Προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
22,013
Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε η κυβέρνηση των Σκοπίων κατά της Ελλάδος, κατηγορώντας την Αθήνα ότι παρεμπόδισε την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα στα Σκόπια.

Εξηγώντας την κίνηση αυτή των Σκοπίων, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ότι σύμφωνα με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η Ελλάδα «δεσμεύεται να μην εμποδίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ». Για το λόγο αυτό τα Σκόπια αποφάσισαν να απευθυνθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που αποφαίνεται για τις διαφορές μεταξύ κρατών, ώστε η Ελλάδα να σεβαστεί αυτή τη συμφωνία, όπως είπε.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να φέρει αντιρρήσεις για την ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ. Όμως, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, η Ελλάδα παρεμπόδισε την επίδοση πρόσκλησης για ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό παραβίασε κατάφωρα τις υποχρεώσεις της από την Ενδιάμεση Συμφωνία».

Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο έχει ως μόνο κίνητρο την προστασία των δικαιωμάτων της ΠΓΔΜ όπως αυτά προκύπτουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία με την Ελλάδα, διευκρίνισε ο κ. Μιλόσοσκι και πρόσθεσε:

«Σκεφτήκαμε πολύ πριν δρομολογήσουμε την εν λόγω διαδικασία, αλλά δεν βλέπουμε άλλο τρόπο για να έχουμε δικαιοσύνη και να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας».

«Ελπίζουμε –κατέληξε- η κίνηση αυτή να ενθαρρύνει την Ελλάδα να εναρμονίσει τις ενέργειές της με τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις της».

πηγη Ναυτεμπορικη

Το ετοιμόρροπο Κρατίδιο ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας ενώ θα έπρεπε να επιλέξει τίς ´Σχέσεις Καλής Γειτονίας´ δεχόμενο συμβιβασμό.
Ομως εκεί έχουν επικρατήσει οι πιό φανατικοί Αλυτρωτιστές -Εθνικιστές,φυσικά Αμερικανοσπουδαγμένοι,πού οδηγούν τά πράγματα στά άκρα.
Σαφώς δεν είναι μόνοι τους σε αυτή την προσπάθεια.Νιμιτς και λοιποί ´σπρώχνουν´.
Κρίμα γιατί ο ουσιαστικός κινδυνος τής Ελλάδας είναι εξ´Ανατολών και γενικά είχαμε πολύ καλές σχέσεις με τούς Κατοίκους τών Σκοπίων.
Να δούμε ποιοες θα είναι οι αντιδράσεις τής ελληνικής πλευράς(όλων τών Κομμάτων)..

τι εννοεις Μιχαλη μου? μηπως η συναισθηματικη φορτιση σε κανει να τα βλεπεις διπλά?

Έχω μερικούς πελάτες που έρχονται από τα Σκόπια για να αγοράσουν μηχανήματα που εκεί δεν υπάρχουν στην αγορά τους.
Καθώς επίσης και τα αναλώσιμά τους.
Πραγματικά εξαρτώνται από μας, αλλά μου έχουν δώσει την εντύπωση ότι οι απλοί πολίτες δεν έχουν τίποτα μαζί μας.
Αντιθέτως τους βρίσκω πολύ φιλικούς και οικείους.
Και φυσικά για μας είναι καλοί πελάτες διότι πληρώνουν με μετρητά και χωρίς παζάρια.

Πέρυσι πήγα αυθημερόν εκεί για να διορθώσω μια βλάβη σε ένα μηχάνημα τζαμιών.
Δεν υπήρχε κανένας να μπορεί να το διορθώσει και να έχει και τα ανταλλακτικά.
Ζήτησα να πληρωθώ αδρά και δεν μου το αρνήθηκαν. Μπήκα από Βουλγαρία μεριά και βγήκα από Σκόπια.
Στην ενδοχώρα νομίζεις ότι είσαι στα μέσα του προηγούμενου αιώνα.
Κάρα στους δρόμους, παλιά σπίτια ερείπια, δρόμοι καλντερίμια και με λακκούβες, ντύσιμο σαν ρακοσυλλέκτες και μικρά κοριτσάκια στο δρόμο να κάνουν πεζοδρόμιο.
Η φτώχεια της χώρας αυτής είναι εμφανής.
Είναι να απορείς πως τολμάει και κάνει αυτά που κάνει.

