Πρωτάρης στο forum ζητεί την βοήθεια σας για αγορά νέας ΤV μέχρι 500 - 550 !

jimkour

New member
1 September 2011
26
Καλησπέρα σας και από εμένα.Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό διάφορα θέματα στο forum και κυρίως όσον αφορά την αγορά νέας τηλεόρασης.Αλλά επειδή κάπου έχω μπερδευτεί τελικά , αποφάσισα ν ανοίξω κι εγώ ξεχωριστά νήμα ζητώντας την ευγενική βοήθειά σας , θέτωντας τις δικές μου ξεχωριστές προδιαγραφές ...

Λοιπόν καταρχήν επειδή θα μετακομίσω σύντομα Λαμία από Αθήνα , ενδιαφέρομαι ανάμεσα σε άλλα να προβώ και στην αγορά μιας νέας και καλής επιτέλους TV που θα απολαμβάνω.Ομως καταρχήν το budget θα ναι αρκετά περιορισμένο και σε πρώτη φάση αν δεν ξεπερνάει και τα 500 θα ήταν σούπερ.Στην χειρότερη μέχρι 600.
Οι συνθήκες στο σαλόνι που θα βάλω την tv είναι λίγο ιδιαίτερες.Αρκετά φωτεινός χώρος δίπλα σε μπαλκονόπορτα πιθανόν να μπει , απέναντι 2 παράθυρα και επειδή υπάρχει και τζάκι ,έτσι όπως θα μπει η tv ίσως βλέπουμε και λίγο πλάγια όπως θα καθόμαστε στους καναπέδες.Οπότε θα μ ενδιέφερε πολύ και η ευρεία γωνία θέασης.
Η απόσταση θα είναι από 2 - 3 3,5 m (παίζεται αυτό ακόμα).Εχω διαβάσει για plasma panasonic σχετικά αλλά με ανησυχεί λίγο το στρώσιμο στην αρχή γιατί βλέπω πολλές ταινίες και σειρές που έχω στο σκληρό μου δίσκο με υπότιτλους φυσικά ενώ επίσης Λαμία ακόμα δεν έχει ψηφιακά και δεν ξέρω αν κάποια κανάλια όπως ΜΕGA και ΑΝΤ1 κυρίως θα εμφανίζονται ξεπλυμμένα και με θολούρα.
Βασικά λοιπόν μ ενδιαφέρει πολύ να έχει καλές επιδόσεις σε ταινίες και σειρές που κατεβάζω με κινηματογραφική απόδοση αν και προσωπικά εμένα δεν μ αρέσει το πολύ σκοτεινό και έντονο μαύρο και θέλω να υπάρχουν ρυθμίσεις να το "πειράζω" , τις οποίες θα βλέπω σχεδόν πάντα βράδυ πάντως , πολύ τηλεοπτικό σε αναλογικό σήμα πάλι κυρίως ταινίες σειρές και αγώνες όποτε έχει , ενώ παιχνίδια δεν παίζω τόσο πολύ σε πρώτη φάση αλλά αν έπαιρνα μια μεγάλη σε ίντσες tv θα έμπαινα σε πειρασμό να παίξω και κανά game!!!Δεν θα με χάλαγε αν είχε και κανένα καλό media player έστω χωρίς dts.Eπίσης μου την δίνει λίγο που οι φτηνές pana δεν έχουν usb!!!!
¨Εχω ξεχωρίσει σε πρώτη φάση τις εξής με αύξουσα σειρά με βάση την τιμή τους από skroutz , περιμένω και τις δικές σας προτάσεις , ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά και σόρυ αν σας κούρασα!!!

Samsung PS43D490 43"
Panasonic TX-P42U30E 42"
LG 42PW450
Samsung LE40D550 40"
Samsung LE40C550 40"
LG 50PT353
LG 42LK530
LG 42LV4500
LG 50PV350
Sony KDL-40CX520 40"

Είναι λίγο περίεργο το 2-3,5 m απόσταση θέασης... Κοίτα πρώτα απ' όλα πόση ακριβώς θα είναι η απόσταση αυτή για να αποφασίσεις ανάλογα. Αν δεν έχεις πάντως ιδιαίτερα έντονο φωτισμό στο χώρο σου, θεωρώ πως η LG PV350 θα σε αφήσει αρκετά ικανοποιημένο και έχει πάρα πολύ καλή απόδοση / τιμή. :guitarist:

