Προτάσεις για αγορά ηχείων Home Cinema

cineaste

New member
10 December 2015
40
Καλησπέρα,
Σκέφτομαι για Jamo S 426 ή Taga Harmony TAV-506 με ενισχυτή τον Denon AVR-X1200. Είμαι ανοιχτός και σε άλλες προτάσεις για ηχεία, αλλά για τον ενισχυτή έχω ήδη αποφασίσει καθώς είναι ο μοναδικός κάτω από 500 ευρώ που υποστηρίζει DTS:X. Το σαλόνι μου είναι ενιαίο με την κουζίνα, γύρω στα 50 τετραγωνικά.

Re: Προτάσεις για αγορά ηχείων home cinema

Επίσης σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερη ιδέα να αγοράσω ένα ζευγάρι ποιοτικότερων ηχείων και αργότερα να προσθέσω και άλλα. Μεταξύ των Heco Victa 702 και Magnat Monitor Supreme 802/1002, ποιά μου προτείνεται? . Μήπως θα έπρεπε να συνδυάσω αυτά τα ηχεία με κάποιον πιο ισχυρό ενισχυτή, όπως τον Onkyo Onkyo TXNR646?

Last edited:

Δε θα με πείραζε να αγοράσω μεταχειρισμένα ηχεία, αλλά παρ' όλα αυτά το budget μου παραμένει 500 ευρώ για 5 ηχεία και άλλα τόσα για ενισχυτή (και sub αν φτάσουν).
Από Amazon έκανα ένα συνδυασμό Magnat Monitor Supreme 802/202/252 και βγαίνουν περίπου στα 455 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής.

papamarg αν θες διάβασε και αυτό το link μήπως βοηθήσει. Τα 500ευρω για τα ηχεία είναι λίγα, ίσως μεταχειρισμένα να βγαίνεις οριακά αν και πάλι δύσκολο το βλέπω για x5. Ένα γουφερ που να είναι αξιοπρεπές δυστυχώς ξεκινάει από περίπου 400ευρω, κατά τα άλλα ενισχυτή με 500 θα βρεις σίγουρα που να έχει τα specs που θες αν και αν ο χώρος ακρόασης είναι κοντά στα 50 δύσκολα να σε καλύψει ηχητικά. Αν η λύση του να περιμένεις και να στήσεις το σύστημα του βήμα βήμα δεν σου κάνει, τότε ίσως βολευτείς με κάτι σαν πακέτο ηχείων προς το παρόν και όταν είσαι έτοιμος τα πουλάς και προχωράς σε κάτι καλύτερο. http://avclub.gr/forum/showthread.php/146732-Βοήθεια-για-αγορά-5-1-μέχρι-450-ευρώ

Δεν είμαι audiophile και πραγματικα δε με παίρνει να δώσω πάνω από 500 ευρώ (εδώ θες πάνω από 1000 για κάτι καλύτερο από τα Magnam), προτιμώ να πάρω καλύτερο projector (1500-2000 για projector και άλλα 1000 για ήχο). Ακούω προτάσεις για το τι θεωρείτε αξιοπρεπές σύστημα και τιμολόγηση (Dali, Wharfedale, Klipsch?). Βρήκα τα KLIPSCH Reference R-26F με 230 ευρώ το ένα, αυτά είναι αρκετά καλύτερα από τα Magnam?

Last edited:
Απάντηση: Προτάσεις για αγορά ηχείων home cinema

σε καταλαβαίνω γιατι τσίμπησες με το dts X... τα ίδια και εγώ, μιας και αποφεύγουμε να κάνουμε καρναβάλι το σπίτι με ηχεία στο ταβάνι κτλ.

όμως το επόμενο δευτερόλεπτο σκέφτηκα ότι ώσπου να κυκλοφορήσει υλικό θα έχει βγει το νέο dts XL και φτου και από την αρχή.

καλό είναι να ψάξεις τις πραγματικές ανάγκες σου και να βάλεις ένα στοπ.
αν το 3d sound effect είναι must για σένα, μπράβο και να το πάρεις το κορίτσι και κάθε ευτυχία εύχομαι.
Όμως πρόσεξε μην απογοητευτείς γιατί τη νύχτα και από απόσταση όλες καλές είναι...
ειδικά με τα εισαγωγικά ενισχυτικά και ηχεία που κοιτάς, σε τόσο μεγάλο χώρο... πρόσεξε μήπως η κοπέλα είναι υπερ του δέοντος φτιασιδομένη!

