Προς Αναζητηση TOSHIBA PLAYER

blind guardian

AVClub Enthusiast
6 November 2007
1,071
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παιδια καλησπερα,ρωτωντας για λογαριασμο φιλου ο οποιος θελει να ανβαθμισει την ποιοτητα απεικονισης των Dvd του σκεφτηκε να παρει ενα Player της Toshiba γιατι ειναι τα μονα που ειναι οικονομικα και με καλους επεξεργαστες - Scalers!
Να αναφερω επισης πως εχει μια Lcd Jvc HD Ready 2,5 Ετων και προς το παρον βλεπει με ενα Dvd Player της Pioneer το 400 το οποιο εχει εξοδο Hdmi με εως και 1080p (εμεις το εχουμε βαλει να βγαζει 720p).
Αρα αντιλαμβανεστε οτι εχει ηδη μια σχετικα καλη εικονα!
Τηλεοραση δεν προκειται να αλλαξει,οπως και ενισχυτη!
Αν επαιρνε ενισχυτη τωρα θα βαζαμε τον ενισχυτη να κανει το Upscaling!
Αρα τι μενει? Να παρει ενα φθηνο αλλο τιμιο Player με καλυτερη επεξεργασια!
Σκεφτεται ενα κανουργιο μοντελο που εβγαλε η Toshiba το XD-E500 το οποιο λενε τα καλυτερα γιατι ενσωματωνει τους επεξεργαστες που φοραγανε τα HD-DVD της πριν χασει την μαχη απο το Blue Ray!
Το xd-e500 ειναι αυτο:
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=6&prID=875

Η αλλη λυση ειναι να παρει αν βρει καπου Stock (αλλα σε λιγικη τιμη) ενα απο τα HD-DVD Της Toshiba που σταματησε να βγαζει!
Εσεις τι προτεινετε?
Αν προτεινετε την δευτερη λυση,μηπως εχει παρει το ματι σας κανα Stock κομματι?
Αν θυμαμαι καλα εβγαζε 2 η' 3 μοντελα τοτε αλλα νομιζω ολα παιζανε τα Dvd οπως Dvd Players των 1000 Ευρω?
Σωστα?
Divx Υποστηριξη Με Ελληνικους υποτιτλους Ευπροσδεκτη!
Αναμενω τις απαντησεις σας!-bye-

Last edited:
Εγώ έχω ένα hd-dvd toshiba, το οποίο εκτελεί χρέη dvd upscaler στην τηλ μου κ παίζει σούπερ στα 1080. Αν βρεις τέτοιο, τότε αγορασέ το με κλειστά μάτια, ειδικά στην τιμή που θα το βρεις.

Τυχαινει να κατεχω 3 πλειερς της ΤΟΣΙΜΠΑ(ΧΕ1,ΕΡ30 και ΧD500) και αν εξαιρεσω το πρωτο(ειναι μακραν των υπολοιπων), μπορω να πω- μετα τη σχετικη δοκιμη- οτι μεταξυ των αλλων δυο ειναι δυσδιακριτες οι διαφορες στην εικονα.Εκτιμω ότι το ΧD500 εχει ισως βαθυτερο μαυρο.
Εν πασει περιπτωσει ειναι εξισου καλες επιλογες και τα δυο.Οποτε αν ο φιλος σου εχει ηδη τιτλους HDDVD προτεινω ΕΡ30(την περασμενη εβδομαδα ειχε ο ΛΗΜΝΑΙΟΣ ενα η δυο κομματια στα 115 ευρω), αν οχι το ΧD500 ειναι η βελτιστη λυση(149 ευρω στον Κωτσο).-bye-

Γνώμη μου πως δεν αξίζει η συγκεκριμένη αγορά από την στιγμή που υπάρχει ήδη το Pioneer και η πηγή θα προορίζεται για χρήση με 37άρα 3ετίας που θα παίρνει σήμα 720p.

Μήπως είναι προτιμότερο να τα βάλει στο "σακούλι" για μελλοντική αναβάθμιση τηλεόρασης ή ενισχυτή όπως αναφέρθηκε ?

Απάντηση: Re: Προς Αναζητηση TOSHIBA PLAYER

Γνώμη μου πως δεν αξίζει η συγκεκριμένη αγορά από την στιγμή που υπάρχει ήδη το Pioneer και η πηγή θα προορίζεται για χρήση με 37άρα 3ετίας που θα παίρνει σήμα 720p.

