Προτασεις για 3D - Smart TV 40-42 , max 700

Re: Απάντηση: Προτασεις για 3D - Smart TV 40-42 , max 700

Έστω και καθυστερημένα, ακόμα κι αν και δεν έχει ειπωθεί κάτι παραπάνω, οι ενδιαφέρουσες απόψεις που κατατίθενται, είτε αφορούν ακτινοβολίες, είτε επιστημονομπουρδολογίες, είτε γυναικοκουζινολογίες, είτε μικρομεγαλοθονολογίες, μπορούν να κατατεθούν σε ξεχωριστά νήματα στην κατηγορία Γενικής Συζήτησης των Τηλεοράσεων (εξαιρείται η γυναικοκουζινολογία που βρίσκετε εκτός θεματολογίας του forum). Εννοείτε ότι, όποιος επιθυμεί μπορεί να ανοίξει νήμα και να εξελιχθεί η συζήτηση εκεί.

Δεν αναφέρομαι ειδικά σε κάποιο/κάποια post, απλά βρήκα την ευκαιρία και το αναφέρω γενικότερα, επειδή στη συγκεκριμένη κατηγορία πολλές φορές κατατίθενται αναλύσεις που ίσως να μπερδεύουν τον υποψήφιο αγοραστή.

Εχεις δίκαιο σε όλα εκτός απ τη συζήτηση περι μεγάλης οθόνης. Εδω είναι ο χώρος που οι υποψήφιοι αγοραστές ζητάνε προτάσεις αγοράς τηλεόρασης 40" για 3 μέτρα απόσταση και λαμβάνουν προτάσεις για 50" και 55" που και μόνο που το ρωτάνε σημαίνει πως δεν έχουν κοιτάξει νήματα στην κατηγορία Γενικής Συζήτησης των Τηλεοράσεων. Με την ευκαιρία να θυμήσω στους συνφορουμίτες peter1987 και mezzanine ότι εδώ ο κόσμος ρωτάει για τηλεοράσεις ως προς την ποιότητα της εικόνας, τις λειτουργίες, την τεχνολογία τους και το πως γενικά η επένδυση του καθενός θα του δώσει την καλύτερη δυνατή συσκευή. Θέματα διακόσμησης, αισθητικής, διαπεδαγώγισης των παιδιών, καθώς και τα όποια ηθικά:jester: ζητήματα υπονοούνται είναι κατα τη γνώμη μου πιο off topic και απο την γυναικοκουζινολογία

Καλα παιδιά το forum δεν είναι επιστημονικό, δεν τρέχει κάτι αν ξεφύγει και λίγο η συζήτηση σε μερικά threads.

Εχω διαβάσει κάτι ατάκες εδω του στύλ "στα 2.5 μέτρα τουλάχιστον 50άρα" και τρελαίνομαι, εε πάρε ενα ipad και κατσε στους 5 πόντους, ακόμα καλύτερη εμπειρία.

Αν κάποιος θέλει να βλέπει HD πρέπει να αγοράσει ανάλογο μέγεθος για την απόσταση , συγκεκριμένα...

Αυτό που μας δείχνει το παραπάνω διάγραμμα είναι ότι, για μια οθόνη 50-ίντσων, το κέρδος στη ποιότητα θέασης όταν συγκρίνεται η ανάλυση 720p vs 480p αρχίζει να γίνεται ορατό στην απόσταση των 14,6 ft /4.45m για να δούμε πλήρως τη κερδίζουμε πρέπει η απόσταση θέασης να μειωθεί στα 9,8 ft /3m. Για το ίδιο μέγεθος οθόνης, το κέρδος στη συγκριση 1080p vs 720p αρχίζει να γίνεται ορατό στην απόσταση των 9,8 ft / 3m για πλήρη εκμετάλλευση θα πρέπει να πλησιάσουμε στα 6,5 ft / 2m. Κατά την γνώμη μου, 6,5 ft/ 2m είναι πολύ μικρή απόσταση για να καθίσουν όσοι έχουν Plasma TV 50ʼ (ακόμη και όταν οι προδιαγραφές THX συστήνουν απόσταση θέασης για οθόνη 50-ιντσων να είναι τα 5,6 Ft / 1.7m ). Έτσι οι περισσότεροι καταναλωτές δεν θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν πλήρως της δυνατότητες απεικόνισης της 1080p TV τους.

http://www.avclub.gr/forum/showthre...(Μέγεθος-Οθόνης-vs-Απόσταση-Θέασης-vs-Ανάλυση

Για να βλέπεις Κάτω Παρτάλι , Dancing with the Stars και τα υπόλοιπα καλύτερα μικρότερο το μέγεθος και όσο πιο φτηνή γίνεται για να μην πηγαίνει χαμένη η τηλεόραση.

