πρωταρης παρακαλω βοηθεια για επιλογη οθονης

flamestar

New member
4 July 2009
10
Καλησπερα απο οτι καταλαβατε και απο το θεμα δεν ξερω και πολλα σημερα πηγα και πηρα ενα προβολεα epson tw 5000 θα ηθελα να μου πειτε περιπου τι πανι πρεπει να παρω για να εχω μια αξιοπρεπει προβολη ευχαριστω προκαταβολικα.

Re: πρωταρης παρακαλω βοηθεια για επιλογει οθονης

Για αρχη ξεκινα με τον τοιχο για να καταλαβεις στην πορεια τι διαστασεις πρεπει να παρεις πανι

Καλησπερα απο οτι καταλαβατε και απο το θεμα δεν ξερω και πολλα σημερα πηγα και πηρα ενα προβολεα epson tw 5000 θα ηθελα να μου πειτε περιπου τι πανι πρεπει να παρω για να εχω μια αξιοπρεπει προβολη ευχαριστω προκαταβολικα.

Καλησπέρα και καλορίζικος.

Θα πρέπει να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε.

Την απόσταση θέασης, την απόσταση προβολέα πανιού και φυσικά το ποσό που διαθέτεις για να δούμε αν θα καταλήξεις σε ηλεκτρική ή χειροκίνητη.

Και πάλι καλές θεάσεις.
-bye-

Last edited:

Ευχαριστω κωστα να σε καλα η αποσταση ειναι 3,5 μετρα και υπολογιζω γυρο στα 500-600 ευρω

Η σταθερη δεν με βολευει οποτε αναγκαστηκα θα παω για πανι που μαζευεται

Καλημέρα σας

Επί τη ευκαιρία, θέλω να ρωτήσω κι εγώ για οθόνη, μιας και άμεσα θα πάω για αγορα του Εpson TW5000.

H απόσταση προβολεα-πανιού θα είναι στο "οριο", ίσως και λίγο παραπάνω των 3,10μ για να μπορει να παίξει σε 106" που έτσι το φαντάζομαι. (Βασει του calculator στο projectorcentral.com). Η θέαση θα είναι γύρω στα 30-40 cm πιο πίσω, στα 3,40-3,50μ.

Αυτό που δεν ξέρω είναι αν επηρεάζεται η φωτεινότητα αν χρησιμοποιείται το zoom.

Όπως και να έχει το θέμα, στην αρχή σκεφτόμουν για tension-tabbed, αλλά είδα ότι φτάνουν στα 1000 ευρώ μιας και έιναι και ηλεκτρικές και μετά σκέφτηκα ότι βάσει της χρήσεως, που δεν θα είναι εντατική, να πάω σε χειροκίνητη.

Είδα κάποιες στο skroutz.gr Grandview περι τα 250-260 ευρώ αν θυμάμαι καλα στις 106". Μοντέλο Grandview ELEGANT WM-P106.

Αυτό που δεν ξέρω είναι το κατα πόσο και πότε αρχίζουν τις ζάρες αυτές οι οθόνες, γιατι όταν πηγαινα σε κατι MediaMarkt, Saturn, κλπ. Οι οθόνες ήταν πολυ τσαλακωμένες!

Αυτά από όσα γνωρίζω. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή της οθόνης θα το εκτιμούσα (πχ. ίσως να είναι ορθότερο να πάρω μικρότερη οθόνη λόγω αποστασης/ζουμ ίσως; Εσεις ξέρετε καλυτερα!)

Ευχαριστώ!