Πρωτάρης σε Turbo-X 505 και Android 4.1.2

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
49,336
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Πριν απο εναν χρονο ενας πολυ καλος μου φιλος μου χαρισε ενα (μαλλον μετριο) Turbo-X G 505.

Επειδη εχω μαθει (τα τελευταια 12 χρονια) να κανω χρηση κινητου ΜΟΝΟ με το ενα χερι (με ενα
αρχαιο NOKIA 9300 Communicator) ειχα συνταξιοδοτησει το δωρο του φιλου (για την ακριβεια,
το ειχα πεταξει σε ενα συρταρι). Ομως, μετα απο 12 χρονια, η μπαταρια του 9300 (που εχω αλλαξει
τρεις φορες) δεν μπορει να αντεξει ουτε τρια λεπτα διαρκους κλησης ... σβηνει και μ'αφηνει στα
μισα της συνομιλιας. Ηρθε ο καιρος να εκσυγχρονιστω :proud: και να γραφω sms μεσω smartphone.
ΔΕΝ μ'αρεσει (παταω λαθος πληκτρα ολη την ωρα), αλλα δεν εχω αλλη επιλογη ... πραγματικα
το 9300 βρισκεται σε κατασταση zombie !

Ερωτησεις :
1) πως βγαζω την υπογραμμιση κατω απο καθε γραμμα που πληκτρολογειται ?
2) πως χρησιμοποιω ειδικους χαρακτηρες (θαυμαστικα, ερωτηματικα, συμβολα) ?
3) μου βγαινουν μυνηματα ("αποκτηστε το google now") και εικονιδια (MoboGenie)
πανω στην επιφανεια εργασια σας, που δεν μπορω να διωξω .... υπαρχει τροπος ?
4) μπορω να διαγραψω παλια data (του φιλου μου) χωρις να σβησω εφαρμογες ?
5) μπορω να απενεργοποιησω services (με μεγεθος 0.00 Κ) που μαλλον δεν τρεχουν ?

Αυτα, για αρχη .... -bye-

Μάνο μια χαρά τα ρωτάς,ίσως επειδή είναι τόσο απλά,μάλλον τα έχουμε ξεχάσει.
Την υπογράμμιση μάλλον θα την βρεις στις ρυθμίσεις,πας πληκτρολόγιο ή γραμματοσειρά.
Τους ειδικούς χαρακτήρες λογικά τους έχει στο πληκτρολόγιο (την ώρα που πας να γράψεις κάτι) στο κουμπί που έχει και τους αριθμούς.
Διαγραφή data φίλου σου;Επαφές;Μηνύματα;Φωτογραφίες;
Tι ακριβώς;
Έκανες λογαριασμό gmail?

Λοιπον,

η υπογραμμιση φευγει μολις τελειωσει το γραψιμο της λεξης (και πατησω space).
Οι ειδικοι χαρακτηρες εμφανιζονται με swipe (δεξια η αριστερα) αλλα ειναι ... ΚΟΛΑΣΗ υπομονης
να τους κρατησω σε ενα σημειο. Γενικα τα swipe ειναι απανωτα χαστουκια για εναν παππου σαν
την παρτη μου. Θα μου παρει παρα πολυ καιρο να ελεγχω το swipe. Και δεν φημιζομαι για υπομονη.

To data αφορουν στοιχεια κατοχου (emails, κλπ) με τα οποια εμπαινε στο δικτυο ο προηγουμενος
κατοχος (φιλος μου). Εκτος απο φωτο και βιντεο, μερικα ειναι κλειδωμενα και δεν μπορω ουτε να
τα σβησω ουτε να τα αλλαξω. Σκεφτομαι να τον παρω τηλεφωνο (αν μου πει οτι ξεχασε κωδικους
και passwords ... εχουμε θεμα :icon15:)

Λογαριασμο gmail ? Πρεπει να κανω ? Γιατι ? :p

Εξτρα ερωτησουλα > πως θα γινει να σβηνω ΕΝΤΕΛΩΣ το κινητο ? Οχι απλως να σβηνει η οθονη
και να ακουγονται ειδοποιησεις SMS και κλησεων ... ενω ειναι σβηστα ολα ! :icon15:

