Προτασεις καμπινων για τα fostex μου...

NikTsel

Senior Member
6 November 2007
476
Αθηνα ,Κεντρο
Αγαπητοι συναδελφοι μου εχει μεινει αμανατι ενα ζευγαρι fostex fe 168Σ (τα παλια) http://www.fostexinternational.com/docs/speaker_components/pdf/fe168sigma.pdf ...
Ειχα φτιαξει παλιοτερα καμπινες bassreflex 46 λιτρων με αποκοπη αν δεν απατωμαι στα 59hz (fd?) βασιζομενος σε καποια σχεδια ενος Γιαπονεζικου βιβλιου ...Περασαν τα χρονια αλλαξαμε σπιτι και τωρα δεν χωρανε στο σαλονι...
Τι επιλογη θα μπορουσε να υπαρχει για μια καμπινα που να ειναι σχετικα μαζεμενη ? Ο ογκος που θελω να κινηθω ειναι οσο ενα δαπεδου μαζεμενο ,τωρα ακουω απο ενα ζευγαρι Proac Tablette 50 σε βασεις 60 εκ. οποτε θελω να κινηθω σε αυτον τον ογκο .Μελετησα λιγο τα BIB αλλα η καμπινες ειναι τεραστιες και μαλλον θα με διωξει η συζηγος απο το σπιτι.Τα fostex μου αρεσαν και αρεσαν και στον ενισχυτη μου λογω υψηλης ευαισθησιας .(Ο ενισχυτης ειναι ενας S.E με EL34 κοντα στα 9-10 βατ)
Αν βγαλετε καμια ακρη εδω υπαρχει ενα site ενος Γιαπονεζακου κυριουλη που εφτιαξε κατι αντιπαραβαλοντας την αρχικη κατασκευη που ακολουθησα εγω φτιαχνοντας μια πιο μικρη καμπινα αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει η κατασκευη του και τα συμπερασματα του . http://www.geocities.jp/mutsu562000/e/hp066e.htm

Με μια γρηγορη ματια βρηκα αυτο... Fostex ML TL for FE168S

http://www.brinesacoustics.com/Pages/Proposals.html#Fostex FE168S ML TL

Ειναι νομιζω σε διαστασεις που θα σου κανουν... αν τωρα σου κανει ακουστικα... αγνωστο...

Γενικα οπου διαβασα παντως μιλανε για BIB ή κορνοειδες γενικοτερα.

Last edited:
Τωρα που το ξαναβλεπω ολες οι καθετες πλευρες ειναι ιδιες μεταξυ τους ειναι σωστο αυτο? Δεν θα επρεπε να εχουν διαφορα οι πλαινες απο την μπαφλα και το πισω μερος για να μην δημιουργουνται στασιμα κυματα?

Μη σε φοβιζει αυτο, ειναι "μετρημενη" η καμπινα.

Ετσι κι αλλιως με την ποσοτητα felt που προτεινει να μπει αλλαζουν διαφορα.

Το λεει κιολας "The drawing is a quick pass at a basic square box, but the dimensions are good. I don't think a square cross-section is a problem, since the box is heavily stuffed"

Μπορεί ο Ιάπωνας να μην το έχει με τα αγγλικά, αλλά είναι σωστός. Φτιάξτο και βάλτο όσο μπορείς κοντύτερα σε τοίχο. Μπάσο σοβαρό από αυτό το μεγάφωνο μόνο όπως λέει ο Στέλιος, σε MLTL ή κανένα voigt pipe.
Απορία: στα 46 λίτρα,έβγαζε τίποτα κάτω από τους 90-100? Μόνο με ενεργή διόρθωση παίζει αυτό..

Επαιζε χαμηλα κατα περιεργο τροπο ...Για χαρη της επιστημης καπου εχω καταχωνιασμενα τα σχεδια κλπ κλπ για να εχετε πιο σφαιρικη αποψη.

Κατάλαβα. Κάπου ένα σαν μπάσο μονότονο αρκετά χαμηλά, αλλά καθόλου ατάκα και διαφοροποίηση. Κλασσικό σύμπτωμα υπερβολικά μεγάλου κουτιού σε ρεφλεξ.

Re: Απάντηση: Προτασεις καμπινων για τα fostex μου...

Εψαξα λιγο τα αρχεια μου και βρηκα τα εξης ...
Να πω οτι το θεμα ειχε ξανασυζητηθει χρονια πριν απλα δεν αξιωθηκα ...
Οι προτεινομενες καμπινες απο την Fostex (Bass Reflex)
Fostex_Bass_Reflex.gif

Μια προταση απο τον Μανωλη Τζωρτζακη που νομιζω οτι ειναι κοντα και στον Ιαπωνα .
Tselikos-Fostex168.jpg

Τι γνωμη εχετε περι αυτων?