Προτασεις για βαρκα...

GEORGE PAPAS

Senior Member
18 June 2006
530
Πριν λιγο καιρο πουλησα το γαστρατο φουσκωτο μου Galaxy Gemini 3.5 μετρων.
Ηρθε λοιπον η ωρα για την αγορα του αντικαταστατη.
Θελω κατι ελαφρυ,max 200 kg,για να μπαινει ευκολα στη θαλασσα.
Μηκος 4 εως 4,5 μετρα,πολυεστερικο η πολυαιθυλαινιο-οχι φουσκωτο.
Χρηση μονο για ψαροντουφεκο και λιγες βολτες.
Εχω κρατησει την μηχανη Mariner 25-2T καθως και το τρειλερ Αιμιλιος.
Προς το παρον επιλεγω Pioner 13,η το 15.Τα εχω δει και απο κοντα αλλα μονο σε εκθεση.Τα ξερει μηπως καλυτερα καποιος π.χ. τι πλευση εχουν;
Αλλες προτασεις σε καινουργιο η μεταχειρισμενο;

Πριν λιγο καιρο πουλησα το γαστρατο φουσκωτο μου Galaxy Gemini 3.5 μετρων.
Ηρθε λοιπον η ωρα για την αγορα του αντικαταστατη.
Θελω κατι ελαφρυ,max 200 kg,για να μπαινει ευκολα στη θαλασσα.
Μηκος 4 εως 4,5 μετρα,πολυεστερικο η πολυαιθυλαινιο-οχι φουσκωτο.
Χρηση μονο για ψαροντουφεκο και λιγες βολτες.
Εχω κρατησει την μηχανη Mariner 25-2T καθως και το τρειλερ Αιμιλιος.
Προς το παρον επιλεγω Pioner 13,η το 15.Τα εχω δει και απο κοντα αλλα μονο σε εκθεση.Τα ξερει μηπως καλυτερα καποιος π.χ. τι πλευση εχουν;
Αλλες προτασεις σε καινουργιο η μεταχειρισμενο;

Mάλλιστα.
Η Mariner 25-2T , είναι κοντόλαιμη?
Εάν ναί μάλλον υπάρχει προβληματάκι διότι ίσως να πρέπει να αλλάξεις το τρίμ, τα πολυεστερικά δουλεύονται καλύτερα με μακρύλαιμες.

Τα 4,5μ είναι μάλλον οριακό αυτό που αναφέρεις για 200kg, ωστόσο υπάρχουν μάντρες σε όλη την Αττική για όλα τα βαλάντια.

Δοκίμασε στην Λεωφ. Βουλιαγμένης και στην Καλαμακίου, ωστόσο έχω κάνει ανταλλαγή το παλιό μου φουσκωτό ( με πολυεσταιρική βάρκα 3,60μ )κάπου στην Λένορμαν, απέναντι από παλιό καπνεργοστάσιο.

Ελπίζω να βοήθησα, εύχομαι καλό Καλοκαίρι Γιώργο και Καλά ψαρέματα.:SFGSFGSF:

Δυστυχως δεν βγαινει σε μπεριγκερ...
Η Μariner ειναι κοντολαιμη,αλλα γινεται ευκολα μακρυλαιμη,με 400 Ε.
Θενκς Σιμο.

Πολυεστερικο 200 κιλα,λιγο δυσκολο το βλεπω,και μαλιστα 4,5 μετρα.Εκεινο που θα πρεπει να αποφασισεις ειναι που θα κανεις τις βολτες,αν θα εισαι σε κλειστη θαλασσα η καπου πιο ανοικτα.Αυτο θα σε βοηθησει στην επιλογη της γαστρας,γιατι απλα ολα αυτα δεν ειναι φουσκωτα και εχεις περιορισμους πλευσης,ταχυτητας κλπ

Πετρο,τα σκαφη πολυαιθυλαινιου ειναι πολυ ελαφρια-Pioner 15 στα 200 kg-4,5μ.
Πηγαινω και πιο ανοιχτα π.χ. Παλιουρι και Καλαμιτσι.
Παντως με κυμα και πολλα μποφωρ ελαχιστες φορες εχω μπει με τη βαρκα.
Μαλλον προτιμω ταχυπλοη γαστρα.

Για Παλιουρι δεν εχω αποψη,αλλα Καλαμιτσι αν σε βρει ο καιρος δυσκολα τα πραγματα με γαστρα για ταχυτητα ,την εχω παθει προσωπικα με 5,10 μετρα ταχυπλοη γαστρα στη ακτη Σαλονικιου και ενας Θεος ξερει πως βγηκα.Το συγκεκριμενο το κρατησα ενα καλοκαιρι με πολλα τετοια συμβαντα στο ιδιο μερος και πουληθηκε Σεπτεμβριο,τοτε αγορασα την fisherman της Α.Ελλας,εξαιρετικη κατασκευη και για πιο δυσκολες καταστασεις,αν ηταν λιγο πιο φαρδια θα ηταν εξαιρετικη,αλλα τα 10-15 εκατοστα ,που ελειπαν,στο φαρδος την εκαναν σχετικα ευαλωτη στο πλαγιο κυμα

Τωρα ειδα τα βιντεακια του κατασκεαστη που οπως βλεπεις ειναι σε ηρεμη θαλασσα το ενα και το αλλο σε 2-3 μποφωρ,και στο δευτερο δειχνει την συμπεριφορα του σκαφους,πραγμα που το λεει και ο κατασκευαστης,Το σκαφος ειναι της κατηγοριας αν δεις καιρο εστω και μακρυα κοπανα την αμεσως,ειναι φτιαγμενο απλα για βοπλτα,σκι κλπ με καλο καιρο

Θα ερθω αυριο το μεσημερι στη Θεσ/νικη,για μια γυρα στα μαγαζια,παρεα με
τον Μελιδη.Τα ειχα δει τα βιντεο και ειναι ακριβως οπως τα λες.