Project με Fullrange Tangband 3" = Άδειος ήχος

Johnson

AVClub Enthusiast
12 March 2009
913
Mainly:Andalucia/Europe
Είπα να ασχοληθώ και εγώ εντελώς για πλάκα λίγο με μια κατασκεύη για να μου περάσει η ώρα,και παράλληλα να κάνω μια προσπάθεια μπας και κρατήσω ότι ηχείο βγει για Multimedia Purposes ONLY.

Ξεκινάω φτιάχνω αυτό με το W3-593sf αντί για το 871,το οποίο σε simulation της καμπίνας δεν έβλεπα κάτι που να μην μου καθόταν καλά εκτός απ'το ότι συντόνιζε υψηλά.
Το φτιάχνω αυτό το δοκιμάζω,πέταμα.
Βγάζω το 593 και βάζω το W3-594,the one worst than the other.

Για να μην τα πολυλέω,με διάφορους συνδιασμούς καμπίνας και έτοιμων project καμπινών ειδικα για 593-594,αλλα και δικής μου σχεδιάσης,το αποτέλεσμα που έπαιρνα ήταν να καταλάβαινες με κλειστά τα μάτια ότι κάτι κινέζικο έπαιζε στο δωμάτιο,κάτω από 300hz να μην άκουγες τίποτα με ευκολία,και πάνω από 300hz να ακούγες κάτι πολύ βρόμικο.

Έφτιαξα μετά μια παρόμοια καμπίνα με το project στο link παραπάνω,συντονισμό στα 75hz,με MDF 10mm,25 x 15 x 18,και έβαλα reflex 3.5cm x 8.5,και το αποτέλεσμα ήταν πλέον ικανοποιητικό,καμία σχέση με sealed,κοντά σε αυτό που ήθελα σαν συχνότητα,αλλά πάλι βρομιά άκουγες και πάλι κάτι έλειπε κοντά στα 100-150hz και ας μην πιάσω τις υψηλομεσαίες στο στόμα καλύτερα.

Μέχρι και σε low pass τα σύνδεσα με 15w,και αν βγάλω στην άκρη στα 50-60hz που προσπαθούσε να παίξει ενώ δεν μπορεί,τα 100-500hz άφαντα ήταν.

Έχω ένα ζεύγος ηχείων midbass με δεκαράκια που ξεκινάνε γύρο στα 100hz,και ο ήχος είναι γεμάτος και ζωντανός σε όλο το φάσμα της συχνοτικής απόκρισης.

Ρωτάω εγώ τώρα,μήπως συγκρίνοντας τα 3ιντσα με τα συγκεκριμένα ηχεία,έχω πολλές απαιτήσεις από τόσο μικρά μεγάφωνα και παράλληλα τα συγκεκριμένα μεγάφωνα ΔΕΝ μου αρέσουν στο αυτί μου;

Μπορώ να πω πάντως ότι τα Logitech z-5500 (Tangband w3-593sf σε μάπα πλαστική καμπίνα) που είναι απ'τα χειρότερα ηχεία που έχω ακούσει με ούτε ίχνος μεσαίας συχνότητας,σε σύγκριση αυτό το πράμα εδώ ο ήχος λάμπει.

Αν έχει κανείς καμιά ιδέα ας το πει,πάντα ξέροντας ότι κυνηγάω ηχείο με αξιοπρεπές απόδοση συχνότητας στο φάσμα που μπορεί να αποδόσει το μεγάφωνο,το οποίο θα παίξει σε pc για multimedia χρήσεις με ελάχιστες απαιτήσεις εκτός της απόκρισης συχνότητας,και όχι κάτι να ακούς παρέα με τον Beethoven.

Άσε να πούμε 100ε μου έφυγαν τζάμπα... Να το ξερα έτσι να πέρνα τα Roth Oli 1 απ'την αρχή... Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ξαν'ασχολούμε με 7αράκια θέλοντας χαμηλές...

