητα.Άν καί δέν ξέρω πόση διαφορά θά
εχει ανάμεσα στούς δύο τύπους αρχείων αλλά λογικά λόγο συμπίεσης στό mpg4 υποθέτω θά είναι αισθητή.Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα ένα απλό πρόγραμμα τό ulead video studio αλλά δέν δέχεται AVCHD.Ξέρετε άν ή sony 'εχει κάποιο πρόγραμμα δωρεάν;Υπάρχουν κάποια δωρεάν αλλά δέν ξέρω τί δυνατότητες έχουν καί άν αξίζει νά τά κατεβάσω.
Μήπως τελικά θά χρειαστώ κάποιο καλό τής adobe όπως τό premiere;Πρός τό παρόν θέλω νά κάνω μοντάζ νά προσθέσω κάποια fade in-out καί γρήγορη ταχύτητα.

Γειά σας, έχω πάρει εδώ καί λίγες μέρες τήν sony a65v.Τό βίντεο τό έχω ρυθμισμένο σέ AVCHD καί όχι mpg4 γιατί μέ ενδιαφέρει ή ποιότητα.Άν καί δέν ξέρω πόση διαφορά θά
εχει ανάμεσα στούς δύο τύπους αρχείων αλλά λογικά λόγο συμπίεσης στό mpg4 υποθέτω θά είναι αισθητή.Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα ένα απλό πρόγραμμα τό ulead video studio αλλά δέν δέχεται AVCHD.Ξέρετε άν ή sony 'εχει κάποιο πρόγραμμα δωρεάν;Υπάρχουν κάποια δωρεάν αλλά δέν ξέρω τί δυνατότητες έχουν καί άν αξίζει νά τά κατεβάσω.
Μήπως τελικά θά χρειαστώ κάποιο καλό τής adobe όπως τό premiere;Πρός τό παρόν θέλω νά κάνω μοντάζ νά προσθέσω κάποια fade in-out καί γρήγορη ταχύτητα.
Η Sony δίνει τσαμπέ το Vegas έκδοση 7. Είναι αρκετά παλιό αλλά δοκίμασε το αν σου κάνει δουλειά και αν θέλεις κάτι παραπάνω προχωράς σε αγορά κάποιας νεότερης έκδοσης σε δεύτερο χρόνο:

http://www.sonycreativesoftware.com/dl/dl.aspx?dwnid=206

Γιάννη το έχεις δουλέψει το CS6? Πως σου φάνηκε; Είναι πιο απαιτητικό σε υπολογιστική ισχύ απο το CS5? Εχει καλύτερη διαχείριση του υλικού από DSLR σε σχέση με τον προκάτοχό του;

ναι, ειναι πιο σταθερο και γρηγορο (full 64 bit) .

Εχει πιο πολλες απαιτησεις, αλλα ειδικα αν εχεις και cuda καρτα , ειναι πιο γρηγορο ….
Δε χρειαζεται καμια μετατροπη στο υλικο απο dslr.

Εγω φυσικα δουλευω κυριως Avid kai FCPX , αλλα λογω after effects, δουλευω και το πρεμιερε.

Να ρωτήσω καί πάλι, βλέποντας καί αλλού κάποια βίντεο δέν διακρίνω διαφορά στήν ποιότητα αναμέσα avchd καί mpg4.Τί λόγους έχω νά χρησιμοποιώ avchd;Έχει νά κάνει μέ τίς διαστάσεις προβολής;
Πρέπει νά μάθω περισσότερα γιά τούς τύπους αρχείων γιατί από βίντεο είμαι εντελώς αρχάριος.

Tο AVCHD είναι ουσιαστικά ένα "καλάθι" το οποίο περιλαμβάνει μέσα του διάφορα elements, όπως εικόνα, ήχο, υπότιτλους και καταλήγει σε ένα συγκεκριμένο file structure.

Το βίντεο μπορεί να είναι Mpeg2 αλλά το στάνταρντ είναι mpeg4.

Επίσης το MP4 (υποθέτω αυτό έχει ως εναλλακτική η A65) χρησιμοποιεί το Mpeg4, οπότε στην θεωρία δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους.

Αυτό που πρέπει να δεις, είναι τι bitrate σου δίνει το καθένα και τι ανάλυση. Αν το AVCHD για παράδειγμα σου δίνει 1080 και μεγάλο bitrate, εννοείται προχωράς με αυτό.

Τέλος, επειδή είπες ότι είσαι εντελώς αρχάριος, δεν θα σου πρότεινα το premiere. Είναι λίγο δύσκολο και υπερβολικό για να κάνεις μόνο τα βασικά fade in / fade out που θες. Δεν λέω ότι δεν είναι καλό, απλά δεν είναι user friendly για κάποιον που δεν έχει ξανά επαφή με το αντικείμενο.

Στην θέση σου θα δοκίμαζα το Sony Vegas. Πιο βαρύ, αλλά πολύ πιο εύκολο, full x64 και έχει και "match media" για να διαβάζει το αρχείο σου ώστε να μην παιδεύεσαι να ψάχνεις σε τι θα δουλέψεις και σε τι θα κάνεις render και γενικά υποστηρίζει οτιδήποτε υποστηρίζει και το premiere.

Συγνώμη γιά τήν καθηστερημένη απάντηση διότι δέν λαμβάνω ενημερώσεις μέ email.
Πώς μπορώ νά δώ την ανάλυση καί τό bitrate στό Mpeg4 ;
Επίσης έχω ρύθμιση σέ PAL πού είναι σέ 50ρ ενώ στό NTSC είναι στα 60ρ.Ποιό από τά δύο νά χρησιμοποιήσω; Ευχαριστώ

Συγνώμη γιά τήν καθηστερημένη απάντηση διότι δέν λαμβάνω ενημερώσεις μέ email.
Πώς μπορώ νά δώ την ανάλυση καί τό bitrate στό Mpeg4 ;
Επίσης έχω ρύθμιση σέ PAL πού είναι σέ 50ρ ενώ στό NTSC είναι στα 60ρ.Ποιό από τά δύο νά χρησιμοποιήσω; Ευχαριστώ

Αν έχεις τον media player classic μπορείς να δεις από εκεί και ανάλυση και bitrate

Αν χρησιμοποιείς το sony vegas, πατώντας "match media" ή media info βλέπεις επίσης όλη την πληροφορία

Τέλος, αν τραβάς σε pal, τότε κάνεις edit σε pal και render σε pal.

Τό είδα από τό properties.Τό MPG4 είναι 1440χ1080 στά 25fps.Τό AVCHD δείχνει ότι είναι καί αυτό στα 25.Αρα λογικά πρέπει νά έχουν μικρή διαφορά τά δύο αρχεία.
Οί επιλογές στήν sony a65 στό PAL είναι 50i 24M(FX),50i 17M(FH),50p 28(PS).Εκτός το 50i 17M(FH) στά άλλα μού λέει ότι δέν μπορεί νά γίνει εγραφή σέ dvd γιά αυτό έχω τήν επιλογή 50i 17M(FH).
Μπέρδεμα.