Last edited:
Κατ'αρχήν θα πρέπει να κάνεις ένα factory reset στο τηλέφωνο για να το καθαρίσεις από ότι έχει ο προηγούμενος και μετά να φτιάξεις ένα λογαριασμό gmail που θα τον χρειαστείς βασικά για να κάνεις backup τις επαφές σου, αλλά και για να κατεβάζεις διάφορα apps στο κινητό. Επίσης έτσι θα μπορέσεις να κατεβάσεις κι άλλες εφαρμογές πληκτρολογίου, που ίσως είναι καλύτερες ή πιο βολικές από αυτό που έχεις τώρα.

Μα δεν θελω να διαγραψω οσες εφαρμογες εχει εγκαταστησει ο φιλος μου.
Τις δυο που δεν ηθελα .... τις εκανα απεγκατασταση. Τις υπολοιπες 28 ... τις θελω !

Στην επιλογη "Επαναφορα εργοστασιακων δεδομενων" αναγραφει ....
"διαγραφη ολων των δεδομενων στο τηλεφωνο" !!!! :blink::blink::blink:

Νεο θεμα :
Στην λιστα διαθεσιμων WiFi spots .... δεν μπορω να μπω στο δικο μου.
Το password ειναι ΕΝΑ και δεν υπαρχει περιπτωση να το πληκτρολογω λαθος.
Τι παραπανω θελει ? :nounder:

Απάντηση: Re: Πρωτάρης σε Turbo-X 505 και Android 4.1.2

Μη κάνεις πάλι τα πράγματα με τον τρόπο σου, μαθέ να ακολουθείς οδηγίες, εφόσον μας ρωτάς
Πρώτα από όλα : Κάνε reset, τις εφαρμογές τις ξανά βάζεις.
Και καπάκι λογαριασμό google
Και ψάξε βρες και κανονικό Play store, γιατί το πλαίσιο νομίζω δεν έβαζε.
Προσοχή και με το
«3) μου βγαινουν μυνηματα ("αποκτηστε το google now") και εικονιδια (MoboGenie)
πανω στην επιφανεια εργασια σας, που δεν μπορω να διωξω .... υπαρχει τροπος»
Δεν είναι σίγουρο ότι δεν έχει μολυνθεί το τηλ σου … αντιθέτως ακούγεται να έχεις κάποιο έστω σπαστικό αν αν όχι επικίνδυνο malware-app.

Αν θές ψάξε και στο Myphone.gr που ίσως υπάρχει thread εκεί για το τηλέφωνο (μιας και το έφερνε το πλαίσιο και μάλλον είναι φασόν κινέζικο) και για να δείς το πώς μπορείς να βγάλεις ότι δε θές και να βάλεις το αυθεντικό play store αν δεν είναι εγκατεστημένο.

Re: Απάντηση: Re: Πρωτάρης σε Turbo-X 505 και Android 4.1.2

Μη κάνεις πάλι τα πράγματα με τον τρόπο σου, μαθέ να ακολουθείς οδηγίες, εφόσον μας ρωτάς
Πρώτα από όλα : Κάνε reset, τις εφαρμογές τις ξανά βάζεις.
Και καπάκι λογαριασμό google
Και ψάξε βρες και κανονικό Play store, γιατί το πλαίσιο νομίζω δεν έβαζε.
Προσοχή και με το
«3) μου βγαινουν μυνηματα ("αποκτηστε το google now") και εικονιδια (MoboGenie)
πανω στην επιφανεια εργασια σας, που δεν μπορω να διωξω .... υπαρχει τροπος»
Δεν είναι σίγουρο ότι δεν έχει μολυνθεί το τηλ σου … αντιθέτως ακούγεται να έχεις κάποιο έστω σπαστικό αν αν όχι επικίνδυνο malware-app.