Μήπως είναι προτιμότερο να τα βάλει στο "σακούλι" για μελλοντική αναβάθμιση τηλεόρασης ή ενισχυτή όπως αναφέρθηκε ?
Φιλε Γιωργο ειναι δυσκολοι καιροι,ειδικα για αυτον που ειναι και φρεσκο-παντρεμενος και με παιδι!
Εκτος αυτου η τηλεοραση για τα τηλεοπτικα τον καλυπτει!
Θελει μονο αναβαθμιση ποιοτητας στα Dvd του!
Και οσον αφορα τον ενισχυτη,αν εξαιρεσεις τις Hdmi εισοδους που δεν εχει (Αρα και Scalers) ειναι καλος!
Ειναι O Sony 555ES!
Καλο κομματι και με καλα ρευματα και Dsp για την εποχη του!
Αρα παμε ''ντουγρου'' για ενα Upscaling Player!
Τωρα αν θα παρει το φρεσκο Toshibaki Dvd η' κανα Stock Hd Dvd θα δειξει!
Αναλογως τι θα βρει!

Τυχαινει να κατεχω 3 πλειερς της ΤΟΣΙΜΠΑ(ΧΕ1,ΕΡ30 και ΧD500) και αν εξαιρεσω το πρωτο(ειναι μακραν των υπολοιπων), μπορω να πω- μετα τη σχετικη δοκιμη- οτι μεταξυ των αλλων δυο ειναι δυσδιακριτες οι διαφορες στην εικονα.Εκτιμω ότι το ΧD500 εχει ισως βαθυτερο μαυρο.
Εν πασει περιπτωσει ειναι εξισου καλες επιλογες και τα δυο.Οποτε αν ο φιλος σου εχει ηδη τιτλους HDDVD προτεινω ΕΡ30(την περασμενη εβδομαδα ειχε ο ΛΗΜΝΑΙΟΣ ενα η δυο κομματια στα 115 ευρω), αν οχι το ΧD500 ειναι η βελτιστη λυση(149 ευρω στον Κωτσο).-bye-

Φιλε ευχαριστω κατ'αρχας για την ανταποκριση και θελω να σου υποβαλλω 3 ερωτηματα:
1.Να προτιμησει αφου δεν βρει το κορυφαιο XE1(κατα την αποψη σου ως κατοχος),ποιο απο τα 2 αλλα που ειχα αναφερει?
Δηλαδη εννοεις οτι με εξαιρεση το XE1 Τα αλλα 2 παιζουν εφαμιλλα?
2.Αν επιτρεπεται σε τι τηλεοραση τα εχεις τεσταρει?
Επισης οχι μεταξυ τους αλλα σε σχεση με αλλα players συμφωνεις οτι θα δει καλυτερη εικονα μακραν η' δεν αξιζει η οποια τοποθετηση 150-200 Ευρω?
3.Εσυ ως κατοχος θυμασαι αν τσεκαρες με συνδεση Component αν παιζουν καλα?
Το ρωταω γιατι επι των εορτων σκεφτοταν την αγορα Ενος PS3 οποτε και η μοναδικη θεση Hdmi που εχει θα καταληφθει απο το PS3!
Εκτος αν παρει κανα ποιοτικο Hdmi Splitter!
Τι λες για ολα αυτα? Και γενικα οσοι το διαβαζουν ας μου πουν την γνωμη τους!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Προς Αναζητηση TOSHIBA PLAYER

1.Να προτιμησει αφου δεν βρει το κορυφαιο XE1(κατα την αποψη σου ως κατοχος),ποιο απο τα 2 αλλα που ειχα αναφερει? Δηλαδη εννοεις οτι με εξαιρεση το XE1 Τα αλλα 2 παιζουν εφαμιλλα?

Ακριβως.

[/quote]2.Αν επιτρεπεται σε τι τηλεοραση τα εχεις τεσταρει?[/quote]

Φιλιπς 9632 47'',Σονυ kdf-e50a11e 50''.

[/quote]Επισης οχι μεταξυ τους αλλα σε σχεση με αλλα players συμφωνεις οτι θα δει καλυτερη εικονα μακραν η' δεν αξιζει η οποια τοποθετηση 150-200 Ευρω?[/quote]

Οι σοβαροτεροι αντιπαλοι απότι γραφεται ειναι τα ΟΡΡΟ αλλα ειναι διπλασιας τιμής.Οποτε η απαντηση ειναι καταφατικη.