Έχω μερικούς πελάτες που έρχονται από τα Σκόπια για να αγοράσουν μηχανήματα που εκεί δεν υπάρχουν στην αγορά τους.
Καθώς επίσης και τα αναλώσιμά τους.
Πραγματικά εξαρτώνται από μας, αλλά μου έχουν δώσει την εντύπωση ότι οι απλοί πολίτες δεν έχουν τίποτα μαζί μας.
Αντιθέτως τους βρίσκω πολύ φιλικούς και οικείους.
Και φυσικά για μας είναι καλοί πελάτες διότι πληρώνουν με μετρητά και χωρίς παζάρια.

Πέρυσι πήγα αυθημερόν εκεί για να διορθώσω μια βλάβη σε ένα μηχάνημα τζαμιών.
Δεν υπήρχε κανένας να μπορεί να το διορθώσει και να έχει και τα ανταλλακτικά.
Ζήτησα να πληρωθώ αδρά και δεν μου το αρνήθηκαν. Μπήκα από Βουλγαρία μεριά και βγήκα από Σκόπια.
Στην ενδοχώρα νομίζεις ότι είσαι στα μέσα του προηγούμενου αιώνα.
Κάρα στους δρόμους, παλιά σπίτια ερείπια, δρόμοι καλντερίμια και με λακκούβες, ντύσιμο σαν ρακοσυλλέκτες και μικρά κοριτσάκια στο δρόμο να κάνουν πεζοδρόμιο.
Η φτώχεια της χώρας αυτής είναι εμφανής.
Είναι να απορείς πως τολμάει και κάνει αυτά που κάνει.

Για λέγε λεπτομέρειες :flipout::flipout::flipout:

Χμμ......... μπορώ να πω ότι σε κάποιες περιπτώσεις κολάστηκα από κάποιες σκέψεις.
Αλλά δεν ενέδωσα στον πειρασμό.
Είναι απλώς κάποια μικρά κοριτσάκια που αναγκάζονται να βγάλουν τον επιούσιο.
Ηλικίες από 13 ετών περίπου μέχρι και γηραιές Αλβιώνες.

Σε κάποια σημεία είχε και μικρά αγόρια που έκαναν την ίδια δουλειά για τον επιούσιο. Και μάλιστα έχουν και πελατεία.

Πάντως είναι πολλοί δικοί μας που πηγαίνουν μέχρι εκεί μόνο γι´αυτό τον λόγο.
Και κλείνονται και ραντεβού με τα κοριτσάκια σε κάποιο ξενοδοχείο και με συγκεκριμένη ώρα άφιξης.
Άλλωστε είμαστε πολύ κοντά. Μία ώρα μέχρι τα σύνορα.
Άλλοι πάνε μια βόλτα για φαγητό που είναι πολύ φτηνό και επιστρέφουν.
Απ´ότι έμαθα πάνε πολλοί συνταξιούχοι με καλή σύνταξη και βρίσκονται με κάτι "ζουμερές" 30άρες ή 35άρες για όλη τη νύχτα με 200 .

Ένας απ´αυτούς είναι σχετικά κοντινός μου γείτονας. Χήρος εδώ και 5 - 6 χρόνια.
Είναι συνταξιούχος του ΟΣΕ με πολύ "γενναία" σύνταξη και πάει εκεί 2 φορές το μήνα.
Το κακό είναι ότι ερωτεύτηκε μία από κει και σκέφτεται να την παντρευτεί.

Μελιδη φιλε μου οι πουτανες ,ο συνταξιουχος του ΟΣΕ ,οι Αλβιωνες, και το γυαλινο ματι του γκλιγκορωφ , με την Χαγη που κολανε μαναμ ?

Πάντως η μονομερήςπροσφυγή τών Σκοπιανών είναι για γέλια...
Κατι σαν σπασμός τού ετοιμοθανάτου.
Η Ενδιάμεση Συμφωνία λεει πως η Ελλάδα δεν μπορεί να εμποδίσει την είσοδο τών Σκοπιανών σάν FYROM και όχι σαν ´Μακεδονία´που θέλουν αυτοί.
Επίσης στο Βουκουρέστι το ΝΑΤΟ αποδέχτηκε τίς ελληνικές θέσεις πώς βασική προϋπόθεση για είσοδο τών Σκοπιανών είναι η επίλυση τού προβληματος τού Ονοματος..
Επομένως η προσφυγή είναι τρίχες κατσαρές....
Στό Βουκουρέστι βέβαια δεν ανέλαβε τίς διαπραγματεύσεις η ΥΠ.ΕΞ. ευτυχώς.....................

