Πρόγραμμα (για pc) ζητάει το cd για να τρέξει. Μπορώ να το αποφύγω;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,631
Αθήνα
Φίλοι κομπιουτεράδες παρακαλώ για κάποια βοήθεια.

Έχω ένα πρόγραμμα για το pc (Windows XP) το οποίο θέλω να εγκαταστήσω και το οποίο έχει ένα πολύ ενοχλητικό ελάττωμα (το γνωρίζω διότι το έχω εγκαταστήσει και σε δύο άλλα pc):
κάθε λίγες φορές (ή κάθε φορά , δεν θυμάμαι καλά) που το ''τρέχει'' κάποιος, ζητάει το cd αλλιώς δεν συνεχίζει.
Όπως καταλαβαίνετε είναι σπαστικό αυτό και αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να παρακαμφθεί αυτή η διαδικασία εισαγωγής του cd στο drive.
Αν θέλετε λεπτομέρειες για ποιό ακριβώς πρόγραμμα πρόκειται πείτε μου να σας πω.

Λεπτομέρεια:
Μιλάμε για πρόγραμμα αγορασμένο κανονικά και όχι σπασμένο.

Ευχαριστώ

Αυτό:
pc_chessmaster_9000.jpg

Πιθανόν, για να τρέχει το πρόγραμμα, απαιτεί να είναι το cd στο drive.
Αυτό ίσως μπορείς να το αποφύγεις, κάνοντας ένα αντίγραφο του cd σε μορφή iso στον σκληρό σου δίσκο και φορτώνοντας το iso αρχείο σε ένα virtual drive (όπως πχ το virtual clone drive της slysoft - δωρεάν εργαλείο μπορείς να το βρεις στο www.slysoft.com ).
Δεν ξέρω αν υπάρχει απλούστερος τρόπος.
Αν θέλεις λεπτομέρειες για την παραπάνω μέθοδο, ρώτησέ με.
Απλά, ίσως κάποιος expert να προτείνει μια πιό απλή λύση.

Last edited:
Δεν ξέρω αν είναι σωστή η (μπακαλίστικη) σκέψη μου:
προφανώς το πρόγραμμα ζητώντας το Cd θέλει να ''δει'' κάποιο (-α) αρχείο για να συνεχίσει. Αν αυτό το αρχείο το αντιγράψω κάπου στο σκληρό, δεν θα το βλέπει από εκεί το πρόγραμμα;
Βέβαια θα μου πεις πώς ξέρω ποιό αρχείο είναι ...

Μάριε, το cd σε μορφή iso θα πιάνει τον ίδιο χώρο με το κανονικό cd (<700 Mb);

Ακούγεται ενδιαφέρον πάντως.

Απάντηση: Re: Πρόγραμμα (για pc) ζητάει το cd για να τρέξει. Μπορώ να το αποφύγω;

Δεν ξέρω αν είναι σωστή η (μπακαλίστικη) σκέψη μου:
προφανώς το πρόγραμμα ζητώντας το Cd θέλει να ''δει'' κάποιο (-α) αρχείο για να συνεχίσει. Αν αυτό το αρχείο το αντιγράψω κάπου στο σκληρό, δεν θα το βλέπει από εκεί το πρόγραμμα;
Βέβαια θα μου πεις πώς ξέρω ποιό αρχείο είναι ...

Μάριε, το cd σε μορφή iso θα πιάνει τον ίδιο χώρο με το κανονικό cd (<700 Mb);

Ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι εφαρμόσιμη η σκέψη σου.

Πάντως το iso θα πιάνει όντως τον ίδιο χώρο στο δίσκο, όσο είναι το κανονικό cd.

Άν έχεις κάνει (ή υπάρχει δυνατότητα) πλήρη εγκατάσταση, ψάξε για κάποιο no cd crack. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει...

Μάλλον είναι το κλείδωμα του παιχνιδιού αυτό. Μπορεί να ζητάει το cd μόνο στην αρχή ή να το ζητάει και σε ανύποπτες στιγμές... Πχ, κάποια κλειδώματα βασίζονταν στο οτι η εταιρεία είχε σκόπιμα τοποθετήσει "bad sectors" σε κάποια σημεία του δίσκου και για να ξεκλειδωθεί το game μετά την εγκατάσταση, το πρόγραμμα ψάχνει να βρει αν υπάρχουν οι bad sectors αυτοί στο cd που ζητάει στο drive. Βασίζεται περισσότερο στο οτι σε απλό cd-copy δεν αντιγράφονται οι bad sectors αλλά αγνοούνται, ή ακόμα χειρότερα θεωρούν το cd χαλασμένο...
Υπάρχουν πολλά προγράμματα που κάνουν raw copy - και θα χρειαστείς ένα τέτοιο για να φτιάξεις και iso που σου λέει ο mmoukiou πιο πάνω... η πιο εύκολη λύση είναι το no-cd crack που προτείνει ο sotos65 και υπάρχει στο δίκτυο σίγουρα... (Αυτό το τελευταίο δεν το άκουσες από μένα LOL)

Last edited:
χεχεχε είναι πάντως πολύ αστείο αυτό. Ο Skakinen και το Chessmaster!!! Με την καλή έννοια πάντα! Μου θύμισες τα σκακιστικά χρόνια μου. Με τα τουρνουά, τα ΕΛΟ και τις προπονήσεις! no-cd crack είπαμε? χεχε

Τελικά ''εκεί έξω'' κυκλοφορούν απλές λύσεις για οτιδήποτε, με άλλα λόγια ότι κλειδώνεται ξεκλειδώνεται κλπ κλπ.
:grinning-smiley-043

Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν.

@ AlexTheodin
Ναι Alex, no-cd crack είπαμε...
;)