[/quote]3.Εσυ ως κατοχος θυμασαι αν τσεκαρες με συνδεση Component αν παιζουν καλα?[/quote]

Δεν χρειαστηκε καθως χρησιμοποιω ενα HDMI switcher.:a0210:

Ο φίλος σου blind guardian, απλώς τρώγεται να ψωνίσει κάτι, χωρίς να το χρειάζεται... Σε 37άρα HD-Ready τηλεόραση, άντε να δει 1-2% διαφορά σε σχέση με το 400άρι που ήδη έχει (κι αυτό αφού κολλήσει τα μούτρα του στην οθόνη). Αφου σκοπεύει να πάρει και PS3, πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος να πετάξει τα λεφτά του, πέρα από το shopping-therapy... :D

Αγόρασα χτές το XD-E500 (130 ). Το ΧΕ1 μάλλον δεν μπορεί να βρεθεί πια (έψαξα σε 3 μαγαζιά - δεν το βρήκα. ούτε το δείγμα του Media Markt που ήταν στο ράφι και χωρίς χειριστήριο δεν υπάρχει).
Τό έκανα άμεση σύγκριση με το PIONEER DV-636, σε SONY CRT με δύο δέκτες και έτσι μπορούσα να δώ και τα δύο ταυτόχρονα. Υλικό : δύο ίδια DVD, καλώδια SCART.
Αποτελέσματα : To Toshiba έχει εμφανέστατα πιο καλό μαύρο. Για τα χρώματα δεν μπορώ να εκφραστώ γιατί σε σκηνές απο το PLANET ΕΑRTH και με πλάνα ερήμου, τα χρώματα του PIONEER τα βρήκα πιο ζεστά. Αυτό είναι όμως υποκειμενικό. Μπορεί το PIONEER να κοκκινίζει και το TOSHIBA να πρασινίζει. Εκτιμώ οτι θα πρέπει να γίνουν εργαστηριακές μετρήσεις με υλικό αναφοράς.
Το πορτάκι του PIONEER δείχνει πιό στιβαρή κατασκευή. Μπροστά του το πορτάκι του TOSHIBA δείχνει ψεύτικο. Το PIONEER φορτώνει πιο γρήγορα τα δισκάκια. O μηχανισμός του TOSHIBA όταν δυσκολεύεται να διαβάσει κάποιο DVD είναι πιό θορυβώδης από του PIONEER.
Σε αντίγραφα ασφαλείας DVD-9 DATASAFE, όπου το PIONEER κατα την αλλαγή του layer κόμπιαζε ή πάγωνε (πρόβλημα αυτό - σε χαλάει οταν βλέπεις ταινία), το TOSHIBA τα πήγε τέλεια.
CD με "Προστασία" και υβριδικά SACD τα οποία το PIONEER δυσκολευόταν αρχικά να τα αναγνωρίσει, το TOSHIBA δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.
Σε CD με mp3 και jpeg κανένα πρόβλημα με το TOSHIBA. Το PIONEER δεν τα διάβαζε έτσι και αλλιώς.
ΓΕΝΙΚΑ : To Toshiba το πήρα για να βλέπω τα DVD μου με προβολέα 1080 (αναμένεται).
Το "παλιό" PIONEER (8ετίας και σπασμένο macrovision για region 1) δέν είναι όμως και για πέταμα.

Last edited:
Καλές θεάσεις με το Toshiba φίλε :a0210:

Πάντως με το PIP δεν νομίζω πως μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για την εικόνα δύο πηγών, αφού αναγκαστικά παίζουν με το ίδιο σετ ρυθμίσεων στην τηλεόραση.

(Για να μη μιλήσουμε για το ότι η μία μπορεί να είναι composite και η άλλη RGB. Έτσι κι αλλιώς, σε 576i μέσω RGB, λίγο-πολύ όλα ίδια παίζουν.)

Καλές θεάσεις με το Toshiba φίλε :a0210:

Πάντως με το PIP δεν νομίζω πως μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για την εικόνα δύο πηγών, αφού αναγκαστικά παίζουν με το ίδιο σετ ρυθμίσεων στην τηλεόραση.

Δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε.
Λοιπόν, έχω μια τηλεόραση με δύο ισοδύναμες εισόδους SCART. Βλ. Φωτο 1772
Στην AV1 βάζω το TOSHIBA και στην AV2 το PIONEER. Και στα δύο player βάζω το ίδιο DVD .Βλ. Φωτο 1769
Χωρίζω την οθόνη στα δύο. Στα αριστερά βλέπω την εικόνα του TOSHIBA (AV1) και στα δεξιά την εικόνα του PIONEER (AV2). Βλ. Φωτο 1771
Αρα, οι συνθήκες θέασης είναι ακριβώς ίδιες και για τα δύο players. Oι διαφορές που θα δώ ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό μέρος της οθόνης θα οφείλονται αποκλειστικά στις πηγές. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο ;
Βέβαια για να είμαι 100% σίγουρος έκανα όλες τις απαιτούμενες τράμπες (cross) στα καλώδια, τις εισόδους, τα dvd, και το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο : το μαύρο του TOSHIBA ήταν καλύτερο από του PIONEER.

Attachments

• IMG_1772.jpg
    IMG_1772.jpg
    72.8 KB · Views: 11
  • IMG_1769.jpg
    IMG_1769.jpg
    51.3 KB · Views: 18
  • IMG_1771.jpg
    IMG_1771.jpg
    82.7 KB · Views: 29

Δεν καταλαβαίνω τι μου λέτε.

οτι με καθε συσκευη μπορει να θελει ξεχωριστη ρυθμιση η τηλεοραση για να αναδειξει τα προτερηματα της.

αλλα δηλ.ρυθμιση για το tosh και αλλη για το pio

Last edited:

αλλη δηλ.ρυθμιση για το tosh και αλλη για το pio
ωχ. αδιάβαστος κόβομαι.:smash:
τι είναι το tosh και pio ;
συγνώμη που είμαστε λίγο :offtopic:, αλλά μπορείς να δώσεις κάποια κατεύθυνση ή link ;

ωχ. αδιάβαστος κόβομαι.:smash:
τι είναι το tosh και pio ;
συγνώμη που είμαστε λίγο :offtopic:, αλλά μπορείς να δώσεις κάποια κατεύθυνση ή link ;

TOSHiba PIOneer.

Πάντως αυτά που λέει ο φίλος Joe D είναι χρήσιμα για κάποιον που θέλει με απλό τρόπο να δει κατ' αρχήν τη διαφορά ενός παλιού ακριβότερου player στην εποχή του με ένα σύγχρονο φθηνό.

Όντας κάτοχος ενός περίπου ίδιας εποχή Pio DVD με επεξεργαστή 10bit/27Mhz αλλά και ενός σχεδόν σύγχρονου πάμφθηνου philips και ενός σύγχρονου Pio ακόμα, με επεξεργαστές 12bit/108MHz τα τελευταία, έχω τα ίδια απότελέσματα σε CRT TV μέσω scart.

Πολλά DVD, ξέρω... :flipout:

Εντάξει, είμαι πολύ χαζός.
Φαίνεται όμως οτι η τηλεόρασή μου δεν έχει πολλές δυνατότητες ρυθμίσεων.
Κλείνουμε την παρένθεση εδώ. Μπορεί να επανέλθω αν βρώ κάτι άλλο ενδιαφέρον πάνω στο X500.

Εντάξει, είμαι πολύ χαζός.
Φαίνεται όμως οτι η τηλεόρασή μου δεν έχει πολλές δυνατότητες ρυθμίσεων.
Κλείνουμε την παρένθεση εδώ. Μπορεί να επανέλθω αν βρώ κάτι άλλο ενδιαφέρον πάνω στο X500.

Θα έχει ενδιαφέρον να δεις αν το tosh κλιπάρει στο above black-below white με τίποτε πατερνάκια όπως από το DVE αν μπορείς. Εγώ είδα ότι μόνο το παλιό δεν κλίπαρε.

Επίσης κάνε μια δοκιμή στον ήχο. Είμαι σίγουρος ότι το Pio παίζει κατ' αρχήν πιο δυνατά ακόμα και από τα ηχεία της τηλεόρασης. Νομίζω ότι έχει καλύτερο S/N ratio.

Πιο πάνω εννοώ ότι έχω τα ίδια αποτελέσματα με τα δικά σου.

Last edited: