Προσοχή, κομπίνα με DVDUnlocks4u region free codes !

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Λοιπόν,
Αγόρασα πρόσφατα ένα pioneer DVR-HX550s HD DVD Recorder από τον Κοσμά που διαφημίζει κι εδώ μέσα.

Διαπίστωσα ότι δεν πάιζει region 1 DVD, το οποίον με ενόχλησε γιατί έχω αρκετά (μουσικά κυρίως) που τα έφερα μαζί μου από την Αμερική που ζει η οικογένειά μου και πηγαινοέρχομαι. Σημειώνω ότι τα περισσότερα Γερμανικά δικτυομάγαζα πρoσφέρουν το ίδιο μηχάνημα κατευθείαν region free όπως και ότι ένα DVD Yamaha και ένα Panasonic που έχω ήδη (αγορασμένα απο Technikdirekt) παίζουν κανονικά region 1.

Σε επικοινωνία με το κατάστημα με ενημέρωσαν ότι έτσι πρέπει να είναι το μηχάνημα (λες και δεν ξέρουμε ότι τυπικά έτσι πρέπει να είναι) και να ψάξω στο internet να βρω το ξεκλείδωμα.
Ψάχνοντας, ο μόνος που προσέφερε ξεκλέιδωμα για το συγκεκριμένο μηχάνημα, ήταν το DVDUnlocks4u στην Αγγλία, ένας Martin Williams ο οποίος και σε συγκεκριμένο ερώτημά μου αν έχει κωδικό για το συγκεκριμένο μηχάνημα, απάντησε καταφατικά , οπότε και του έστειλα 9 δολλάρια μέσω Paypal.
Όπως υποψιάζεστε μου έστειλε κάτι οδηγίες μπαρούφες και όταν του ζήτησα διευκρινίσεις με αγνόησε. Έκανα καταγγελία στο Paypal, και εξεπλάγην όταν τον δικάιωσαν, λέγοντας ότι στη σύμβασή μου μαζί τους λέει ότι έχουν ευθύνη μόνο αν δεν παραλάβω τα προϊόντα και όχι αν τα προϊόντα είναι ακατάλληλα! Δηλαδή μπορεί να παραγγείλεις ένα ακριβό ρολόι και μέσα στο κουτί να βρεις βότσαλα, και έχει δίκιο αυτός που σου έστειλε τα βότσαλα! Φοβερή ανακάλυψη μετά από χρόνια χρήσης του paypal και επισυνάπτω την απάντησή του paypal.
As stated in our User Agreement, the claims process only applies to the shipment of goods. It does not apply to complaints about the attributes or quality of goods
received. Therefore, we are unable to reverse this transaction or issue a refund.
Οπότε έχουμε τρία συμπεράσματα,
1ον ο Εγγλέζος DVDUnlocks4u είναι κομπίνα και εκμεταλλεύεται την τρύπα στις διαδικασίες του Paypal, και
2ον προσοχή στη χρήση paypal εκτός ebay, που δεν έχεις και εικόνα της φερεγγυότητας του πωλητή. Ίσως πρέπει σιγά σιγάνα ενισχύουμε το Google Pay για να σπάσει το μονοπώλιο των αλλωνών
3ον Δεν είναι πάντα καλύτερο να προτιμούμε τους Έλληνες αντιπροσώπους σε κάποιες περιπτώσεις και οι παραεισαγωγείς είναι αξιόλογοι.

Παναγιώτης

Φιλε καλημέρα..

Δεν ξερω εαν εχεις δίκιο ή άδικο . Εγώ στην θέση σου - με τις δεδομένες ανάγκες που έχεις - θα έψαχνα πρώτα εαν το μηχάνημα που θέλω να αγοράσω γινεται region free πώς και από που , και μετά θα προχωρούσα στην αγορά.