Και ποτέ δεν γίνεται προσφυγή μονομερώς.
Θα έπρεπε να υπάρχει κοινή συμφωνία τών δύο Χωρών μέ υπογραφή συνυποσχετικού οτι θα αποδεχτούν την απόφαση τού Διεθνούς Δικαστηρίου.
Ε το πολύ πολύ να βγάλει και καμιά δήλωση συμπαράστασης το Παρατηρητήριο με τον Βαλλιανάτο γιά νάχουμε να λέμε.

Από τις δικές μου (επαγγελματικές) επισκέψεις 5-6 χρόνια πριν στη "Μακεδονία" έχω να πω τα καλύτερα για τον κόσμο της.

Ευγενέστατοι και περήφανοι παρά τη φτώχεια τους. Στις καφετέριες τα μισά τραγούδια που έπαιζαν ήταν Ελληνικά. Ο κόσμος πολύ ζεστός, γουστάρανε τους Έλληνες και από κουβέντες που συμμετείχα με νεολαία σε καφέ και μπαράκια οι Σκοπιανοί αναθεματίζουνε την κατάσταση με την Ελλάδα γιατί η χώρα μας είναι η μοναδική τους διέξοδος προς τη θάλασσα και γενικά ο #1 τουριστικός προορισμός τους και τους δυσκολεύουμε στις μετακινήσεις τους.

Τα Σκόπια πολύ όμορφη πόλη, τελικά η Αθήνα φαίνεται να είναι το τελευταίο μπουρδ*** στην Ευρώπη...

Τώρα όσον αφορά στο γιατί έχουν φάει κόλλημα με το όνομα τα πράγματα είναι για μένα απλά: Έχουν φάει το παραμύθι τους, όπως κι εμείς το δικό μας μέσα στα πλαίσια της ανατροφής τους από το "Σύστημα". Δεν έχουμε τόσες διαφορές σαν λαοί με τους γειτόνους μας (ακόμα και με τους Τούρκους), απλά μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με κακούς Σκοπιανούς αδιάλλακτους Τούρκους κλπ για να έχουν ιδεολογικό πάτημα οι "εκτροφείς" μας να κάνουν τις business τους (εξοπλιστικά κλπ.)

Όσο μάλιστα πιο αμόρφωτος είναι ένας λαός, τόσο περισσότερο το χάφτει το παραμύθι, για το λόγο αυτό διαιωνίζονται οι κόντρες στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και γενικά στις "αναπτυσσόμενες" κοινωνίες.

Όποιος θεωρεί ότι οι Τούρκοι ή οι "Μακεδόνες" είναι βλάκες, καθυστερημένοι και υπανάπτυκτοι ας πάει κανα ταξιδάκι προς τα κει και θα δει ότι τα κοινά που έχουμε είναι αμέτρητα μπροστά στις "διαφορές".

Όσο για την αδιαλλαξία των Σκοπιανών, κάνει νιαου-νιάου στα κεραμίδια ότι πίσω από τους πολιτικούς τους είναι οι Αμερικάνοι που θέλουν να εγκατασταθούν στην περιοχή για να ελέγχουν την κυκλοφορία του φυσικού αερίου και να στήσει κονόμα η Χαλιμπάρτον... Αν κοιτάξουμε και τη δικιά μας καμπούρα με τους πολιτικούς - μαριονέτες που απλά διαβάζουν ότι τους γράφουν (θυμάστε άραγε πόσο καιρό έχει να βγάλει "ελεύθερο" λόγο πολιτικός αρχηγός; ), θα δούμε ότι τελικά μοιάζουμε...

Last edited:
Απάντηση: Re: Προσφυγή των Σκοπίων κατά της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο

Μελιδη φιλε μου οι πουτανες ,ο συνταξιουχος του ΟΣΕ ,οι Αλβιωνες, και το γυαλινο ματι του γκλιγκορωφ , με την Χαγη που κολανε μαναμ ?
Πουθενά δεν κολλάνε. :flipout: :flipout:
Συζήτηση κάνουμε βέβαια.
Πάντως εγώ έδωσα τις πληροφορίες που μου ζητήθηκαν.
Ότι ξέρω και ότι είδα τουλάχιστον.

Πώς δεν κολλάνε.... της αυτής σοβαρότητος συζητήσεις δεν είναι? :flipout:

Απο οτι θυμαμαι δεν ημασταν μονο εμεις κατα της ενταξης των σκοπιων στο ΝΑΤΟ. Θα στραφουν και κατα των αλλων χωρων που δεν συναινεσαν?