Προτάσεις για budget htpc (500-600 ευρώ)...

mindscape

Established Member
14 August 2007
230
Τελευταία χρησιμοποιώ το pc μου ως htpc.

Χαρακτηριστικα pc:
CPU: Intel Celeron 2.73 Ghz
Motherboard: Albatron PX915
RAM: 2x512MB Princeton 400Mhz
Graphics: GeCube Radeon X700
Sound: On Board
HDD: 2x 160 GB Wd Sata II,
1 500GB EXT USB WD.

Θα πάρω όμως ενισχυτη με ηχεία για home cinema και μουσικη και η καρτα ηχουν δεν εχει ψηφιακη εξοδο, βλεπω οτι ο επεξεργαστης (?) σιγα σιγα δεν πολυσηκωνει υλικο και διεργασιες και σκεφτομαι τι αναβαθμιση μπορω να κανω ή ακομα καλύτερα αν μπορω να κανω ενα budget htpc εξ'αρχης κρατωντας ουσιαστικα μονο τους σκληρους.

Έχουμε καμια προταση συστηματος κοντα στα 500-600 ευρώ?

Η χρηση του htpc θα ειναι για video-audio center, θα προστεθει αμεσα ενισχυτης και ηχεια, συνδεδεμενα με την 42αρα οθόνη... Παιχνίδια δεν με ενδιαφέρουν, internet browsing και media center λοιπον.

Ξεκίνα με έναν πολύ καλό επεξεργαστή, όπως Intel Core Duo 6750, και μια αξιοπρεπέστατη για την δουλειά που την θέλεις ΑΤΙ 2600Pro με 70-80€. Από κεί και πέρα προσπάθησε απλώς να περιορίσεις το κόστος. Απλώς μην τσιγγουνευτείς στον επεξεργαστή.
PS το κουτί σου θα το κρατήσεις?

δε θα με χαλαγε κατιτις μικροτερο και αθορυβοτερο... ποσο παει το μαλλι?

Εδώ είναι τα ζόρια και μάλλον ξεφεύγεις απο το μπάτζετ που έθεσες.
Κάποια φθηνότερα κουτιά της κατηγορίας μίνι δεν θα τα πρότεινα γιατί δεν θα χωρέσουν τα περιφερειακά που θέλεις η θα θελήσεις κάποτε να βάλεις πχ μια κάρτα γραφικών με μεγάλο όγκο, χώρια το τροφοδοτικο κλπ. Ένα καλαίσθητο και ευρύχωρο case είναι και του λόγου του που το πήρα και του λόγου μου http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1011502 αλλά όπως προανέφερα ξεφεύγεις..πας για 750€

Για δες και την δικιά μου την σύνθεση.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=18820
Βγήκε 500euro και μείων τον σκληρό που δεν χρειάζεσαι θα πας ακόμα πιο κάτω.
Στα mkv που με ενδιαφέρουν συνδεμένο με το topaz τα πάει ΘΑΥΜΑΣΙΑ!

PSU YeongYang 500 W
AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 6000 3,0Ghz
MSI (AMD 690G/V) V/L/Raid/HDMI
ATI Radeon HD2600PRO 512 MB
2 GB DDR2 667 MHz
320 GB SATA II SEAGATE
DVD-RW SATA SonyNec
DVD-Rom IDE SAMSUNG

Last edited:
Πολύ καλή τιμή και καλό συνολάκι... Εγώ ψήνομαι να χτυπήσω κα´τι ανάλογο μέσα στην επόμενη εβδομάδα (ετσι για να ξεκινήσουμε) Για 720P που με ενδιαφέρει προς το παρόν μια χαρά είναι ....

Aπο που ψώνισες ?