Προστασία ανάρτησης ηχειων.-Υπαρχει τροπος?

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Αν υπαρχει ηδη θεμα συγωρεστε με και συγχωνεψτε το, αλλα οσο εψαξα δε βρηκα κατι. Επισης συγχωρεστε με αν η ερωτηση μου ειναι βλακεια καθότι νεος στο χωρο...
Η απορια μου λοιπον εχει να κανει με το αν υπαρχει καποιο υλικο στην αγορα με το οποιο μπορω να περασω την αναρτηση των ηχειων μου, ωστε να μην διαβρωνετε με το χρονο και υπαρξει κινδυνος να σκιστουν καποια στιγμη.
Εκτος αν μπορουμε να τα περασουμε με καποιο αλλο υλικο οπως βαζελινη ή σπρει σιλικονης ή κατι τέτοιο.
Εκτος παλι και αν δεν χρειαζονται τιποτα και ποτε, διοτι δεν παθαινουν τιποτα οσος χρονος και αν περασει.
Σας ευχαριστω!

Re: Προστασία ανάτρτησης ηχειων.-Υπαρχει τροπος?

Καλημέρα, τι ηχεία έχεις?
Συνήθως δεν χρησιμοποιούμε κάποιο κατασκεύασμα. Απλά εάν το ηχείο έχει foam surround πιθανά να χρειαστεί αλλαγή μετά από καμία δεκαριά χρόνια.

Καλημερα! Εχω τo σετ 5.1 της SONY το SA-VE835ED. Απλα επειδη τα πηρα μεταχειρισμενα και δεν ξερω τι χρηση εχουν υποστει ακριβως, σκεφτηκα αυτο. Ειδικα για το SUB. foam surround?????? Τι ειναι αυτο?

Last edited:

Exploded-woofer.jpg

Μη σε μπλέκω περισσότερο, εάν το surround ήταν από αφρώδες υλικό (και όχι ελαστικό – σαν καουτσουκένιο) μπορεί να είχες εκεί φθορά – θα ήταν εμφανής με το μάτι η φθορά.

Γενικά πάντως, έχεις παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα με τον ήχο τους? Έστω διαφοροποιήσεις μεταξύ δεξιού και αριστερού καναλιού?

Οχι, το surround ειναι σαν καουτσουκ.
Δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα. Το σκεφτηκα καθαρα για προοληπτικους λογους.
Αρα τα αφηνω ως εχουν και δε βαζω τιποτα, σωστα?

Όπως λένε τα αμερικανάκια – εάν δουλεύει μη το φτιάχνεις :-)

Δεν πιστευω οτι χρειάζεται να ασχοληθείς και πολύ με το θέμα αν δεν έχουν κάτι τα ηχεία σου
Εμένα μου κόστησε το 12ιντσο 30 ευρώ (ναι, πάει με τις ίντσες)

Πριν
001my.jpg

Μετά
25325585.jpg

nikolouzos εχεις ηχειαρες...εαν δεν το γνωριζεις, υπαρχουν ακομα ανταλλακτικα καινουργια woofer και tweeter (αν και αυτα ποιο δυσκολα)

nikolouzos εχεις ηχειαρες...εαν δεν το γνωριζεις, υπαρχουν ακομα ανταλλακτικα καινουργια woofer και tweeter (αν και αυτα ποιο δυσκολα)

Thanks, να σκεφτείς που ήμουν έτοιμος να τα πετάξω. τα ανταλλακτικά για αυτά τα ηχεία είναι πανάκριβα, γι´ αυτό έκανα μόνος μου ότι μπορούσα
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=50261

εκανες καλη δουλεια...δεν θεωρω οτι ειναι και τοσο ακριβα τα ανταλλακτικα παντως, γυρω στα 200 ευρω αν θυμαμαι καλα για δυο γουφερω απο αμερικα. τα 690 και τα 1000 τα γουσταρω πολυ, να τα χαιρεσαι

με μια χαμηλη βαση παντως τα ηχεια απογειωνονται

Απάντηση: Re: Προστασία ανάτρτησης ηχειων.-Υπαρχει τροπος?

Καλημερα! Εχω τo σετ 5.1 της SONY το SA-VE835ED. Απλα επειδη τα πηρα μεταχειρισμενα και δεν ξερω τι χρηση εχουν υποστει ακριβως, σκεφτηκα αυτο. Ειδικα για το SUB. foam surround?????? Τι ειναι αυτο?
αν βαλεις τους 2 αντιχειρές σου στο γουφερ λιγο ποιο μεσα απο το σαραουντ που λεμε αντικριστα και το πιεσεις ελεγχομενα μεσα εξω...αν δεν νιωσεις οτι καπου "βρισκει" ολα πιθανον να ειναι καλα.
προσοχη...το ηχειο να μην παιζει.....

Re: Απάντηση: Re: Προστασία ανάτρτησης ηχειων.-Υπαρχει τροπος?

αν βαλεις τους 2 αντιχειρές σου στο γουφερ λιγο ποιο μεσα απο το σαραουντ που λεμε αντικριστα και το πιεσεις ελεγχομενα μεσα εξω...αν δεν νιωσεις οτι καπου "βρισκει" ολα πιθανον να ειναι καλα.
προσοχη...το ηχειο να μην παιζει.....
Ok! Θα το δοκιμασω. Ευχαριστω!