project Seas A26, κλωνος του dynaco a25

tsip

AVClub Addicted Member
19 January 2008
1,912
Cambridge
http://www.madisoundspeakerstore.co...6-10-2-way-kit-pair-based-on-the-classic-a25/

Nεο "ρετρο" project απο την SEAS, το ειδα τις προαλλες και γλυκαθηκα. Πιστευω πως θα ενδιαφερει και αλλους. Πρωτον γιατι το α25 εχει ξεχωριστη θεση στην καρδια μου και δευτερον γιατι ενα ηχειο με 10" το εχω αχτι. Επιπλεον ο κλώνος ειναι σχεδιασμενος απο την μαμα SEAS που αν δεν κανω λαθος ειχε σχεδιασει και το dynaco.
Νομιζω πως το γουφερ εινα αποδεδειγμενα καλο και το νεο τουιτερακι δειχνει να εχει ολα τα φοντα.
Το σκεφτομαι πολυ σοβαρα......

Πρεπει να ειναι αρκετα καλο, αλλα οπως βλεπω στην τιμη που βγαινει (περιπου στα 800Ε-1000Ε) υπαρχουν πολλες επιλογες σε μεταχ/σμενα.
Η χαρα του diy ειναι ενα θεμα.

Λοιπόν με συγκίνησες με τα Dynaco. Όντως ήταν σχεδιάσεις της SEAS Fabrikker και κατασκευασμένα στη Δανία. Δεν ήταν bass reflex αλλά απεριοδικά, πατέντα δικιά της, με έλεγχο του χαμηλού μέσω της χαρακτηριστικής οπής με το αποσβεστικό. Έχω ένα ζευγάρι Α-10, από τη δεκαετία του '70, με woofer 6.5" αντί για 10" του A-25 και όποτε το ακούω στο εξοχικό με γοητεύει ο ήχος του.
-bye-

Τα αυθεντικά Α25
a25.jpg

Το κιτ ειναι οντως ακριβο αλλα η τιμη για την αμερικανικη αγορα ειναι σχετικα τιμια. Για Ευρωπη προς το παρον η επιλογη ειναι αγορα μοναδων υλικων και ξυλειας ξεχωριστα.
Τα τουτερακια το ζευγος βγαινουν γυρω στα 350 ευρω και τα γουφερ στα 250 ευρω το ζευγος + 200-300 ευρω τα λοιπα παμε κοντα στο χιλιαρικο.
Ειναι ενα σχεδιο που δεν το σκεφτομαι ιδιαιτερα να τα σκασω γιατι ξερω πανω κατω τι να περιμενω ηχητικα.

Επειδη την ψαχνω τωρα με τα εσωτερικα στηριγματα της καμπινας, θα πρεπει να τα λαβω υποψη στην σχεδιαση, πχ αυξηση λιτρων η πιστευετε οτι θα ειναι οκ?
Προσανατολιζομαι σε ενα οριζοντιο αναμεσα σε τουιτερ και γουφερ και δυο καθετα.
παραθετω και το pdf της seas
http://www.madisound.com/pdf/SEAS_A26_AppNote.pdf

θα σου ελεγα να μην αλλαξεις τιποτα αλλα αν θελεις να το δεσεις, ναι, θα πρεπει να τα πρσθεσεις στα συνολικα λιτρα.
βεβαια μιλαμε για ελαχιστη διαφορα, αλλα...................

το προτεινουν στο σχεδιο και μου φαινεται λογικο να το κάνω. Εμπνευση για τα στηριγματα ειναι μια αλλη παραλαγη του κλωνου μερικα χρονια πριν
http://www.world-designs.co.uk/acatalog/wd25ahfw2b.html
ως αναφορα ομως θα λαβω τις διαστασεις της seas

Eκανα το σχεδιο με τα δεσιματα, αλλα θα ηθελα γνωμη απο εμπειρα ματια γιατι δεν το κατεχω ιδιαιτερα
Μερικες λεπτομερειες:
-Στον καθετο συνδεσμο υπαρχει οπη για να κατσει ο μαγνητης του γουφερ. Αυτο ως τακτικη πως σας φαινεται? Για εξτρα στηριξη στον μαγνητη περασα και νευρα στα δεσιματα.
- Οι συνδεσμοι ειναι τρια ξεχωριστα κομματια
-Το ξυλο που περισευει απο το ανοιγμα της οπης του γουφερ το εχω κολλησει στο πισω μερος, αλλα yamaha ns1000. H οπη στο πισω μερος ειναι για την χουφτα με τις μπορνες
- Προσθεσα εσωτερικη μπαφλα
- Ολα τα ξυλα ειναι 19χιλ mdf
- Για να σεβαστω τα 27,5 λιτρα της αρχικης σχεδιασης αυξησα το βαθος της καμπινας κατα 20χιλ. Οι υπολοιπες διαστασεις παραμενουν ιδιες με το σχεδιο της seas

a26v_2.jpga26v_3.jpga26v_4.jpga26v_1.jpg