PROJECT DEBUT ESPRIT ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

happymondays

Senior Member
13 November 2008
310
Α.ΠΑΤΗΣΙΑ
Καλημερα σε ολους,
Ψαχνομαι για βελτιωση του project esprit(debut με ακρυλικο πλατω).
Υστερα απο την αγορα του speed box και του project tube box, παρακαλω προτεινετε:
1. κεφαλη μεχρι 100 ευρω
2.αλλαγη του interconnect (φευγει απευθειας μεσα απο το πικαπ),διευκρινιζω οτι δεν θελω ανακαλωδιωση του βραχιωνα αλλα μονο το interconnect.
3.αλλαγη τα ποδαρακια του πικαπ(εαν αυτο γινεται)
4.βαση στηριξης του πικαπ
5.καλυτερες λυχνιες για το phono stage
6.inteconnect απο phono stage σε ενισχυτη
7.οτιδηποτε αλλο εχετε δοκιμασει και σας εδωσε κατι παραπανω.
Καλο θα ηταν να αναφερθουν τιμες και μαγαζια.

Σκέφτομαι, μήπως ήταν καλύτερο, με τόσες αλλαγές στο esprit, να το αλλάζατε με το Genius της εταιρείας? (320€ για το κόκκινο χρώμα)
Έχει αποσπώμενο καλώδιο στην έξοδο του βραχίονα, έχει την κεφαλή Ortofon 2m red (78€), έχει καλύτερο βραχίονα…

Το πικαπ ειναι 4 μηνων και δεν θελω να το αλλαξω. για την ortofon 2red την εχω υποψιν μου ισως καποια sumiko να ταιριαζε καλυτερα;

1. Στα χρήματα που διαθέτεις, καλύτερα Ortofon 2M. Aν μπορείς να κόψεις απο τα interconnects και να πάρεις την Blue(130 Eυρώ στον Ορφέα), ακόμα πιο καλά.
2. Για την κατηγορία της κεφαλής δεν νομίζω οτι αξίζει να μπείς σε τετοιο κόπο. Τα χρήματα που θα δώσεις εδω δώστα για καλύτερη κεφαλή.
6. Ποιό interconnect έχεις τώρα;

Επίσης, αν έχεις όρεξη για πειράματα, πάρε ενα drum silencer 12"(λέγονται και λάστιχα μελέτης για drums) στον Νάκα με 8-10 Ευρώ, βάλε ενα δίσκο πάνω του, άνοιξε μια τρύπα στη μέση κι έχεις ένα καλό ματ για το πλατώ σου. Στο Thorens ΤD-145 mkII που το δοκίμασα δούλεψε.

Έγραψα για την ortofon, γιατί το genius την παρέχει στο πακέτο του!

Λογικά, η αντιπροσωπεία, θα δεχθεί μία ανταλλαγή, ίσως τα χρήματα που θα χρειαστούν για τις αλλαγές στο esprit καλύψουν τη «χασούρα» της ανταλλαγής.

Η pearl «παίζει» στο esprit, ο βραχίονας όμως σας περιορίζει στις επιλογές κεφαλής : -(

Για την κατηγορία του βραχίονα, θα έλεγα Busoni και όχι της κεφαλής.

Παίζω το genie, τον τελευταίο μήνα, σε σύγκριση με το debute η μεγαλύτερη διαφορά είναι στο βραχίονα.

Στη μεταφορά της 2m στο βραχίονα του debute, δε πήρα τόσες διαφορές απ’ όσες πήρα στη μεταφορά της Α στο genie!

Το γεγονός αυτό, με έκανε να προτείνω στο συνφορουμίτη την αλλαγή του πλατό, ειδικά όταν είδα ότι ήθελε τερματισμό στο βραχίονα για επιλογή διαφορετικών διασύνδεσης και αλλαγή κεφαλής ; -)

interconnect απο phono stage σε ενισχυτη ειναι ενα φτηνο της oehlbach .για κεφαλη ας πουμε οτι καταληγουμε σε ortofon 2m red.
καποιο καλυτερο Interconnect;
αξιζει να αλαξω το εσωτερικο καλωδιο του πικαπ ;

drum silencers δεν νομίζω οτι κάνουν γι αυτή τη δουλειά. Μια και το Project ειναι σχεδιασμού μάζας, καλύτερα ειναι να το βάλεις να πατά σ 'ενα κομμάτι μάρμαρο παρά σε κάτι ελαστικό.

