Φίλε psifunction, επειδή και εγώ ήμουν παλιότερα στη θέση σου ως προς την επιλογή προβολέα για λέσχη, έχω να πω 2-3 πραματάκια:
Πρώτα πρώτα είχα αποκλείσει την επιλογή dlp προβολέα για λόγους rainbow,(αλλά και κόστους), διότι ποτέ δεν ξέρεις αν και κατα πόσο κάποιοι από το κοινό θα βλέπουν ή όχι. Πλέον βέβαια, αυτό το θέμα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στους νέους προβολεις.
Επίσης αφού θέλεις να δείχνεις σε δύο διαφορετικά μέρη, και δεν έχεις φοβερές απαιτήσεις χρωματικής απόδοσης, πήγαινε κατευθείαν σε ένα προβολέα LCD που να βγάζει αρκετό φως όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω. (Αν και απ'ότι βλέπω από τις απαιτήσεις σου, τη δουλειά σου θα μπορείς να την κάνεις και με έναν απλό προβολέα, αφού απ'όσο είδα ο Optoma που είχατε έχει φωτεινότητα 1000 Ansi, οπότε βλέπεις και εσύ στην πράξη αν ήταν αρκετά φωτεινή η εικόνα κατά τη διάρκεια της προβολής.)
Επίσης, προβολέας με ανάλυση 1280x720 είναι μιά χαρά για προβολές DVD, ή από pc (divx κλπ), οι οποίες και θα είναι το 99 τοις εκατό των προβολών που γίνονται συνήθως σε λέσχες. Μη ξεχνάς ότι ένα HD player σήμερα κοστίζει από 500-1000 ευρώ, και απ'όσο απ'όσο καταλαβαίνω δεν μπορείς (και κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει λόγος ακόμη) να διαθέσεις.
Ένα άλλο που ρώτησες σχετικά με τη χρήση πηγής άλλης ανάλυσης: Οι προβολείς έχουν εσωτερικό scaler, το οποίο φέρνει κάθε ανάλυση που τους "ταίζεις" στην ανάλυση του πάνελ τους, οπότε αν του εισάγεις χαμηλότερη ανάλυση, θα δεις "χοντοροκομμένα πιξελ" για να το θέσω κάπως μπακαλίστικα. Αν από την άλλη του δώσεις full hd σήμα από πχ.χ bluray, θα την "ρίξει" στην δική του ανάλυση των 1280x720, και θα φαίνεται πολύ καλή η εικόνα (αλλά όχι τόσο τέλεια όσο θα μπορούσε να είναι). Οπότε τον στήνεις σταθερά όπου θέλεις και παίζεις ό,τι σήμα θέλεις.
Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να προσέξεις είναι η εγγύηση (!!!) και το κόστος αλλαγής λάμπας, ώστε να μη γίνει καμία στραβή και δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας!!
Τέλος μη ξεχνάς το σκοπό που πρόκειται να εκπληρώσει ο συγκεκριμένος προβολέας: Προβολή ταινιών σε κοινό το οποίο (πιθανότατα) δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη εικόνα, πέρα από τον κλασσικό κινηματογράφο, όπότε όσα στραβά και να έχει η εικόνα (όχι καλά χρώματα, λιγότερο φωτεινή απ'ότι θα έπρεπε κτλ) και πάλι θα είναι ενθουσιασμένο που βλέπει εικόνα σε μεγάλο πανί και όχι στην οθόνη του υπολογιστή του...

Αυτά τα λίγα, btw από πιά λέσχη/εστία είσαι?