ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ BD RIP???

andreas_a

Senior Member
24 November 2009
413
Αθήνα
Παιδια μηπως μπορειτε να με βοηθησετε να βρω ενα προγραμμα για να κανω rip τα δισκακια bluray???

Xωρις βέβαια να χανω καθόλου ποιότητα σε ηχο και εικονα...

φιλικα

Ανδρεας

Φίλε Δημήτρη χρησιμοποιησα το AnyDVD HD για να κάνω rip μία ταινία bluray.

Δουλεύει αψογα...και ποιο απλά δε γίνεται.

μια ερώτηση.....

Υπάρχει κάποιος τρόπος να απομονώσω την κύρια ταινία και να διώξω οτιδήποτε περιττο, γιατι 40Gb για μια ταινια μου φαινεται λιγο πολύ???

Ευχαριστω εκ των προτέρων

ανδρεας

υπαρχει περιπτωση αυτο που ψαχνω να μπορει να το κανει το dvdfab???

γιατι χρησιμοποιουσα μια παλια εκδοση οταν εκανα rip dvds και μου ειναι πολυ οικείο και γνωστο οσον αφορα τη χρηση.

Βεβαια, τωρα εχει βγει καποια ποιο ανανεομενη εκδοση για bluray discs!

Σύφωνα με το site που το πουλάει το κάνει (το Fab) http://www.dvdfab.com/blu-ray-copy.htm . Αλλά πρέπει να έχεις την πλήρη έκδοση. Πάντως δεν το έχω δοκιμάσει σε BD. Σσε Dvd δούλευε άψογα μια παλιά εκδοση που είχα.

μια δοκιμη εστω και στην trial version θα με πεισει...

τωρα...αν αξιζει βλέπουμε...

ολο και καπου θα υπαρχει σπασμενο!!!

Παιδία μπερδεύτηκα...

Οταν ξεκίνησα την ιστορία με τα bluray rip χρησιμοποιησα το AnyDVD HD. Πραγματικά πολύ απλός τρόπος για να αποθηκεύσεις ένα bluray στο σκληρό.
Το θέμα είναι οτι το μέγεθος των ταινιών ειναι πολύ μεγάλο, περι τα 40Gb.
με ενα γρηγορο υπολογισμό θα εχω γεμίσει το σκληρο του PCH C200 με καμια 25 ταινίες τέτοιου μεγέθουσ.

Το DvDFab αν και πολυ απλό στη χρήση δεν μικραίνει το μέγεθοσ παρολο που δοκιμασα ολα τα mode: 1. main movie
2. full disc
το μεγεθος παραμένει στα περι τα 40Gb.

Ψαχνωντας για το tsmuxer μπερδευτηκα. Διάβασα αυτό τον οδηγοhttp://forum.videohelp.com/threads/300151-How-to-convert-a-BluRay-disc-into-a-MKV-720P-file.

το θέμα είναι οτί ειναι ολιγον τι περίπλοκη ιστορία.

μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά???

Κάποιος που χρησιμοποιεί το tsmuxer για παρόμοια ιστορία δλδ rip σε δισκάκια bluray μηπως μπορεί να μου περιγραψει με δυο τρια απλα λόγια τη διαδικασία??? Για να μικρινουμε λιγο το μέγεθος του δισκου εννοω.

ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited:
Μιας και λες αυτό:
Xωρις βέβαια να χανω καθόλου ποιότητα σε ηχο και εικονα...

Ελπίζω να καταλαβαινεις ότι ο μόνος τρόπος να το πετύχεις είναι αφαιρώντας extra γλώσσες, ήχους κλπ. Αυτό το κάνεις πανεύκολα με το tsmuxer.

Από εκεί και πέρα τα περί mkv / 720p κλπ σημαίνουν επέμβαση στο πρωτογενές υλικό και απωλεστική συμπίεση.

καταλαβα...αφαιρώντας extra γλωσσες και ήχουσ υπάρχει καποια σημαντικη μείωση του όγκου???

Δεύτερον, όσον αφορα την μετατροπή σε mkv, μηπως υπαρχει εδω μέσα κάποιος οδηγος να με βοηθήσει ή να με παραπεμψει σε καποιο οδηγο να καω καμοια βδομαδα μπας και βγαλω καμια ακρη???

ευχαριστω παιδια

ανδρεας

Παιδια μπορει να είναι χαζη η απορία μου αλλα πως ξεχωρίζουμε σε μια ταινια που θέλουμε να κάνουμε rip την κανονικη version από καποια theatrical που μπορεί να υπάρχει????

Υπάρχει σχετικό νύμα???

Ευχαριστώ εκ των προτερων

ανδρεας