ΥΓ. Συγνώμη για το off topic.

Αυτό το κόλλημα ορισμένων με τις ίτσες δεν το καταλαβαίνω.
Αναλόγος το τι ζητάει ο καθένας του προτείνεις το ανάλογο.
Π.χ. Αν σου πει, θέλω να φτιάξω ένα δωμάτιο για κινηματογραφικές προβολές κλπ του προτείνεις όσο μεγαλύτερη οθόνη γίνεται ή και προβολέα.

Αλλά, θεωρώ μέγιστη μ@λ@κ.. να προτείνει κάποιος όσο μεγαλύτερη τηλεόραση γίνεται όταν ο άλλος σου λέει έχω οικογένεια και θέλω να την βάλω στο σαλόνι μου.
Πόσο μάλλον για ένα παιδί. Που το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν μήπως να βγάλω την τηλεόραση από το σαλόνι και όχι αν θα πρέπει να πάρω ακόμα μεγαλύτερη.
Είναι αντικοινωνικό, κακόγουστο και χίλια ακόμα πράγματα να έχεις ένα τέρας απέναντί σου στο ίδιο σου το σαλόνι τον χώρο οπου η οικογένεια περνάει τις περισσότερες ώρες.

.

ολα ειναι γουστα...παντως κανενας που ειδε την 55αρα στο σαλονι δεν εβγαλε αρνητικα σχολια...αντιθετα ολοι την θαυμαζαν...βεβαια εχει να κανει πως θα την ταιριαξεις και φυσικα το σχεδιο του μοντελου...

Για να βλέπεις Κάτω Παρτάλι , Dancing with the Stars και τα υπόλοιπα καλύτερα μικρότερο το μέγεθος και όσο πιο φτηνή γίνεται για να μην πηγαίνει χαμένη η τηλεόραση.

ΥΓ. Συγνώμη για το off topic.

Γιατι υποτιμάς τις ελληνικές εκπομπές; Τι σχέση έχει το τι παρακολουθεί ο καθένας με την φτηνή/ακριβή τηλεόραση και τις ίντσες;

Κάποιοι έχουν τεράστιες πανακριβες τηλεοράσεις 4Κ για να βλέπουν αμερικάνικες σείρες και ταινιές με εκρήξεις και τουρτοπόλεμο, που αντικειμενικά απευθύνονται σε ατόμα με χαμηλό iq και περιορισμένη μόρφωση. Αλλοι έχουν μια ταπείνη plasma hd ready και βλέπουν ταινιες του Fellini και του Bergman.

Οπότε η παρατήρηση σου νομίζω πως είναι εντελώς άστοχη.

Γιατι υποτιμάς τις ελληνικές εκπομπές; Τι σχέση έχει το τι παρακολουθεί ο καθένας με την φτηνή/ακριβή τηλεόραση και τις ίντσες;

Κάποιοι έχουν τεράστιες πανακριβες τηλεοράσεις 4Κ για να βλέπουν αμερικάνικες σείρες και ταινιές με εκρήξεις και τουρτοπόλεμο, που αντικειμενικά απευθύνονται σε ατόμα με χαμηλό iq και περιορισμένη μόρφωση. Αλλοι έχουν μια ταπείνη plasma hd ready και βλέπουν ταινιες του Fellini και του Bergman.

Οπότε η παρατήρηση σου νομίζω πως είναι εντελώς άστοχη.

ισως να εννοει οτι σειρες που δεν εχουν απαιτηση στην ποιοτητα εικονας και για την κακη ποιοτητα των ελληνικων καναλιων ισως ειναι περιττο η αγορα μιας ακριβης τηλεορασης λεω τωρα.....

