Προτάσεις για 60 ίντσες.

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,462
Ραφήνα
Ξέρει κάποιος ποια είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη οθόνη στις 60 ίντσες όσο αναφορά τη χρωματική απόδοση και την κίνηση ? Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η εικόνα 3d.
 
Αυτές είναι κάποιες προτάσεις σε 60-65"...

http://www.skroutz.gr/s/1932350/Sharp-LC-60LE740E.html
http://www.skroutz.gr/s/2337559/Samsung-UE60ES6100.html
http://www.skroutz.gr/s/341978/Sony-KDL-60NX720-60.html
http://www.skroutz.gr/s/1567904/Panasonic-TX-P65ST50E.html

Εγώ μάλλον την Panasonic θα επέλεγα αν και θα χρειαστεί να βάλεις και φωτοβολταϊκά στην στέγη γιατί η συγκεκριμένη τα 500 watt τα φτάνει για πλάκα.
 
Η samsung UE60ES6100 δεν υπάρχει στην Ελληνική ιστοσελίδα της εταιρίας. Μήπως είναι καταργημένο μοντέλο ?
 
Απλά είναι μια plasma τηλεόραση γνωστής εταιρίας (και για φθηνά προϊόντα) που ΔΕΝ έχει αντανακλαστική επίστρωση (λόγω κόστους), ούτε 3d, ούτε φυσικά εξτρά καλούδια (smart tv). Δεν είναι επ'ουδενί κορυφαία αλλά δεν είναι κακή και γιαυτό κερδίζει μερίδιο αγοράς σαν πολύ καλό value for money!
 
Θα την επέλεγες γιατί είναι plasma ?

Όπως έγραψα και πριν είμαι λίγο σκεφτικός ως προς την κατανάλωση. 500 watt δεν είναι και λίγα.

Αλλά και οι υπόλοιπες δε μου γεμίζουν το μάτι , βέβαια ούτε την Panasonic θα την χαρακτήριζα ως κορυφή στην κίνηση και την χρωματική απόδοση.

Ίσως πρέπει να ανέβεις και να πας σε αυτήν...

http://www.skroutz.gr/s/1567874/Samsung-UE65ES8000.html

Αλλά δες την πρώτα γιατί υπάρχουν παράπονα ότι σε σκοτεινό περιβάλλον το μαύρο της "μπλεδίζει" έντονα.
 
Aυτη ειναι πλασμα (το "μπλε" το εχουν οι lcd-led της samsung με spva πανελ) και πιστευω οτι ειναι μια πολυ καλη λυση στα 2300 ευρω που την βλεπω στο skroutz.gr.Εχω την 63αρα πλασμα του 2010 και ειμαι ευχαριστημενος,η φετινη ειναι αρκετα ανωτερη.Τα 3150 του πλαισιου ειναι εξωφρενικα,για φετος, αφου εγω το 2010 (αλλες εποχες,αν και περασαν μονο 2 χρονια) ειχα δωσει 3000 στο πλαισιο για την δικια μου.Αλλωστε στις αρχες του καλοκαιριου που ηταν "καινουργια" με κουπονι ειχε 2450-2500 σε γνωστη αλυσιδα.
 
Last edited:
Κατάλαβα.... βασικά για 60 ίντσες κοίταζα, απλός είδα και αυτή που είναι λίγο μεγαλύτερη και να πω την αλήθεια και καλύτερη αισθητικά, μου αρέσει το ασημί πλαίσιο της. Το συγκεκριμένο site δίνει και δυνατότητα σύγκρισης, οπότε έκανα αυτό.

http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=19&Category=69980053&Products=1779737,1825453


Μεγάλη διαφορά βλέπω στη συχνότητα.
 
Και οι 2 100Hz είναι απλά οι πλάσμα έχουν καλύτερη κίνηση ως επί το πλείστον !!!
Βέβαια η διαφορά των 2 είναι αρκετά μεγάλη και δεν εννοώ στα χρήματα ;)
 
60PA5500 την έχω εγώ.
όντων έχει πολύ αντανάκλαση αλλά με το μέγεθος τα ξεχνάς όλα.
 
Από την μία μιλάμε για μία mid-range LCD/LED (ES6100) και από την άλλη την κορυφαία Plasma (E8000) της συγκεκριμένης εταιρίας.Αν μπορείς οικονομικά τότε δε νομίζω να υπάρχει σύγκριση...
Ορίστε και κάποια reviews να πάρεις μια ιδέα..
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51e8000-201209042144.htm
http://www.avforums.com/reviews/Sam...000-3D-Plasma-Smart-TV-Review_332/Review.html
Βέβαια κάθε τεχνολογία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.Οπότε πρέπει να τα ζυγίσεις και να δεις τι ταιριάζει περισσότερο στον χώρο σου
 
Πάντως η Ε8000 φαίνεται να έχει κάποια από τα στοιχεία που ψάχνεις...

Pros
Amazingly accurate colours
Superior video processing
Engaging dynamic range
Solid blacks with excellent shadow detail
Stupendous feature-set
Fantastic calibration controls
Sublimely fluid motion handling

http://www.avforums.com/reviews/Sam...000-3D-Plasma-Smart-TV-Review_332/Review.html

Βέβαια και αυτή έχει το πρόβλημα της υψηλής κατανάλωσης ρεύματος σε σχέση με μια 60" LED LCD.