Προτάσεις για TV 50-55" μέχρι 800 με VA panel 120Hz 4k UHD

dimitris14

New member
8 October 2016
13
απλά δεν υπάρχουν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δεν θέλω να πάρω μαστερ στην ηλεκτρονική, διάβασα αρκετά και πήγα και είδα αρκετές. είναι ένα κόστος όμως που σήμερα μετράει. Ναι, από αυτά που διάβασα, για θέαση στα +/- 2μ. με ταινίες, nova, και gaming το καλύτερο αποτέλεσμα έχουν τα VA panels (και όχι IPS ) και 120Hz μπάς και βλέπουμε και κάνα ποδοσφαιράκι. Είναι Έτσι? πολύ ωραία. και γιατί αγαπητοί FHD και όχι UHD 4k? υπάρχουν 4k με τα ανωτέρω κριτήρια?

Συγνώμη για τον τόνο ή το ύφος του μηνύματος. αλλά βρε παιδιά βλέπω μια tv μπαίνω στο displayspecificaiton, μπαίνω στα reviews, μπαίνω στα ratings... και που δεν μπαίνω.

toliskot το είδα και εγώ απλά το μέγιστο της θέασης μπορεί να φτάσει μέχρι 2,20-2,40μ. αλλά συμφωνώ και λόγο budget πάμε στις 50άρες

Καλύτερα 55" full HD παρά 50" 4K, αν η θέαση περιλαμβάνει αρκετές ταινίες. Με αυτό το budget, αυτό είναι ουσιαστικά το δίλημμα.

Μιχάλη, ακριβώς αυτό που αναφέρεις!!! Γιατί όμως 55" FHD από 50" 4k αφού αφενός είναι νεότερη τεχνολογία, αφετέρου υπάρχει και υλικό?

Δεν πρόκειται για νέα τεχνολογία, αλλά για αύξηση στην ανάλυση. Απλά δοκίμασε σε κάποιο κατάστημα να κάτσεις απέναντι από 50" και 55", ανεξαρτήτως ανάλυσης, για λίγη ώρα, στην απόσταση θέασης σου, για να κρίνεις καλύτερα.

Πανομοιότυπες είναι ουσιαστικά σε εικόνα, με τη μεγαλύτερη διαφορά την υποστήριξη 3D στη σειρά 8. Οι 55" εκδόσεις τους δεν έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή πάντως.

ναί το έχω διαπιστώσει. έχασα μια προσφορά που είχε το πλαίσιο στην 808c στα 699. θα περιμένω μέχρι το black friday να δώ αν θα βγεί φθηνότερη. απλά ακόμα έχω αναστολές αν θα πρέπει να ξεπεράσω το 4k και να πάω σε FHD, διότι σε αυτά τα επίπεδα των τιμών δεν βρίσκεις 4k με VA panel και 120hz. και μου κάνει εντύπωση γιατί στο φόρουμ όλοι συστήνουν καλύτερο το VA panel από το IPS, ενώ πολλά νεά μοντέλα (2016) φοράνε IPS panel...

Αναλόγως αν θέλει κάποιος λίγο πιο μεγάλες γωνίες θέασης ή μεγαλύτερη αντίθεση, ανεξάρτητα από το έτος κυκλοφορίας.