ισως να εννοει οτι σειρες που δεν εχουν απαιτηση στην ποιοτητα εικονας και για την κακη ποιοτητα των ελληνικων καναλιων ισως ειναι περιττο η αγορα μιας ακριβης τηλεορασης λεω τωρα.....

Δεν νομιζω, αναφερθηκε σε συγκεκριμενες εκπομπες. Μια καλη τηλεοραση εχει πολυ καλυτερη εικονα στο τηλεοπτικο σημα απο μια φτηνη (scaler, deinterlacer).

Δεν νομιζω, αναφερθηκε σε συγκεκριμενες εκπομπες. Μια καλη τηλεοραση εχει πολυ καλυτερη εικονα στο τηλεοπτικο σημα απο μια φτηνη (scaler, deinterlacer).

σε αυτο συμφωνω....εχω es7000 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο scaler/τηλεοπτικο

Ολα ειναι θεμα αντιληψης...εγω καταλαβα οτι απλως εδωσε ενδειτικα ή αναγνωρισιμα παραγειγματα ως προς την εικονα τους και οχι την ποιοτητα του περιεχομενου...
Σίγουρα ομως δεν μου ακουστηκε καλα το σχολιο για τις ταινιες κ σειρες. Δηλαδη για να απολαυσει κανεις οπτικα εφε και να δει πχ το αλιεν ειναι χαμηλου επιπεδου!?
Το να δεις μια αμερικανια δεν σημαινει οτι ταυτιζεσαι ή προσυπογραφεις το σεναριο... ειναι απλως διασκεδαση!

Η αγορά μιας συσκευής πρέπει να είναι ανάλογη της χρήσης , για το περιεχόμενο και την εικόνα των Ελληνικών καναλιών δεν χρειάζεται ούτε μέγεθος ούτε η super duper τηλεόραση. Πχ. μια Sony 40R473 που την έχει ένας γνωστός μου μια χαρά δείχνει την Μενεγάκη χωρίς να χρειάζεται να ξοδευτείς. Και κάνεις λάθος ότι τις υποτιμάω εγώ τις εκπομπές αυτές , μόνες τους έχουν πιάσει πάτο.

Ποιοτικές σειρές και ταινίες υπάρχουν αρκετές (και σε περιεχόμενο και σε εικόνα) αν το ψάξεις λίγο και δεν βλέπεις αποκλειστικά με "τουρτοπόλεμο και εκρήξεις".

Δες λίγο στο τμήμα "Κινηματογράφος/TV" του avclub και θα ανακαλύψεις αρκετές.

Η αγορά μιας συσκευής πρέπει να είναι ανάλογη της χρήσης , για το περιεχόμενο και την εικόνα των Ελληνικών καναλιών δεν χρειάζεται ούτε μέγεθος ούτε η super duper τηλεόραση. Πχ. μια Sony 40R473 που την έχει ένας γνωστός μου μια χαρά δείχνει την Μενεγάκη χωρίς να χρειάζεται να ξοδευτείς. Και κάνεις λάθος ότι τις υποτιμάω εγώ τις εκπομπές αυτές , μόνες τους έχουν πιάσει πάτο.

Ποιοτικές σειρές και ταινίες υπάρχουν αρκετές (και σε περιεχόμενο και σε εικόνα) αν το ψάξεις λίγο και δεν βλέπεις αποκλειστικά με "τουρτοπόλεμο και εκρήξεις".

Δες λίγο στο τμήμα "Κινηματογράφος/TV" του avclub και θα ανακαλύψεις αρκετές.

χεχεχε καυστικοτατος....ασχετο yperion περιμενεις το watch dogs και εσυ η απλα σου αρεσε σαν avatar?

Δεν είναι θέμα καυστικότητας πάντως αλλά περιγραφή της ωμής πραγματικότητας , όποιος έχει πρόσβαση σε ξένα πακέτα , πχ. SKY HD ή ακόμη και το BBC καταλαβαίνει τι εννοώ , εδώ έχουμε μείνει στο SD και με αναλογία εικόνας 4:3 , υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν καν ψηφιακό σήμα...και από περιεχόμενο άστα να πάνε...είμαστε τραγικοί...

ΥΓ. Ναι το περιμένω αν και εδώ και μήνες πολύ σπάνια παίζω , μάλλον θα το συνδυάσω και με αγορά Playstation 4.