Προς αναζήτηση Crossover

neoplan

New member
15 November 2008
15
Χαιρετώ την παρέα,

Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και είμαι νέος στον χώρο αν υπάρχουν ενεργά crossover στην αγορά και αν ναι που θα μπορούσα να βρω.
Το χρειάζομαι επειδή ο ενισχυτής A/V που έχω, έχει επιλογές για crossover 50Hz και μετά στα 80Hz. Επειδή όμως θέλω να το βάλω στα 60Hz είτε πρέπει να πάρω άλλο ενισχυτή :hanged: ή να βρω αντίστοιχο xover.

Ευχαριστώ in advance

Χαιρετώ την παρέα,

Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και είμαι νέος στον χώρο αν υπάρχουν ενεργά crossover στην αγορά και αν ναι που θα μπορούσα να βρω.
Το χρειάζομαι επειδή ο ενισχυτής A/V που έχω, έχει επιλογές για crossover 50Hz και μετά στα 80Hz. Επειδή όμως θέλω να το βάλω στα 60Hz είτε πρέπει να πάρω άλλο ενισχυτή :hanged: ή να βρω αντίστοιχο xover.

Ευχαριστώ in advance

Δεν μας είπες ΤΙ θα συνδέσεις και ΠΟΥ
Αν έχεις ήδη ενεργό SUB , μάλλον θα πρέπει να έχει δικό του ρυθμιστικό συχνότητος Χ , οποτε σε αυτή τήν περίπτωση ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσεις τήν έξοδο line που έχει τήν ρύθμιση
Αν δέν έχεις τέτοια έξοδο , τότε τον ήπιες και είναι μιά κατάσταση που δέν εξηγήται απλοϊκά (εφόσον θέλεις αποτέλεσμα και οχι πειράματα που θα πεί ο ένας κι άλλος )

To dvd player έχει την επιλογή για small/large ηχεία και για το αν υπάρχει subwoofer.
Μιας και τα δικά μου ηχεία είναι small, και ο ενισχυτής δεν έχει crossover επιλογή στα 60Hz το σκεύτηκα ως εξής.
Θέτω στο player ότι τα 2 κεντρικά ηχεία ειναι Large, τα πίσω και το κεντρικό small και ότι δεν υπάρχει subwoofer. Επομένως θα στήλει τις χαμηλές συχνότητες στα 2 κεντρικά.
Στον ενισχυτή audio video θα συνδέσω τα 2 πίσω και το κεντρικό (τα οποία έχουν οριστεί ως small) και απο την προενίσχυση για τα 2 κεντρικά θα πάρω το σήμα και θα το στείλω στο crossover των 60Hz. To crossover με τη σειρά του θα στήλει τις χαμηλές στο subwoofer και τις υπόλοιπες σε έναν τελικό ενισχυτή (που σκοπεύω να πάρω) για να οδηγήσει τα 2 κεντρικά.
Έτσι θα επιτύχω και τον διαχωρισμό των συχνοτήτων που θέλω αλλά θα ελαφρύνω ταυτόχρονα και τον ενισχυτή audio/video.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι που θα βρούμε crossover. Καμια πρόταση?

μια λυση θα βρεις σε ολα τα ΡΑτσιδικα δυδρομα κροσοβερ. δες ΒΟΝ studio και omicron control (ειναι αντιπροσωπειες) αλλα και σε πολλες αλλες εταιριες

Μπήκα στα παραπάνω site αλλά τα περισσότερα σχεδόν ήταν για επαγγελματική χρήση με βύσματα xlr και συχνότητα αποκοπής πάνω απο τα 100Hz

δες και στοv Στολλα που φερνει τα behringer αλλα καλυτερα κανε τους ενα τηλ. μια αλλα ιδεα ειναι κατι σε car audio στο οποιο θα βαλεις ενα τροφοδοτικο +- 15 Volt εκει που ηταν η εξοδος του παλμοτροφοδοτικου .σιγουρα με κατι απο τα δυο θα κανεις δουλεια σου ευκολα και οικονομικα και με καποια και πολυ πολυ καλα.