Προστιμο παραβιασης ορίου ταχύτητας.

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,421
Bratislava
Εγραψε η τροχαία, φίλη μου Σλοβάκα, με αυτοκίνητο με ξενες πινακίδες, γιατί παραβίασε οριο 60 χλμ πηγαινοντας με 85 χλμ.

Η φίλη μου έφυγε από την Ελλάδα (χωρις να πληρωθει το προστιμο) και δεν προβλέπετε να επιστρεψει πριν το επομενο καλοκαιρι...

Γνωρίζει κανεις τι συνεπειες μπορεί να υπαρξουν?

Απάντηση: Re: Προστιμο παραβιασης ορίου ταχύτητας.

Μου θυμίζει αυτή την ιστορία...
http://jalopnik.com/5141932/fiat-uno-racks-up-largest-parking-ticket-ever

Δεν ξέρω τι κάνουν τα τζιμάνια μας σε περιπτώσεις ξένων πινακίδων.

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν γράψει το νούμερο λάθος, οπότε no problem. :flipout::flipout::flipout:

θα δικαστεί ερήμην και θα υπάρχει χρέος προς το δημόσιο στο όνομα του ιδιοκτήτου του αυτοκινήτου
άπλα πράγματα

( προσωποκράτηση κατάσχεση κτλ ..)

Last edited:
Επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, που έχει ύψος, για υπέρβαση του ορίου >20 και <30 χλμ/ώρα, 100 ευρώ. Μέχρι 20χλμ/ώρα είναι 40 ευρώ.

Τα πρόστιμα που δεν εισπράττονται εμπροθέσμως, βεβαιώνονται στις ταμειακές υπηρεσίες των δικαιούχων ΟΤΑ, και εισπράττονται σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ.
Για αλλοδαπούς έχει νομίζω σχετικά πρόσφατα συμφωνηθεί μια πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των μελών της ΕΕ. Όπως στέλνουν το φιρμάνι αυτοί σε εμάς, λογικά μπορεί να πηγαίνει και σε αυτούς.

θα δικαστεί ερήμην και θα υπάρχει χρέος προς το δημόσιο στο όνομα του ιδιοκτήτου του αυτοκινήτου
άπλα πράγματα

( προσωποκράτηση κατάσχεση κτλ ..)

Είναι μικρή η υπέρβαση, επισύρει μόνο διοικητικό πρόστιμο.

Ποιος το είπε. Έχει και παραέχει. Εννοώ δεν έχει δικαστήριο, δεν είναι πταισματική παράβαση αλλά απλή τροχονομική.

Kαι μεχρι ποιο υψος φτανουν οι προσαυξησεις και πως γινονται απαιτητες? (Νομιζω η Ελλαδα δεν συμμετεχει στη συνεργασια των χωρων της ΕΕ για αποστολη τροχονομικων κλησεων απο τη μια στην αλλη).

Kαι μεχρι ποιο υψος φτανουν οι προσαυξησεις και πως γινονται απαιτητες? (Νομιζω η Ελλαδα δεν συμμετεχει στη συνεργασια των χωρων της ΕΕ για αποστολη τροχονομικων κλησεων απο τη μια στην αλλη).

Λάθος!!! εμένα μου ήρθες κλήση απλήρωτη (ραντάρ) από Αυστρία και πληρωμένη (δηλ. η απόδειξη) από λήξη χρόνου παρκαρίσματος στην Ουγγαρία. Αυτές τα δυο τελευταία χρόνια.

Λάθος!!! εμένα μου ήρθες κλήση απλήρωτη (ραντάρ) από Αυστρία και πληρωμένη (δηλ. η απόδειξη) από λήξη χρόνου παρκαρίσματος στην Ουγγαρία. Αυτές τα δυο τελευταία χρόνια.

Bλαση, οσο ηταν απληρωτη αυτη η κληση απο την Αυστρια, ειχες καποια ενοχληση σε τελωνειο? Και απο που ακριβως ήρθε? Απο την Αυστριακη τροχαία, απο το Αυστριακο υπουργειο οικονομικων, απο τους εδω :flipout: αντιπροσωπους? Που επρεπε να καταθεσεις τα χρηματα?

Bλαση, οσο ηταν απληρωτη αυτη η κληση απο την Αυστρια, ειχες καποια ενοχληση σε τελωνειο? Και απο που ακριβως ήρθε? Απο την Αυστριακη τροχαία, απο το Αυστριακο υπουργειο οικονομικων, απο τους εδω :flipout: αντιπροσωπους? Που επρεπε να καταθεσεις τα χρηματα?

Τελωνείο; Ποιό τελωνείο; Αφού είμαστε ΕΕ. Εμένα μου ήλθε το αποδεικτικό της παράβασης από το Υπ. Οικονομικών (το ελληνικό). Πήγα και το πλήρωσα κανονικά + 12 ευρώ για την κατάθεση σε λογαριασμό του εξωτερικού.

Το καλύτερο είναι να πάρεις τηλ. σε κάποια Υπηρεσία της Τροχαίας μας και να ρωτήσεις αν έχουν αποστολή στη Σλοβακία. Το ίδιο κάνε με το προξενείο. Αν σου πουν ναι, τότε θα σου πρότεινα να πάρεις εσύ την κλήση και να την πληρώσεις εδώ, καθώς σίγουρα το ελληνικό κράτος θα έχει περισσότερη γραφειοκρατία από το σλοβακικό.

Μερικα νεοτερα (αλλα οχι επαρκη) για γενικη χρηση...

Το προστιμο μεταβιβαζεται στον αρμοδιο ΟΤΑ.
Αυτος το μεταβιβαζει στην αρμοδια ελληνικη εφορια (αν εχει δοθει διευθυνση κατοικιας στην Ελλαδα) αλλοιως δε γνωριζω σε ποια....
Η ελληνικη εφορια το μεταβιβαζει (ΑΝ το μεταβιβασει) στον αρμοδιο οικονομικο φορεα του εγκαλουμενου.
Τελικως χρωστας (με τις οποιες προσαυξησεις προβλεπει ο τελικος φορεας) ειτε στο ελληνικο δημοσιο, ειτε στο ξενο...

Αυτη ειναι η προβλεπομενη διαδικασια, η οποια δεν γνωριζουμε ποσο καιρο απαιτει και αν τηρειται στη συγκεκριμενη περιπτωση.

Δικαστηρια, κατασχεσεις, προσωποκρατησεις, αναιρεσεις διπλωματος κτλ. δεν ισχυουν λογω του ειδους της παραβασης.

Αν στην εγγραφη στοιχειων στην κληση γινει οποιοδηποτε ορθογραφικο λαθος (λογω ξενης γλωσσας ή αβλεψιας του οργανου) η κληση κηρυσσεται ακυρη ειτε αυτεπαγγελτα ειτε οταν κληθεις να πληρωσεις.

Αυτα τα ολιγα...