ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ EBAY

vang

Senior Member
5 August 2006
481
Αγία Παρασκευή
Σήμερα το πρωί έλαβα ένα email από το Ebay ότι η δημοπρασία μου έχει δημοσιευθεί.

Κοιτάζω το Link και βλέπω ότι πουλάω μία οθόνη πλάσμα για 2000$ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κοιτάζω προσεκτικά τα στοιχεία της δημοπρασίας και όντως αναφέρονται τα δικά μου στοιχεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...earch.dll?from=R40&satitle=140050190358&fvi=1

Βέβαια αν δείτε το κείμενο της, ο απατεώνας που την έστησε ζητάει από τους υποψήφιους αγοραστές να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί του σε μία άλλη διεύθυνση που τους δίνει.

Εννοείται ότι επικοινώνησα με το ebay (ακόμα βέβαια περιμένω απάντηση) ενώ προσέθεσα στο κείμενο της δημοπρασίας μία ενημέρωση προς πιθανούς αφελείς αγοραστές. (Δεν έσβησα το κείμενο του απατεώνα για να φαίνεται η απάτη - προσέξτε ότι έβαλε τη δημοπρασία να διαρκεί 1 ημέρα, ελπίζοντας ότι δεν θα μπάινω συχνά στο Internet ή δεν θα βλέπω καθημερινά τα email μου).

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι πως κάποιος φτιάχνει μία δημοπρασία στο ebay με στοιχεία άλλου μέλους???

Εκανα μία αναζήτηση στο ebay (Title and description) με το email που δίνει και ανακάλυψα άλλες δύο δημοπρασίες που έχει ξεκινήσει με στοιχεία κάποιων ανυποψίαστων προφανώς χρηστών του ebay.

Last edited:
την έχουν πατήσει κι άλλοι έτσι.
Οι πονηροί διαλέγουν ονόματα με καλό feedback, και ψαρεύουν χρήματα.

Πολυ συχνο φαινομενο, μαλιστα το συναντησα πολλες φορες ψαχνωντας για πικαπ. Δε ξερω πως μπορει να προστατευτει καποιος. Παντως ειναι η πρωτη φορα που βλεπω καποιον να προσθετει αυτα που προσθεσες εσυ. Ευγε!!!

[FONT=&quot]Οπως και στην «ζωντανή» αγορά έτσι και στην ηλεκτρονική χρειάζεται μεγάλη προσοχή, οι απατεώνες και οι παπατζήδες ψάχνουν πάντα την ευκαιρία[/FONT]

Εχει πολύ προχωρημένες δικλείδες ασφαλείας το ebay.

Κι εγώ όταν έκανα ερώτηση πάντα μέσα από το ebay (Ask question to seller) για διάφορα πράγματα, πολύ φθηνά, μου ερχόντουσαν email από το ebay ότι είναι ύποπτος αυτός που ρώτησα και να αποφύγω να αγοράσω. Μετά από καμιά μέρα ότανξαναμπαινα είχε εξαφανιστεί ο πωλητής (μάλλον τον είχαν σβήσει). Ειδικά από κάτι κινέζους περίεργους με 5 και 10 feedback.