Προτάσεις για νέας τηλεόρασης!

costa

New member
11 October 2015
16
Καλησπέρα παιδιά!!
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια καινούργια τηλεόραση.
η ελάχιστη απόσταση από το σημείο που θα τοποθετηθεί είναι 2μ (1ος καναπές) ενώ η μέγιστη 3-3,5μ (2ος καναπές)
θα έχει δύο χρήσεις, digea & playstation 4 (+bluray ταινίες μόλις την αγοράσω). θα ήθελα να με βοηθήσετε να βρούμε τη σωστή.
(για το playstation είναι τα 2μ που γράφω παραπάνω)
το κατάστημα που θα μπορέσω να την αγοράσω θα είναι του κωτσοβολου (δώσεις φυσικά) και δεν θα ήθελα να είναι άνω των 50''.
το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι max τα 1200 ευρώ και την τηλεόραση σκέφτομαι να την κρατήσω τουλάχιστον 7-8 χρόνια
οπότε το βλέπω σαν μια μικρή επένδυση.
Γι' αυτό θα ήθελα να ζητήσω τις γνώμες-προτάσεις σας.

Καλωσόρισες. Αν χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης, μάλλον μια τηλεόραση με IPS panel θα είναι η καλύτερη επιλογή. Για τρία μέτρα απόσταση όμως, ιδανικά κοιτάζεις για 50" τουλάχιστον. Θα πρότεινα να δεις από κοντά τις Sony W805B και Samsung H6400, στις 55". Έχουν σχετικά περιορισμένες γωνίες θέασης, όμως από την άλλη έχουν χαμηλό μαύρο και υψηλή αντίθεση.

Ευχαριστώ για την υποδοχή!
απ' ότι κατάλαβα για την γωνια θέασης εννοείς αν υπάρχει σημείο που να βλέπει κάποιος απο πλάγια θέση στην τηλεόραση??
αν ναι θα σου πω ότι κοιτάνε όλοι την τηλεόραση σε ευθεία θέση.
σχτικά με τις ίντσες θεωρώ οτι είναι πολύ μεγάλες.
αν μπορείς να προτείνεις κάποιες από κωτσόβολο...

Εφόσον η θέαση γίνεται σχεδόν στην ευθεία δεν θα έχεις πρόβλημα με κάποια από τις πιο πάνω. Οι 55" μπορούν να θεωρηθούν και λίγες για τρία μέτρα απόσταση και HD υλικό. Επίσης, νομίζω πως μπορείς να βολευτείς με δόσεις και από άλλα καταστήματα. Αν υπάρχει κάποιος σοβαρός περιορισμός, για αγορά στο προαναφεθέν, κοίτα την Sony W755C/W756C, αν και είναι σχετικά ακριβή ακόμα.

Η αγορά θα γίνει με την δανειοσότηση που έχει μόνο ο κοτσώβολος (απ' ότι ξέρω) και όχι με πιστωτική.

Σ' ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια.

Είπαμε, δεν αξίζει η αγορά 4K σε αυτά τα μεγέθη, για την απόσταση θέασης σου. Η καλύτερη επιλογή, εντός του budget σου, είναι κάποια 55" full HD.

λογικά θα πάω για την sony-kdl50w755c
αν έχετε κάποια άλλη πρόταση πείτε γιατί την δευτέρα θα την δω από κοντά

Καλησπέρα και πάλι!! πήγα τελικά σήμερα και την είδα..
την περιεργάστηκα από τα 3 μέτρα και δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκε μεγάλη (αυτό επειδή ήταν όλες δίπλα δίπλα), στον χώρο μου θα είναι σίγουρα.
το μαύρο της ήταν πολύ καλό σε σύγκριση με lg & samsung που είχε στα δεξιά και αριστερά της αντίστοιχα, καθαρή εικόνα και άψογη στα χρώματα!
για τις smart λειτουργίες της δεν έχω διάβασει τα καλύτερα αλλά λογικά αυτό διορθώνεται με κάποια update του firmware.
το μόνο που με προβληματίζει σε πολλά σχόλια που διάβασα από κατόχους στο sony.co.uk είναι ότι έκαναν παράπονα γιατί δεν έχει καλό ήχο.