@Isoviths
Τα interconnects(και η ανακαλωδίωση του βραχίονα κατ'επέκταση) αφορούν το μονοπάτι του σήματος που ξεκινά από την κεφαλή. Γι αυτό έγραψα οτι μάλλον δεν αξίζει για μια κεφαλή των 100Ε ν' αλλάξουμε το interconnect του πικαπ, ειδικά αν ειναι φιξαρισμένο. Βέβαια, παίζει ρόλο κι ο βραχίονας στη διαμόρφωση αυτου του σήματος, μηχανικά όμως, γι αυτό είδες διαφορές.

Τα ίδια λέμε, Busoni, δίνοντας έμφαση σε άλλα σημεία ; -)

Η λιγοστή μου εμπειρία στο χώρο, μου έχει δείξει ότι αν κάποιος βάλει κάτι στο κεφάλι του, θα το κάνει, άσχετα το τι του γράφεις, συζητάς.
Θα πειραματιστεί, θέλοντας να κάνει τα δικά του λάθη, πληρώνοντας γι’ αυτά.

Εκεί είναι και η δική μας συμμετοχή στο θέμα, έχοντας κάνει τα λάθη νωρίτερα από εκείνον, του δίνουμε τη συμβουλή μας, που ήδη έχει πληρωθεί και εκείνος αποφασίζει : -)

λαμβανω αρκετα σοβαρα οσα λετε και ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.
ας μην πειραχθει το πικαπ εσωτερικα λοιπον.ας περιοριστω σε αλλαγη της κεφαλης και ισως σε καποιο καλυτερο καλωδιο μεταξυ phono stage και ενισχυτη εαν αυτο αξιζει το κοπο εχετε καποιο να προτεινετε;;

Ιsovith, συμφωνώ σ' αυτα που λές περί...ξεροκεφαλιάς, αλλα δεν το θεωρώ κακό. Κι εμείς αυτό κάνουμε και καμιά φορά οι προσωπικές επιλογές, και τα ενδεχόμενα λάθη, ειναι ο μόνος τρόπος να μάθει κανείς. Αρκεί να γίνονται με κάποια λογική βεβαια.

@happymondays
Σχετικά με την κεφαλή, οι MM της Sumiko ταιριάζουν οριακά, οπότε καλύτερα να πας στην Ortofon όπως ήδη είπες(ο 8.6c βραχίονας εχει ενεργό μάζα 8.7gr). Για MC δεν το συζητάς. Για καλώδιο δεν μπορώ να σου πω πολλά, μια και δεν το 'χω ψάξει ιδιαίτερα. Εγω παίζω μ' ενα σχετικά φθηνό Monster Cable.

To μόνο που μπορείς να κάνεις και να πάρεις ακουστή και αισθητή διαφορά που να αξίζει τα λευτά της είναι να ανακαλωδιώσεις τον βραχίονα και μετά σε δεύτερη φάση να χαλάσεις ένα ποσό της τάξης των 200/300 ευρώ για να πάρεις κεφαλή, ή sumico blue point II είναι μια εξαιρετική και δοκιμασμένη συνταγή. Είδικά με την ανακαλωδίωση επειδή πρόσφατα άκουσα έτσι αναβαθμισμένα αρκετά pro-ject η διαφορά είναι τεράστια.
Έχοντας το speed box και το ακρυλικό πλατώ και με αυτά που σου προτείνω έφτασες το πικάπ στα όρια του απο εκεί και πέρα μοιραία πάς για πικάπ αν θές κάτι καλύτερο ...όχι πως έχει και κάτι αυτό που έχεις ήδη.
Ναιαιαι εντάααξει μοιάζει ίσως παράλογο να χαλάσει κάποιος που έχει ένα πικάπ των 300 ευρώ αλλα 150 για ανακαλωδίωση και 300 για κεφαλή για να το αναβαθμίσει είναι πικρή αλήθεια όμως οτι όλες οι πραγματικές αναβαθμίσεις κοστίζουν ...τα υπόλοιπα είναι ασπιρίνες..