Ρωταω ... για να αποφυγω να πληρωσω (εγκατασταση εφαρμογων).
Ειμαι πρωταρης, δεν ξερω πως δουλευει ο κοσμος των smartphones !!!
Επισης ... δεν θελω να παω σε σταθερο λογαριασμο. Επιθυμω να παραμεινω στην καρτοκινητη.
Τον λογαριασμο google (gmail, το ιδιο ειναι ?) δεν ξερω πως να τον κανω. Πρωταρης ειπαμε.
Play store και λοιπα .... μου θυμιζει Apple store και χρεωσεις.

Mισο βηματακι την φορα ....

Μετα την επαναφορα των εργοστασιακων ρυθμισεων (που ουτε αυτο ξερω που βρισκεται,
μονο επιλογη για εργοστασιακα δεδομενα βρηκα) .... ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ κανω ? Βημα-βημα ...
Moυ σβηνει και μυνηματα απο την SIM ? Τι ακριβως σβηνει, ειναι πολυ σημαντικο για μενα !
Eυχαριστω προκαταβολικα -bye-

Gmail (δηλαδη λογαριασμο Google, κοινο για ολες τις υπηρεσιες του) φτιαχνεις εδω

Ειναι ουσιαστικα απαραιτητο να εχεις λογαριασμο Google, για να λειτουργησεις Android κινητο.
Παλιοτερα δεν ηταν απαραιτητο να προσθεσεις τον αριθμο του κινητο σου στα στοιχεια του λογαριασμου, τωρα απο οτι βλεπω μαλλον δεν μπορεις να το αποφυγεις.

Το Google Play store εννοειται πως εχει και χιλιαδες δωρεαν εφαρμογες.

Μάλλον τα έχεις όλα μπερδεμένα και γι'αυτό σου φαίνονται βουνό. Σύνδεση δεν αλλάζεις, μπορείς να έχεις κάρτα, συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο ή οτι άλλο θέλεις. Ο λογαριασμός χρήστη αφορά το gmail και μπορείς να τον κάνεις την πρώτη φορά που θα "στήσεις" το τηλέφωνο μέσα σε 3 λεπτά, είναι απαραίτητος για να κατεβάζεις εφαρμογές και επιπλέον χρησιμοποιείται κανονικά σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή θέλεις (πχ ταμπλετ, desktop etc). Το play store έχει πολλές δωρεάν εφαρμογές και δε νομίζω οτι θα χρειαστεί να πληρώσεις για κάποια εφαρμογή. Εξάλλου, δεν βάζεις αριθμό πιστωτικής κάρτας αν δε θές, οπότε δεν έχεις θέμα με χρεώσεις κλπ. Η επαναφορά των ρυθμίσεων σβήνει ότι δεδομένα έχει το κινητό μονο και όχι η σιμ, οπότε προχώρα ελεύθερα, κάνε τα πρώτα βασικά βήματα, δες και στο myphone.gr κι οτι χρειαστείς εδώ είμαστε.

Το κινητο επεσε κατω σημερα (σε πλακακι) απο υψος μισου μετρου.
Την στιγμη της πτωσης (και μερικα λεπτα μετα) δεν εμφανησε προβλημα.
Μετα απο μιση ωρα .... ανοιγω το κινητο και βλεπω ενα pattern απο
πολυ μικρα ευθυγραμμα τμηματα, κατι σαν δαχτυλια, στο κεντρο της οθονης.

Να ελπιζω σε τιποτα ? :nounder:

Σημερα πηγα στον Γερμανο και μου συστησαν να παω στο Πλασιο να ρωτησω.
Τους πιεσα λιγο περισσοτερο και μου ειπαν οτι παω για αλλαγη οθονης.
"Ποσο θα στοιχησει αυτο ?" - "Δεν γνωριζουμε" - "Με συμφερει ?" - "Δεν γνωριζουμε"

Οποτε παω για αλλο κινητο (και 100-130 ευρω με το καλημερα).

Δεν προλαβα ουτε δυο μηνες να χαρω το Turbo-X. Τοσο γκαντεμια πια ... :icon15: