Προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής σήμερα (2013)

Cyberdemon87

New member
26 December 2011
88
Γεια σας.

Εδω και χρονια χρησιμοποιουσα μια παλια εκδοση του winamp για να ακουω μουσικη αλλα δεν με βολευει πια. Προς το παρον ακουω με το VLC ως προχειρη λυση. Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο καλο player και ευχρηστο προγραμμα αναπαραγωγη μουσικης (free η paid). Επισης δεν θελω το Windows Media Player.

Καλο θα ηταν να εχει και αναγνωριση οπως το VLC που αν στον ιδιο φακελο με το album εχεις το εξωφυλλο σε jpeg, σου το δειχνει καθως παιζει.

Σας ευχαριστω.

Απάντηση: Προγραμμα αναπαραγωγης μουσικης

Μπορείς να κατεβάσεις το Foobar2000 που είναι δωρεάν. Επίσης πολύ καλό είναι και το JRiver το οποίο όμως στοιχίζει 49 δολάρια. Εγώ έχω και δύο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Re: Προγραμμα αναπαραγωγης μουσικης

Σας ευχαριστω πολυ, βεβαια κατεβασα το Aimp3 και δοκιμαζω που μοιαζει εμφανισιακα με το winamp και ως τωρα μου αρεσει αρκετα.
Θα δοκιμασω και το Foobar.

Ο τίτλος του νήματος άλλαξε!
Ευκαιρία να ξαναδούμε όλα τα προγράμματα μουσικής αναπαραγωγής. Τα συζητάμε συχνά, αλλά εν τω μεταξύ πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Πολλές είναι οι εξελίξεις.

Τι λέτε;

Απάντηση: Re: Προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής σήμερα (2013)

Ο τίτλος του νήματος άλλαξε!
Ευκαιρία να ξαναδούμε όλα τα προγράμματα μουσικής αναπαραγωγής. Τα συζητάμε συχνά, αλλά εν τω μεταξύ πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Πολλές είναι οι εξελίξεις.

Τι λέτε;

Εγώ παίζω με:
-Foobar με ASIO για κριτικές ακροάσεις και για να εντοπίζω αλλαγές.
-Winamp με wasapi σε exclusive mode όλη μέρα γιατί είναι ιδιαιτέρως εύχρηστο και
-Jriver me Asio κάποιες φορές γιατί σε ορισμένα albums ο ήχος του είναι πιο γεμάτος και διασκεδαστικός.
Εκ των τριών,αυτό που δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα κατά την αναπαραγωγή,είναι το Winamp,που αλλάζει με ιδιαίτερη ευκολία μεταξύ κομματιών διαφορετικού τύπου,διαφορετικών δειγματοληψιών,κλπ.
Βέβαια οι διαφορές μεταξύ τους είναι από μικρές ως ανύπαρκες,όμως θεωρώ το foobar ως το πιο πιστό.

Εγω παιζω με τους τρεις βασικους players για mac, ολοι στην τελευταια τους εκδοση
- Pure Music
- Audirvana
- Amarra

Κατα καιρους και αναλογα το setup εχω περασει μεγαλα διαστηματα και με τους τρεις
Στο παρον setup (macbook pro, musical ficelity vdac, ενεργα ηχεια b&o beolab 3) προτιμω amarra 2.5.1 λιγο περισσοτερο απο audirvana 1.5.4

Εγώ πάντα γυρνάω στο amarra όσο και αν το Α+ σε direct mode εντυπωσιάζει με τη λεπτομέρεια που βγάζει. Όμως, όσο ξεκούραστο και μουσικό είναι το amarra σε ασυμπίεστα αρχεία, τόσο κουραστικά και "edgy" παίζει τα mp3, ίσως γιατί βγάζει τις αδυναμίες τους; Ποιό πρόγραμμα προτείνετε για mp3 σε mac;

Απάντηση: Re: Προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής σήμερα (2013)

Δεν είναι software player είναι κάτι αρκετά διαφορετικό.
Από την περιγραφή πρέπει να είναι ένα πιο σύνθετο σύστημα Room Correction
το οποίο δεν διορθώνει μόνο την απόκριση συχνοτήτων αλλα
κάνει και διορθώσεις στις αλληλεπιδράσεις ηχείων - χώρου
μετρώντας την κρουστική απόκρουση.
iRC είναι λογικά τα αρχικά του Impulse Response Correction.
Oυσιαστικά είναι κάτι σαν το Dirac Live από την Sonic Studio.

Δεν μπορώ να καταλάβω αν θα το πουλάνε ξεχωριστά ή σαν plug-in
αλλά λογικά θα είναι σχετικά ακριβό πρόγραμμα.
Και το Direc Live που ανέφερα πριν και τα αντίστοιχα Convolution Reverbs (παρόμοια λογική)
στην μουσική παραγωγή κοστίζουν αρκετά χρήματα.

Last edited:
Τι λέτε;

Λεμε οτι εισαι αρχηγος!!
Μια πολυ καλη ευκαιρια να δουμε τι παιζει στο σημερα ,αλλα και να πουμε διαφορα κολπα και συμβουλες που ειναι διασκορπισμενες και χαμενες στο χρονο!!

Re: Απάντηση: Προγραμμα αναπαραγωγης μουσικης

Μπορείς να κατεβάσεις το Foobar2000 που είναι δωρεάν. Επίσης πολύ καλό είναι και το JRiver το οποίο όμως στοιχίζει 49 δολάρια. Εγώ έχω και δύο και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

υπαρχει και ο jriver14 που ειναι free

Re: Απάντηση: Προγραμμα αναπαραγωγης μουσικης

υπαρχει και ο jriver14 που ειναι free

Ευτουνος ομως Χρηστο μας, δεν παιζει wasapi.
Εκτος και αν αλλαξε κατι τελευταια.

Και με τον τελευταιο foobar ρε παιδια ,υπαρχει ενα κολπο,διαφορετικο απο τους παλιους,που βαζεις wasapi και asio.
Δεν πας στα componets οπως παλια.
Και στα δυο κομπιουτερ που τον εγκατεστησα ....απλα παταγα κουμπια.
Τελειως τυχαια τα καταφερα.
Μπορει κανενας φιλος να δωσει αναλυτικες οδηγιες, πως εγκαθiστουμε προσθετα στον καινουργιο foobar???