Από κει και πέρα τους κινδύνους και τα ρίσκα των διαδικτυακων συναλλαγών (ειδικά οταν μιλάμε για ιδιώτες και όχι γνωστά και καταξιωμενα ιντερνετομάγαζα) τους ξέρουμε και πρέπει να τους υπολογίζουμε πάντα πριν προβαίνουμε σε ανάλογες αγορές..

Ολα τα pioneer μπορούν να ξεκλειδώσουν με 2 τρόπους.

ο ένας είναι με χακεμένο firmware.

O δευτερος είναι μέσω του service remote control, το οποίο δεν το βρίσκεις εύκολα. Το τυπάκος εδώ έχει φτιάξει μια κατασκευούλα που στέλνει στο dvd ακριβώς την σειρά εντολών που θα έστελνε το service remote. έξυπνο φτηνό και μάλλον δουλεύει.

http://cgi.ebay.co.uk/Pioneer-Multi...Chipped-)_W0QQitemZ370015912398QQcmdZViewItem

ps. ΠΑΝΤΑ κοιτάμε το feedback του seller.

Επίσης πάντα κοιτάμε και πόσες φορές έχει αλλάξει username (και κατα συνέπεια μηδενίστηκαν τα feedback.)

Πολλές αλλαγές βρωμάνε! Αυτό γίνεταυ απο το feedback profile του πωλητή --> more options πάνω δεξιά --> view ID history. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Last edited:
Φιλε καλημέρα..

Δεν ξερω εαν εχεις δίκιο ή άδικο . Εγώ στην θέση σου - με τις δεδομένες ανάγκες που έχεις - θα έψαχνα πρώτα εαν το μηχάνημα που θέλω να αγοράσω γινεται region free πώς και από που , και μετά θα προχωρούσα στην αγορά.

Από κει και πέρα τους κινδύνους και τα ρίσκα των διαδικτυακων συναλλαγών (ειδικά οταν μιλάμε για ιδιώτες και όχι γνωστά και καταξιωμενα ιντερνετομάγαζα) τους ξέρουμε και πρέπει να τους υπολογίζουμε πάντα πριν προβαίνουμε σε ανάλογες αγορές..
Έχεις δίκιο σχετικά με την αγορά του Pioneer, την πάτησα γιατί τα προηγούμενα δύο που είχα αγοράσει ήταν ανοιχτά από την αρχή, και υπέθεσα ότι όλα είναι έτσι...
Ο λόγος που πόσταρα, ήταν να προφυλάξω τους άλλους...
Η έκπληξή μου είναι η στάση του Paypal, αλλά θα το λύσω κι αυτό το θέμα μάλλον...
Θα ενημερώσω το φόρουμ σχετικά.

Ολα τα pioneer μπορούν να ξεκλειδώσουν με 2 τρόπους.

ο ένας είναι με χακεμένο firmware.

O δευτερος είναι μέσω του service remote control, το οποίο δεν το βρίσκεις εύκολα. Το τυπάκος εδώ έχει φτιάξει μια κατασκευούλα που στέλνει στο dvd ακριβώς την σειρά εντολών που θα έστελνε το service remote. έξυπνο φτηνό και μάλλον δουλεύει.

http://cgi.ebay.co.uk/Pioneer-Multiregion-DVD-Hack-Remote-(-Chipped-)_W0QQitemZ370015912398QQcmdZViewItem

ps. ΠΑΝΤΑ κοιτάμε το feedback του seller.

Επίσης πάντα κοιτάμε και πόσες φορές έχει αλλάξει username (και κατα συνέπεια μηδενίστηκαν τα feedback.)

Πολλές αλλαγές βρωμάνε! Αυτό γίνεταυ απο το feedback profile του πωλητή --> more options πάνω δεξιά --> view ID history. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!
Ευχαριστώ,
Το είχα βρει από το πρωί και το περιμένω να φτάσει!!
Για να δούμε...

Re: Απάντηση: Προσοχή, κομπίνα με DVDUnlocks4u region free codes !

γκουγκλ πέη? πρώτη φορά το ακούω!
Βεβαίως,
Η διεύθυνσή του είναι

http://checkout.google.com

Τον Οκτώβριο έκανα μία συναλλαγή αρκετά υψηλή με δαύτο,άψογο!!!

