Προγράμματα instant messaging - download managing - unzipping

Tek_Killa

AVClub Enthusiast
5 February 2008
1,028
Kαλησπερίζω.
Νέος κάτοχος mac από χθές.

Θα ήθέλα τη γνώμη σας για ποιά free προγράμματα instant messaging - download managing και unzipping θα μπορούσα να εγκαταστήσω στο mac mini μου.
Το Skype το γνωρίζω, αλλά κυρίως χρησιμοιποιώ στο pc το live messenger του οποίου η έκδοση για mac δε με βολευει γιατί έχει ένα μειονέκτημα: Δεν μπορείς να έχεις άμεση επικοινωνία με άτομα που έχουν κατάσταση "appear offline". Σου βγάζει να τους στείλεις e-mail.
Οπότε θα ήθελα κάποιον αντικαταστάτη του live messenger for mac που θα μπορώ να διαχειριστώ τον hotmail λογαριασμό μου, να μπορώ να μιλάω με appear offline άτομα και βέβαια να έχει και υποστήριξη βίντεο.

Επίσης εάν ξέρει κάποιος να μου δείξει κάποιον οδηγό για το πως εγκαθιστώ και απεγκαθιστώ προγράμματα στο mac γιατί ναι μεν skype και live messenger κατάφερα να τα εγκαταστήσω αλλά με το jdownloader έκανα κάτι πατατούλες...

Ευχαριστώ!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας λοιπόν...την παρέα των ανθρώπων με τα μήλα !! :firstprize:

Εγκατάσταση προγραμμάτων συνήθως δεν υπάρχει, από το ίδιο το πρόγραμμα. Συνήθως είναι μέσα σε ένα container αρχείο, είναι δλδ μέσα σε ένα αρχείο pkg ή dmg ή κάτι παρόμοιο, το οποίο το εκτελείς, αυτό σου κάνει mount κ το βλέπεις στον finder. Επιλέγοντας το, συνήθως σου λέει να αντιγράψεις το πρόγραμμα, που έχει πάντα κατάληξη app, κάπου, όπου σου αρέσει. Συνήθως τα γράφουμε στον φάκελλο applications.

Τώρα, αν αυτό έχει installation εργαλείο, τότε το εκτελείς κ κάνει εγκατάσταση, όπως πχ το microsoft office. Τέτοια προγράμματα συνήθως συνοδεύονται με εργαλείο απεγκατάστασης.

Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρέαν προγράμματα απεγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής σου. Μια τέτοια δωρεάν είναι η εφαρμογή uapp. Εκτελώντας αυτή την εφαρμογή, ρίχνεις εκεί μέσα όποιο πρόγραμμα θες να σβήσεις κ βρίσκει ότι αρχείο επιπλέον θα πρέπει να σβηστεί, για να μην αφήσει ορφανά, πχ αρχεία ρυθμίσεων κτλ. Σπάνια πάντως υπάρχει κάτι άλλο για να σβηστεί. Όλες οι εφαρμογές συνήθως περιέχουν εντός του app αρχείου τα πάντα.

Σε ότι αφορά ανταλλαγή μηνυμάτων κτλ, προτείνω το Adium, που είχε αναφερθεί εδώ : http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=565216&postcount=75

Τέλος, σε ότι αφορά προγράμματα συμπίεσης/αποσυμπίεσης, για rar κ μόνο για τέτοια θες το πρόγραμμα unrarx, και για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν αρκετές επιλογές, μεταξύ των οποίων είναι το The Unarchiver.

K φυσικά ότι άλλο θες, ρωτάς !! -bye-

Re: Απάντηση: Προγράμματα instant messaging - download managing - unzipping

Τέλος, σε ότι αφορά προγράμματα συμπίεσης/αποσυμπίεσης, για rar κ μόνο για τέτοια θες το πρόγραμμα unrarx, και για όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν αρκετές επιλογές, μεταξύ των οποίων είναι το The Unarchiver.

Το Unarchiver συμπιέζει κι όλας αρχεία;

Το Unarchiver συμπιέζει κι όλας αρχεία;

Όχι αλλά το ίδιο το λειτουργικό, συμπιέζει σε zip αν κάνεις δεξί κλικ επάνω στο αρχείο ή στα αρχεία που θες και επιλέξεις compress.

Όχι αλλά το ίδιο το λειτουργικό, συμπιέζει σε zip αν κάνεις δεξί κλικ επάνω στο αρχείο ή στα αρχεία που θες και επιλέξεις compress.

:flipout::flipout::flipout: είμαι πολύ μοσχάρι.... δεν το είχα προσέξει...
Να ´σαι καλά.

Tώρα έχω να περάσω τον γολγοθά της εγκατάστασης του Logic Studio 9 με όλα τα packs (ανάθεμα αν ξέρω και πως να το κάνω, anyway)... Eν τω μεταξύ έχω παραγγείλει 8gb και δεν ξέρω, να περιμένω να βάλω μνήμη και μετά να το εγκαταστήσω ή δε θα έχω προβλημα να το τρέξω και με τα 2gb αρχικά...;

Δεν θα εχεις προβλημα να το εγκαταστησεις...
Να το χρησιμοποιησεις , ισως !

Mε τα 8Gb μνήμης θα τρέχει ικανοποιητικά; Καμια 20 κανάλια έχω στα κομμάτια μου συνήθως...
Έως τώρα χρησιμοποιούσα σε pc το FL Studio με αρκετά έξτρα soft synths για τη μουσική μου και μιας που έπεσε το mini στα χέρια μου έλεγα μήπως το εκμεταλλευτώ μουσικά κυρίως...

Mε τα 8Gb μνήμης θα τρέχει ικανοποιητικά; Καμια 20 κανάλια έχω στα κομμάτια μου συνήθως...
Έως τώρα χρησιμοποιούσα σε pc το FL Studio με αρκετά έξτρα soft synths για τη μουσική μου και μιας που έπεσε το mini στα χέρια μου έλεγα μήπως το εκμεταλλευτώ μουσικά κυρίως...

Κοίτα να δεις, λογικά με 8 GB θα είσαι μια χαρά. Ακόμη και με 4 δουλεύει το πρόγραμμα. Εκεί που τραβάει πολύ μνήμη και ζορίζεται είναι στο τι του φορτώνεις. Όχι μόνο πόσα κανάλια, αλλά τι είδους, και πόσα FX και ποιά librarys. Για παράδειγμα, με 4 GB και το Garritan με 20 περίπου κανάλια συμφωνικής ορχήστρας, τα καταφέρνει μια χαρά. Με το Vienna Symphonic Library, και 10 κανάλια, με FX ούτε για καλημέρα δεν φτάνει. Είναι δηλαδή πόσο μεγάλα είναι τα δείγματα, πόσο καλογραμμένο το πρόγραμμα κτλ. Αν έχεις απλώς audio κανάλια, ηχογραφημένα, θα παίξει μια χαρά και με 4 GB.

Άρα στις περισσότερες των περιπτώσεων με τα 8 GB θα είσαι άνετος. Απο υπολγιστική ισχύ έχει χαμηλότερες απαιτήσεις σε σχέση με την μνήμη.