Είναι λίγο περίεργο το 2-3,5 m απόσταση θέασης... Κοίτα πρώτα απ' όλα πόση ακριβώς θα είναι η απόσταση αυτή για να αποφασίσεις ανάλογα. Αν δεν έχεις πάντως ιδιαίτερα έντονο φωτισμό στο χώρο σου, θεωρώ πως η LG PV350 θα σε αφήσει αρκετά ικανοποιημένο και έχει πάρα πολύ καλή απόδοση / τιμή. :guitarist:

ναι είναι λίγο περίεργο γιατί δεν έχουμε παραγγείλει καν έπιπλα ακόμα!!!:music-smiley-005: οπότε καταλαβαίνεις...κι εγώ κοιτάω για tv!!! στο περίπου πάντως θα ναι σίγουρα 2 με 3 μέτρα η απόσταση όπως τα υπολογίζω για τον συγκεκριμένο χώρο...νομίζω κι εγώ οτί είναι καλή περίπτωση η συγκεκριμένη tv!!!Aπλά δεν ξέρω το πρωί που θα παίζει αποκλειστικά σχεδόν για τηλεοπτικό σήμα αν θα έχει πολλές αντανακλάσεις....ταινίες κτλ μόνο βράδυ βασικά θα βλέπουμε.

Με προβληματίζει πολύ για plasma ότι ο χώρος που θα μπει είναι αρκετά φωτεινός όλη την μέρα , όπως επίσης και ότι θα βλέπουμε ταινίες με υπότιτλους εξ αρχής και δεν ξέρω αν αυτό επηρεάζει το στρώσιμο.Οπότε ίσως θα θελα την καλύτερη εικόνα και το μεγαλύτερο δυνατό μέγεθος μάλλον σε LCD H LED , μέχρι 550-600€ το πολύ!!!!

Φίλε πιστεύω πως θα πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή!
Να μπουν πρώτα τα έπιπλα και στη συνέχεια να υπολογίσεις τη σωστή απόσταση θέασης.
Συν τοις άλλοις μέχρι τότε μπορεί να υπάρχουν καλύτερες προσφορές, οπότε σε συμφέρει κιόλας.

Λέτε να βιάζομαι??? :music-smiley-005: Έχετε δίκιο μάλλον φίλοι μου ,αλλά την ψάχνω από τώρα λίγο την κατάσταση να έχω ένα μπούσουλα όταν έρθει η ώρα της αγοράς!!!Πάντως 2 ζητηματάκια με αγχώνουν όσον αφορά την αγορά plasma όπου θα προτιμούσα γενικά με βάση και το budget μου...Πρώτον ότι είναι αρκετά φωτεινός ο χώρος που θα μπει η tv και δεύτερον , θα βλέπουμε εξαρχής ταινίες με υπότιτλους κτλ και δεν έχει και η γυναίκα μεγάλη υπομονή να περιμένει με στρωσίματα κτλ.:hanged:

To "στρωσιμο" εχει λιγο παραξηγηθει.

Για εμενα απλως σημαινει νορμαλ χρηση μιας τηλεορασης. Να μην βλεπεις δηλαδη πχ. 5 ωρες το ιδιο καναλι η να μην βαλεις την πρωτη ημερα να δεις την τριλογια "ο αρχοντας των δακτυλιδιων" στο καπακι (9 ωρες).

θα βλέπουμε εξαρχής ταινίες με υπότιτλους

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το να βλέπεις από την αρχή ταινίες με υπότιτλους...

Εκτός κι αν βλέπεις συνεχώς και μόνο ταινίες με υπότιτλους που προβάλλονται στην ίδια θέση και τίποτα άλλο... :D

Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το να βλέπεις από την αρχή ταινίες με υπότιτλους...

Εκτός κι αν βλέπεις συνεχώς και μόνο ταινίες με υπότιτλους που προβάλλονται στην ίδια θέση και τίποτα άλλο... :D

Οκ βρε παιδιά τώρα ησύχασα!!!! Εεε γι αυτό ζητάμε και την γνώμη καποιων πιο ειδικών!!! :idea: Η αλήθεια είναι είχα πάρει λίγο με φόβο το όλο θέμα με το στρώσιμο κτλ στις plasma... Άρα τώρα αυτό που βασικά μένει είναι η ακριβής απόσταση θέασης , ανάλογα το πως θα διαμορφώσω τελικά το σαλόνι και το θέμα ότι θα είναι αρκετά φωτεινός ο χώρος...