:ernaehrung004:

Ωραία πείτε ότι το budget είναι 1000 ευρώ, ζεύγη Zensor 1 και Zensor 5 μας κάνουν περίπου 750. Πόσο κάνει ένα καλό κεντρικό. Δηλαδή αν θέlω και sub, μαζί με τον ενισχυτή χρειάζομαι 2000 ευρώ! Αν είναι τόσο τεράστια η διαφορά και θα το ευχαριστηθώ, ας είναι. Οπότε τι προτείνεται, αν έχω 500 ευρώ στο χέρι, να αγοράσω τα Zensor 5 και σιγά σιγά να πάρω και τα υπόλοιπα? Πάντως έχω και μικρότερο χώρο στο υπόγειο, με 25 τετραγωνικά, που μάλλον εκεί θα μεταφερθούν όλα μόλις αγοράσω και τον projector. O Denon AVR-X1200 θα την κάνει τη δουλειά, ή θα χρειαστώ τον 3200?

Εγω θα σου ελεγα να αναθεωρησεις τις προτεραιοτητες στο που θα δαπανησεις εικονα -ηχο , για να υπαρξει μια ισορροπια , βλεπεις οτι ολοι σου λενε οτι ειναι λιγα τα λεφτα για να καλυψεις το χωρο σου..
Σε καθε περιπτωση κοιτας ευαισθητα κυριως ηχεια, που ακομη και μεταχειρισμενα ειναι δυσκολο να βρεθουν σε αυτο το ποσο ...

Πάνω κάτω υπολόγισε: sub - 400
center - 350
2x suround δυο δρόμων βιβλιοθήκης - 350
2x μπροστά ηχεία δαπέδου από 600 ή πάλι τα από πάνω - 350
ενισχυτης απο 500.

Εγώ στη θέση σου θα ξεκινούσα από ένα 5.1 σύστημα που θα το έφτιαχνα βήμα βήμα και αν δεις ότι δεν σε καλύπτει μελλοντικά προσθέτεις και άλλα 2 κανάλια και πας για 7.1. Τώρα μεταξύ μας το Atmos/dts X πιστεύω ότι ελάχιστος κόσμος θα το αξιοποιήσει σωστα και νομίζω ότι απευθύνεται πιο πολύ σε αυτούς που έχουν υπόγειο playroom ή κάτι αντίστοιχο.
Υ.γ οι μάρκες ηχείων που κοιτάς είναι ότι πρέπει !

Μη μας παρεξηγείς, ειλικρινά προσπαθούμε να σε βοηθήσουμε για την σωστότερη επιλογή.

Ο χώρος είναι μεγάλος. Για να γεμίσει θέλει μεγάλα ηχεία και μεγάλες μονάδες.
Οι επιλογές, όλες, είναι άριστες για την κατηγορία τιμής. Απλά δεν κάνουν για το χώρο σου.

Για να στο πω με ένα παράδειγμα που θα το καταλάβεις καλύτερα... είναι σα να βάζεις ένα παιδάκι 5 χρονών να σπρώξει ένα λεωφορείο.
Το παιδάκι που επέλεξες, ακόμα και αν είναι το δυνατότερο στον πλανήτη, δεν θα τα καταφερει.
Έτσι και τα μικρά ηχεία, όσο καλά και αν είναι, δεν μπορούν να σπρώξουν τα κυβικά αέρα του μεγάλου χώρου σου.
Γιατί ο ηχος που έρχεται στα αυτιά μας αυτό είναι... ο αέρας που σπρώχνουν τα ηχεία.

Με τα zensor 5 + 1 θα είσαι πολύ καλύτερα. Το set συμπληρώνει με το zensor vocal (το ματσαρισμένο κεντρικό)
Μετά θες subwoofer... μεγάλο subwoofer... 12άρι και πάνω...
Για ενισχυτή όντως θα είσαι πολύ καλύτερα με τον x3200. Αν ξεφεύγει πολύ το μπάντζετ (όντως συνολικά ξεφεύγει), μια λύση είναι να ψαχτείς για μεταχειρισμένο ενισχυτή και sub.
Απλά θα ξεχάσεις το DTS X. To oποίο όπως είπαμε μπορεί να είναι σούπερ, μπορεί και να μην είναι όμως τόσο όσο να γεμίσει ήχο ο χώρο σου!

δική σου η απόφαση.
σκέψουν και θα βοηθήσουμε όοσ μπορούμε.

(δώσε και μια ιδέα της τοποθέτησης των ηχείων στο χώρο σου, μήπως μπορεί να γίνει τίποτε άλλο!)

Προς το παρόν τι να πάρω, να ξεκινήσω με Zensor 5/7 ή κάτι άλλο (αν ξέρετε και τίποτα αγγελίες ακόμα καλύτερα)? Τα Zensor μπορούν να συνθεθούν απευθείας στην τηλεόραση, ή χρειάζομαι και τον ενισχυτή ταυτόχρονα? Μετά να πάρω κεντρικό, ύστερα τα bookshelf και τέλος sub?

Πρώτα θα αγόραζα τον ενισχυτή μαζί με τα δυο μπροστά ηχεία, μετά πάρε το κεντρικό και το sub και τέλος τα πίσω. Τα ηχεία δεν μπορεί να τα οδηγήσει η τηλεόραση, χρειάζεσαι ενισχυτή. Το μοντέλο των ηχείων θα εξαρτηθεί από το ποιον ενισχυτή θα πάρεις.

Πες μας για την τοποθέτηση των ηχείων στο χώρο πρώτα!

Τα front θα μπουν στη μικρή διάσταση (κοιτώντας το μήκος του σαλονιού) ή στη μεγάλη?
Σε τι απόσταση θα είναι η κεντρική θέση ακρόασης?
Τα πίσω ηχεία θα μπουν σε τοίχο ή βάσεις? και τι απόσταση θα έχουν από την κεντρική θέση?

Επίσης για το DTS X... είναι must? Mτχ ΑVR με αυτό δεν υπάρχει...

Ο χώρος δεν είναι ενιαίος αν και σχεδόν τετράγωνος, τώρα η τηλεόραση είναι κοντά στον τοίχο στη μεγάλη διάσταση, και ο καναπές είναι περίπου στα 2 μέτρα από την τηλεόραση. Όλα τα άλλα είναι φλου, ακούω προτάσεις (αν και όπως ανέφερα μπορεί τα πάντα να μεταφερθούν σε χώρο περίπου 15-20 τετραγωνικών στο υπόγειο). Το DTS:X δεν είναι must εκτός αν επικρατήσει, αλλά είναι επιθυμητό. Ο Denon AVR-X1200 διάβασα πως μπορεί να τα οδηγήσει τα Zesor 5, δεν ισχύει αυτό?

zensor 5+zensor 1 + vocal + SR 5009

1300 σύνολο σχεδόν ζελατίνα... λογικά ο ενισχυτής είναι στην εγγύηση... δεν είναι dts x...

αν δεν βγαίνουν όλα μαζί, άσε τα zensor 1 για το δώρο του Πάσχα... και με το δώρο του καλοκαιριού χτυπάς ένα καλό 12άρι sub ή αν πας στον μικρότερο χώρο 10άρι.
sunfire/velodyne/klipsch/Yamaha έχουν καλά vfm για κάθε τσέπη!

Κάπου διάβασα ότι ο συγκεκριμένος Marantz μπορεί να βγάλει προβλήματα, αλλά μπορεί να μην ισχύει. Υπάρχουν και άλλα bookshelf speakers σε αυτά τα λεφτά από Tannoy, Wharfedale κτλ, υπάρχει κάτι καλύτερο?
Ο Denon AVR-X2200 δηλαδή δεν κάνει?

What about these Denons vs. the extremely similar Marantz models?

It's a well known fact that, for several years now, the Marantz AVR models are essentially Marantz-o-fied clones of Denon receivers. If you compare the layout of the back panels, the manuals, the GUI design, settings and features, etc. they are essentially the same. The difference comes down to mostly market positioning, with Marantz utilizing its legacy as a more "audiophile" brand to offer some niche features that may appeal to critical music listening and/or analog fans.

In most cases -- e.g. the Denon AVR-X2200W vs. the Marantz SR5010 -- the platform is the same, with the Marantz coming in at a slightly higher price point for the same basic features ($100 extra msrp in this case). What you get for that extra outlay is (1) Marantz's proprietary HDAM analog circuitry, which is said to improve transparency and fidelity; (2) multichannel 7.1 analog input for connecting a high end SACD player or something; and (3) pre-amp outputs at a lower price point, for connecting external amplifiers.

In nearly every other respect, consider them identical.

Έχω το Sony BDP-6500 που υποστηρίζει SACD, θα παίξουν κάποιο ρόλο οι υποδοχές του Marantz?

Last edited:

To Sony BDP-6500 δεν έχει αναλογικές εξόδους όποτε αν το έχεις με hdmi συνδεδεμένο όλα τα αναλογικά καλούδια του Marantz δεν τα χρειάζεσαι άλλα αν σκοπεύεις να πάρεις στο μέλλον κάποιο Player που να έχει, καλό είναι να έχεις την επιλογή.