ξέρετε τι panel έχει? ή κάποιο site με ποιό πολλές λεπτομέρειες από αυτό του κατασκευαστή ή του καταστήματος?

την περιεργάστηκα από τα 3 μέτρα και δεν μπορώ να πω ότι μου φάνηκε μεγάλη (αυτό επειδή ήταν όλες δίπλα δίπλα), στον χώρο μου θα είναι σίγουρα.

Την είδες απο τα 3μ και δε σου φάνηκε μεγάλη αλλά στο σπίτι σου θα μεγαλώσει? :laugh:
Το ενδεχόμενο να είναι απλά μικρή για την απόσταση θέασης δεν σου μοιάζει πιο πιθανό?

Να ξέρεις ότι όσο περνάει ο καιρός και τη συνηθίζεις τόσο μικρότερη θα σου φαίνεται. :grandpa:

haha! εννοώ ότι σε ένα τεράστιο χωρο με 80+ τηέοράσεις διαφόρων ιντσων, τι λες κανονική.
τλσπ..δεν έχω καταλήξει ακόμα. (όχι για τις ίντσες)

αν έχετε δει κάτι άλλο ευχαρίστως να το προτείνετε.

βρήκα την Samsung UE50JU6400 στην ίδια τιμή με την Sony KDL50W755C
τι λέτε αξίζει???

τελικά πήρα την Sony 755c!
απ' ότι είδα υπάρχει post και στα review για όποιον ενδιαφερθεί για την συγκεκριμένη tv.

Ευχαριστώ για την βοήθεια και τις προτάσεις σας!!!

Καλησπέρα παιδιά!
Ήρθε η ώρα να τα ξαναπούμε γιατί δυστυχώς η τηλεόραση έβγαλε πρόβλημα στο πανελ της οθόνης και έχω στο κάτω μέρος της κάτι σαν πλέγμα, μπορείς να δεις από μέσα και να διαβάσεις υποτίτλους αλλά είναι σπαστικό. Στο service που την πήγα μου είπαν τα μαντάτα ότι δεν αξίζει η επιδιόρθωση λόγω κόστους και καλύτερα να αγοράσω καινούργια.
Βρίσκομαι πάλι δηλαδή στην αναζήτηση όπως και το 2015 που άνοιξα αυτό το νήμα. Δεν έχει αλλάξει κάτι στις αποστάσεις, πιο πολύ για τηλεοπτικό πρόγραμμα την χρησιμοποιώ και καμία ταινία, πολύ σπάνια συνδέω και Playstation.
Το Budget πλέον είναι maximum τα 700€-800€ γιατί ξενέρωσα πιστεύοντας ότι θα μου έβγαζε τουλάχιστον 7-8 χρόνια.
Μπορείτε να προτείνετε κάποια με βάση τα παραπάνω?
Ευχαριστώ.

..η τηλεόραση έβγαλε πρόβλημα στο πανελ της οθόνης και έχω στο κάτω μέρος της κάτι σαν πλέγμα, μπορείς να δεις από μέσα και να διαβάσεις υποτίτλους αλλά είναι σπαστικό. Στο service που την πήγα μου είπαν τα μαντάτα ότι δεν αξίζει η επιδιόρθωση λόγω κόστους και καλύτερα να αγοράσω καινούργια.
Ορίστε και το πρόβλημα στο κάτω μέρος της οθόνης για να καταλάβετε.,

Attachments

• IMG_20220623_1847032.jpg
    IMG_20220623_1847032.jpg
    3.4 MB · Views: 23
Καλησπέρα και πάλι,
Διάβασα πολλά νήματα στην ενότητα αγορά νέας τηλεόρασης, είδα και αναζήτησα τις προτάσεις των συμφορουμιτών ανάλογα με την περίπτωση, κλίνω πιο πολύ στις δύο Sony λόγω συνήθειας αλλά και τιμής. Για τις LG & Samsung θα κάνω εξαίρεση αν πιστεύετε ότι αξίζουν την υπέρβαση.
Αν γνωρίζετε για κάτι πιο φθηνό καλοδεχούμενο..

LG 48C15LA 48 δόσεις
Samsung QE55Q70BA υπέρβαση
Sony KD-55X85J μπορεί και στις 50"
Sony XR-50X90J μισή τιμή στα Public/MediaM έως 03/07