Καταπληκτικό project!:grinning-smiley-043

Αχ όμως με πέτυχες πάνω που χω δώσει 100ε,και αν δεν βρω άκρη με τα υπάρχων μεγάφωνα θα πάρω έτοιμα επειδή ήδη έπαιρνα Roth Oli.:ADFADF1:

Ενισχυτής εκεί που θα μπει δεν ξέρω ακόμα διότι θα πάρω έναν για floorstanding ηχεία που θα βάλω παραδίπλα με switch προφανώς,και δεν ξέρω ακόμα τι.

Ξέχασα να βάλω μια photo στο πρώτο post:

Attachments

• DSC01198.jpg
    DSC01198.jpg
    29.5 KB · Views: 51
Προσωπικά δεν με λένε Λεωνίδα,προφανώς θα αναφέρεσαι στον kpaiss. -bye-

(Btw σε έχω δει σε πολλά topic μου,στο μάτι με έχεις βάλει;:chinscratch:)

Last edited:
Ωπ ακόμη ένα καταπληκτικό project,και βλέπω έχει το tweeter που θα μου έρθει αύριο! Είναι πιο μεγάλο απ'ότι φανταζόμουν.:flipout:

Αυτά τα project πάντως δεν τα χα δει,είχα κολλήσει με Tangband και να μαστε.

Και είπα να προχώραγα με 4"-5" μεγάφωνο και ένα καλό project όπως το sensations,αλλά τελικά κάτι έκανα με τα Tangband...

Να σας πω τι έφταιγε; Δεν μπορείτε να το βρείτε... Ο ενισχυτής! :slapface:

Το χα πασάρει πάνω σε έναν από multimedia σύστημα,και αν με τα ηχεία του σετ πάνω ακουγόταν σωστά,με αλλά ηχεία τίποτα.

Βάζω ένα ηχείο πάνω σε έναν ενισχυτή 2x5w με bass-treble adjusting pots,και γυρνάω μπάσο στο τέρμα,πρίμα στην μέση,και καμιά σχέση με το τι άκουγα πριν,ο ήχος ακόμα και με 50%-50% είναι γεμάτος.

Δεν ξέρω τι να πω,ίσως και επειδή είναι βράδι και θέλω ένταση να πάρω χαμπάρι,αλλά προς το παρόν αυτό το αποτέλεσμα πήρα και μπορώ να πω ότι μου άρεσε σε σύγκριση το προηγούμενο.

Θα ξαναενημερώσω αν αλλάξει τίποτα,ευχαριστώ όσους συμμετείχαν.:a0210:

Προσωπικά δεν με λένε Λεωνίδα,προφανώς θα αναφέρεσαι στον kpaiss. -bye-

(Btw σε έχω δει σε πολλά topic μου,στο μάτι με έχεις βάλει;:chinscratch:)

Μα ουτε εμενα λενε Λεωνιδα .... :Banane0:

Καλημέρα. Εμένα με λένε Λεωνίδα και αν δεν θες να παίζεις με ηχειακια και μεγάφωνα το ένα χειρότερο απο το άλλο πάρτο απόφαση και πάρε fostex fe127. Φτιάξε ένα fonken και τελείωσες.
Σηφη Σαμος τα fonken τα εχει φτιάξει και ένας φίλος στην Σάμο και έχουν τρελαθεί πολοί.
Αν θέλεις μπορω να σας φέρω σε επαφη να τα ακούσεις καθώς και άλλες κατασκευες λαμπάτες........

Ποιός είναι ο Λεωνίδας τότε;:ADFADF1:

Α να τος,ο kenwood! -bye-
Πως και σου είπε όμως ο Wilkins να τον πάρεις τηλέφωνο από εδώ;

Θα τα έχω όλα στο μυαλό μου,ευχαριστώ για την πρόταση και δεν αποκλείεται να φτιάξω και κανένα άλλο project μέσα στην βδομάδα,. :flipout:

Last edited:
Σαμιωτης ποιος;; Κ βεβαια θα θελα να τ ακουσω! Ηταν να το φτιαξω μια εποχη! Μπορει να τον ξερω κιολας!