Οποιοδήποτε μονοπώλιο κάνει κακό στην αγορά.

Λοιπόν, επειδή ο κύριος αυτός από την Αγγλία έχει δημιουργήσει θέμα με το post μου και δεν αποκλείεται να το παγώσει ο administrator προκειμένου να μη συνεχίσει τις γκρίνιες, ενημερώνω ότι εγώ τελικά πήρα πίσω τα λεφτά μου (όχι από αυτόν πάντως) και να παραθέσω ορισμένα post σε άλλα forum σχετικά (δυστυχώς μόνο στα Αγγλικά).

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?p=6275499
http://club.cdfreaks.com/f115/unlocking-pioneer-dvr-640h-231108/
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=676911&highlight=dvdunlocks

Θα προσπαθήσω να κάνω edit και τα προηγούμενα κείμενά μου για να αφαιρέσω τη λέξη "μπομπίνα" ;-)

Θα προσπαθήσω να κάνω edit και τα προηγούμενα κείμενά μου για να αφαιρέσω τη λέξη "μπομπίνα" ;-)
Τάσο , τελικά δεν μπορώ να διορθώσω τη λέξη σε παλαιότερα ποστ, μήπως μπορείς εσύ να το κάνεις "μπομπίνα" η κάτι άλλο τέλος πάντων (*****) για να μη θίγεται ο Εγγλέζος? Χειρίσου το όπως νομίζεις, χωρίς παρεξήγηση.
Ευχαριστώ,
Παναγιώτης

Σε θεωρώ τυχερό που πήρες τα λεφτά σου πίσω, όχι ότι ήταν και κανένα σημαντικό ποσό, αλλά για το γαμ**ο κι εγώ το ίδιο θα έκανα.

Υ.Γ. Ποτέ δε θα έδινα λεφτά σε ιδιώτη μέσω internet για πληροφορίες. Δεν υπάρχει περίπτωση καμιά υπηρεσία τύπου Paypal κτλ. να ασχοληθεί και να σε δικαιώσει. Μόνο για χειροπιαστά πράγματα χρησιμοποιώ τετοιες υπηρεσίες.

Ευχαριστώ,
Το είχα βρει από το πρωί και το περιμένω να φτάσει!!
Για να δούμε...
Λοιπόν, το μηχανάκι που πωλείται στο ebay έφτασε γρήγορα, και δουλεύει άψογα!! Το Pioneer DVR-555 HX ξεκλείδωσε με τη μία, και παίζει όλα τα regions!
Τουλάχιστον βρήκαμε κάποιον που είναι αξιόπιστος για αυτή τη δουλειά, και το κόστος είναι απόλυτα λογικό!

Re: Απάντηση: Προσοχή, κομπίνα με DVDUnlocks4u region free codes !

υπαρχουν και αλλοι τροποι
και ντοπιοι και εισαγωγης
Μπορεί,
Αλλά όταν ρώτησα σε διάφορα φόρουμ, δεν έλαβα καμία απάντηση...:ADFAD2:
Εξάλλου από ότι διάβασες , οι οδηγίες που πωλούνται στο ιντερνέτ στο συγκεκριμένο μηχάνημα δεν λειτούργησαν... Άσε που όταν διαβάσεις τις οδηγίες βλέπεις ότι πρέπει να γίνει χρήση διαφόρων συσκευών (Palmtop π.χ.) που δεν είναι δεδομένο ότι υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας ...
Απλά αναφέρω ότι ο συγκεκριμένος τύπος στο ebay, στον οποίο έκανε αναφορά και άλλο μέλος του φόρουμ πιο πάνω, είναι τσεκαρισμένος από εμένα ότι είναι σωστός...:worshippy:
Φυσικά και αν βρεθεί κάποιος πιο φθηνός τρόπος (η και δωρεάν) είναι προτιμητέος :2thumb22sup: