Προτάσεις ενισχυτή για monitor audio rx6

bower

Senior Member
19 October 2010
497
Βρίσκομαι στην αναζήτηση ενισχυτή για το παραπάνω ζευγάρι ηχείων. Οι προτάσεις θα προτιμούσα να μείνουν κάτω των 1000e.

Ευχαριστώ.

θα το εξετάσω, αν και εκ πρώτης όψεως μου φαίνεται λίγο δυνατός για τα ηχεία μου.

να παραθέσω την πορεία μου μέχρι στιγμής:
τα ηχεία τα επέλεξα ακούγωντάς τα με τον ενισχυτή Arcam A38, αλλα είναι ακριβότερος στα 1600. Επίσης έχω ακούσει (με τα ηχεία μου):

- Carat A57 MKII:
σκληρός, δεν μου άρεσαν οι χροιές του.

- Marantz PM8003:
ο χειρότερος όλων. τα ηχεία δεν μπορούσαν να αποδώσουν αυτό που μπορούν, έχαναν σε σώμα και μπάσο. θα πρότεινα σε αυτούς που διαθέτουν αυτά τα ηχεία να μην τον έχουν καν στις επιλογές τους.

- Arcam A28:
Γλυκές μεσαίες, καλός έλεγχος του μπάσου, ξεκούραστος, καλή ανάλυση. μία από τις πρώτες επιλογές μου.

- Atoll n80
έμοιαζε αρκετά με τον arcam, δυσκολεύτηκα να εντοπίσω διαφορές, αλλά θεώρησα ότι υπερτερούσε ένα κλικ παραπάνω στον έλεγχο του μπάσου. μετά συνειδητοποίησα ότι δεν έχει remote (και ειναι και κακασχημος γμτ...) οποτε ξαναγυρίζω στον arcam.

Άκουσα και xtz (όχι με τα ηχεία μου, με ηχεία της xtz) αλλά είχε την ατυχία να συγκριθεί με λαμπάτο προενισχυτή και τελικό που επαιζαν ήδη όταν πήγα εκεί και... Δύσκολα θα πάρω "γουρούνι στο σακί" δηλ ενισχυτή που δεν θα ακούσω με τα ηχεία μου και τον xtz δεν τον δανείζουν για ακρόαση.

Φίλε, πρόσεξε το ταίριασμα ενισχυτή-τελικού. Άκουσε το σύνολο πρώτα, μην αγοράσεις κάτι χωρίς να το ακούσεις και βγουν τίποτα "ξυράφια" όταν κάνεις ακρόαση σπίτι.

Η Arcam είναι κατά την άποψή μου κορυφαία εταιρία στις χαμηλές κατηγορίες τιμής επειδή τα μηχανήματά της είναι εξαιρετικά ¨μουσικά¨ και γλυκόηχα. Ένας μουσικόφιλος άνετα θα μπορούσε να περάσει πολλές ευχάριστες ώρες ακούγοντας από Arcam.

Tα παραπάνω είναι μόνο η άποψή μου βέβαια και τίποτα παραπάνω ! :ernaehrung004::ernaehrung004:

Να το χαρείς ότι και αν επιλέξεις τελικά !

έχω ακούσει τα rs6 με unico, ο οποίος του κουτιού είναι λίγο πάνω από το μπάτζετ σου, και used λίγο κάτω. στην αρχή της ακρόασης με ηχογραφήσεις της celestial harmonies μου έπεσε η κάτω σιαγόνα! στη συνέχεια όμως, σε πιο progrock και elektro καταστάσεις, με κούρασαν αφόρητα (πολύ "λαμπρός" ήχος για τα γούστα μου).
μάλλον δεν σε βοηθάω ιδιαίτερα αλλά κράτησε κι ένα "δεν" στα υπόψην σου διότι ο εξαποδώ έχει πολλά ποδάρια.
στη θέση σου, με τη λίγη εμπειρία που έχω και την λίγη περισσότερη διαίσθηση, θα κινιόμουν προς Αγγλικό μηχάνημα, να τα κάνω και σετάκι. με τον arcam δηλ μια χαρά νομίζω ότι το πας. ίσως αξίζει να βάλεις και κανέναν audiolab στη λίστα σου. στο χιλιάρικο, έτσι όπως έχουν σφίξει οι -ξέρεις ποιοί- στην αγορά, μπορεί να χτυπάς και προ+τελικό.

καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου εύχομαι, καλές ακροάσεις πριν την αγορά, και ακόμα καλύτερες μετά!

Εγώ θα σου πρότεινα τον Musical Fidelity M3i, τον οποίο έχω κι εγώ, και τον έχω ακούσει και με τα ηχεία σου και παίζει εξαιρετικά. Είναι και σε προσφορά κάτω από χιλιάρικο.

Ισως ο Arcam A28 να είναι ισοδύναμος ή καλύτερος. Δεν τον έχω ακούσει. Αλλά κοιτάζοντας και το Hifi Choice του Φεβρουαρίου με τους πιο ακριβούς ενισχυτές που συγκρίνει, ο MF έχει κάποια συγκρίσιμα -και κάποια καλύτερα- χαρακτηριστικά με τους περισσότερους από αυτούς.

Last edited:
Παιδιά υπάρχει κανείς που να έχει τον xtz για να μου πει πόσο πολύ ζεσταίνεται όταν δουλεύει σε τάξη Α? Ακούω κύρίως σε μέτριες-χαμηλές εντάσεις οπότε θα τον δουλεύω σε Α κυρίως. Δηλ. πόση ώρα πρέπει να παίξει ώστε να σε αναγκάζει να τον κλείσεις? και πόσο ζεσταίνεται, κάνει και για σόμπα?

Παιδιά υπάρχει κανείς που να έχει τον xtz για να μου πει πόσο πολύ ζεσταίνεται όταν δουλεύει σε τάξη Α? Ακούω κύρίως σε μέτριες-χαμηλές εντάσεις οπότε θα τον δουλεύω σε Α κυρίως. Δηλ. πόση ώρα πρέπει να παίξει ώστε να σε αναγκάζει να τον κλείσεις? και πόσο ζεσταίνεται, κάνει και για σόμπα?

δεν σημαινει οτι επειδη ζεστενεται θα ζεστενεται σε σημειθο που θα πρεπει να τον κλεισεις. Ειδικα σε χαμηλες κ μεσαιες εντασεις..