Καλά τα λάθη των άλλων, αν δε κάνω τα δικά μου, δε μπορώ να τα καταλάβω ;-)
Συμφωνώ απόλυτα Busoni, κάθε μέρα κάνουμε (κάνω) λάθη, τα οποία μας έχουν επισημάνει άλλοι ότι είναι λάθος : -)
Όλοι έχουμε δικαίωμα στο δικό μας λάθος, στην πορεία το ονομάζουμε εμπειρία, δεν αντιλέγω και δεν προσπαθώ να επιβάλλω τη γνώμη μου, αρκεί η «κατάθεσή» της : -)

Petroulop:

Στοιχηματίζω, ότι ο βραχίονας που ακούσατε με νέα καλωδίωση, δεν ήταν της κατηγορίας του debut….
Μπορεί να ήταν ο 2, ο 6.1, ο 6.9, ο 9, ο 9c ή o 9cc ; -)

Καλά τα λάθη των άλλων, αν δε κάνω τα δικά μου, δε μπορώ να τα καταλάβω ;-)
Συμφωνώ απόλυτα Busoni, κάθε μέρα κάνουμε (κάνω) λάθη, τα οποία μας έχουν επισημάνει άλλοι ότι είναι λάθος : -)
Όλοι έχουμε δικαίωμα στο δικό μας λάθος, στην πορεία το ονομάζουμε εμπειρία, δεν αντιλέγω και δεν προσπαθώ να επιβάλλω τη γνώμη μου, αρκεί η «κατάθεσή» της : -)

Petroulop:

Στοιχηματίζω, ότι ο βραχίονας που ακούσατε με νέα καλωδίωση, δεν ήταν της κατηγορίας του debut….
Μπορεί να ήταν ο 2, ο 6.1, ο 6.9, ο 9, ο 9c ή o 9cc ; -)

Αγαπητέ ισοβιτη το κερδισες το στοίχημα..

Παιδια μην με μαλωνεται ειμαι νεος απειρος στο αθλημα και διακατεχομαι απο υπερβαλον ενθουσιασμο.Πιστευετε ειναι λογικο για αλλαγη κεφαλης και ρυθμιση να ζητα γνωστο καταστημα στη πιατσα 70 ευρω;;;
Εχω στην ακρη μια denon dl110, μηπως προθυμοποιειται καποιο μελος να την τοποθετησει και να την ρυθμισει στο project μου;;

Δεν είμαι σίγουρος, ότι με compliance 8 (αν είναι αυτό, μόνο μία «διεύθυνση» βρήκα να το αναφέρει) θα ταιριάξει με το βραχίονα :-/

Α! και δε μαλώνουμε, συζητάμε με το μέλος Busoni, σα να πίναμε καφέ και να μιλούσαμε για τον ήχο ; -)

Η 2Μ, που προτάθηκε από τον Busoni, ταιριάζει πολύ καλύτερα ; -)

Νομίζω ότι αυτό το αρχείο, μπορεί να σας βοηθήσει για τους υπολογισμούς σας.
Λίγο πρόχειρο, σύντομο, αλλά –πιστεύω- αποτελεσματικό.

Attachments

@happymondays... Στο προηγούμενο post μου έγραψα οτι οι MC κεφαλές(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) είναι εκτός συζήτησης. Ο λόγος είναι οτι συνήθως έχουν χαμηλή ενδοτικότητα, αρα απαιτούν βραχίονα μεγάλης μάζας για να παίξουν σωστά. Επειδή κι εγώ παίζω με βραχίονα μικρης μάζας, θα λεγα να μην ψάξεις καν για MC, ειδικά στα χρήματα που διαθέτεις. Εναλλακτικά της 2M, και κοντά στα 100 Ευρώ, υπάρχουν και οι Grado Prestige Red και η Goldring 1006(η οποία ξεφεύγει λιγο, αρα συγκρίνεις πλέον με 2M Blue) τις οποίες δεν εχω ακούσει για να έχω γνωμη.

Last edited: