Προτάσεις για άσχετο...

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Κάτοχος μια Canon IXUS 850 IS η οποία είναι κάπως ξεπερασμένη, ψάχνω μια καλύτερη μηχανή για αντικατάστασή της. Θέλω να μην είναι πολύ ακριβή (θα προτιμούσα < 400 ευρώ), με καλό ζουμ (όχι ψηφιακό), καλό φακό (χωρίς χρωματικές εκτροπές στα άκρα), να μπορεί να τραβά video χωρίς περιορισμό χρόνου, να μην είναι τεράστια (κάτι στο ίδιο μέγεθος με αυτή που έχω θα βόλευε), να έχει φλας, γρήγορο επεξεργαστή, καλή αυτονομία, όσες περισσότερες δυνατότητες των dslr γίνεται, image stabilizer (οπτικό αν γίνεται), κλπ.
Υπάρχει κάτι;

Τί ακριβώς δεν σε ικανοποιεί στην συγκεκριμένη για να θέλεις να την αλλάξεις?
ΤΟ οτι είναι παλιά δεν λέει και κάτι απο μόνο του.
Μην ξεχνάς οτι πολλά πράγματα μπορείς να τα λύσεις βάζοντας το "εναλλακτικό" λειτουργικο CHDK

Νομίζω ότι έχει χειροτερέψει ο αισθητήρας. Έχει πλέον αρκετό θόρυβο (νομίζω περισσότερο από παλιά) και έχουν εμφανιστεί 2-3 φωτεινά πίξελ (που πάλι δεν νομίζω ότι υπήρχαν πριν). Μετά ο φακός έχει μια παραμόρφωση στα άκρα (καμπυλότητα, χρωματική αλλοίωση). Από ποιότητα λήψης δεν ξέρω, φαντάζομαι θα υπάρχει βελτίωση στα νεότερα μοντέλα, σωστά;

ΤΗν συγκεκριμένη την είχα και εγώ και η ποιότητα λήψης είναι αρκετά καλή και με τα σημερινά στάνταρ. Τα "λιγα" ΜΡ βοηθάνε να μείνει ο θόρυβος σχετικά χαμηλά αλλά έτσι κιαλλιώς σε κόμπακτ πάνω απο 200 δυσκολεύουν τα πράγματα...

Τώρα αν η δικιά σου έχει αρχίσει να τα παίζει, αυτό είναι πράγματι λόγος για καινούργια. Αν σε ενδιαφέρει για κόμπακτ πάλι, τσέκαρε το εξαιρετικό νήμα του cacau (είναι στα sticky) με τις καλύτερες προτάσεις ανα κατηγορία τιμής. Δες την κατήγορία που σε ενδιαφέρει τί προτάσεις έχει.

Αν θες DSLR αλλάζουν τα πράγματα.

Έτσι όπως το βλέπω, μάλλον εδώ είμαι εγώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1058231#post1058231

S90, LX3, G11...

Κοιτάω εδώ http://www.dkamera.de/testbericht/bildqualitaet.html και με προβληματίζομαι... Οι cannon σαν να χάνουν το χρώμα σε χαμηλό φωτισμό, αλλά και αυτή η μπλε χρωματική αλλοίωση στον αναπτήρα δείχνει πρόβλημα στο φακό για την πανασόνικ...