Πρόταση για αγορά ως 350

avgr

New member
22 September 2010
90
Χαίρετε. Κατά καιρούς όλο έλεγα να αγοράσω νέα τηλεόραση, αλλά μιας και δε βλέπω και πολύ όλο το ανέβαλα. Πλέον ήρθε η ώρα όμως αφού αυτή που έχω εδώ και πόσα χρόνια, είναι στα τελευταία της. Θέλω λοιπόν να πάρω μια καινούρια και ψάχνω να βρω τι καλύτερο μπορώ ν' αγοράσω. Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι max ως 350 . Δεν έχω θέμα με το μέγεθος της οθόνης, αλλά σ' αυτά τα λεφτά νομίζω πως μπορώ να πάω ως 32άρα.

Τι δεν με ενδιαφέρει: 3D, μέγεθος οθόνης (έχω projector για να βλέπω τις ταινίες και τους αγώνες που θέλω), media player (έχω το wdtv live).

Τι με ενδιαφέρει: Η καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας σ' αυτά τα χρήματα. Βασικά αυτό είναι και το σημαντικότερο. Από κει και πέρα θα ήθελα να είναι Full HD και να έχει DVB-T (νομίζω πως πλέον έχουν όλες).

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 
Ευχαριστώ. Αυτή είχα συγκρατήσει κι εγώ διαβάζοντας κάποια σχετικά threads. Απλά αναρωτιόμουν αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις.
 
Συνεχίζεται το ψάξιμο και ο πονοκέφαλος μαζί!

Αν ανεβούμε στα 400 , μήπως αυξάνονται οι επιλογές; Έχει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα εικόνας η Samsung UE32EH6030 από την UE32EH5000, ώστε να δικαιολογηθούν τα 60 παραπάνω; Γιατί τα 50hz της EH5000 μου κάθονται κάπως. Επίσης με προβληματίζει ιδιαίτερα και το panel lottery της Samsung, που δυστυχώς απ' ό,τι διαβάζω συνεχίζει να ισχύει, σ' αυτά τα μοντέλα τουλάχιστον. Οπότε τι γνώμη έχετε και για μια άλλη που βρήκα κοντά στα 400 την Philips 32PFL4007H/12 (με ips panel της LG αν δεν κάνω λάθος); Το κακό είναι πως γι' αυτήν δεν μπόρεσα να βρω επαγγελματικά reviews, αλλά τα σχόλια που διάβασα από δω και εκεί ήταν θετικά.

Υπενθυμίζω πως δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου, οπότε με τη νέα τιμή αν μας παίρνει μπορούμε να ανεβούμε ίντσες. Ή να πάμε και σε plasma γιατί όχι, αρκεί να είναι full hd. Αν και έχω την κακιά συνήθεια παρόλο που δεν βλέπω, να έχω την tv να παίζει χαμηλά αφημένη σ' ένα κανάλι για ώρες, οπότε δεν ξέρω αν θα έχω πρόβλημα με την plasma.

Ευχαριστώ.
 
Last edited:
Υπάρχει και η LG LS5600 και η Toshiba LV933G. Αν μπορείς ανέβα λίγο σε μπατζετ και πήγαινε για 40 ίντσες.
 
Ευχαριστώ. Θα τις ψάξω κι αυτές, αν και με μια γρήγορα ματιά είδα πως είναι στα 50hz, οπότε πάνε στην κατηγορία της UE32EH5000. Για τις Samsung δεν μπορούμε να δούμε τι panel φοράνε από το κουτί τους, σωστά; Μόνο από το service menu;

Δυστυχώς δεν μπορώ ν' ανέβω άλλο στο budget, αλλά δεν μ' απασχολούν τόσο οι ίντσες, όσο η ποιότητα εικόνας.
 
Επειδή για την ΕΗ5000 υπάρχει πιθανότητα να πέσεις σε πάνελ Chi Mei όπως γράφει και ο Yperion εδώ οι ασφαλέστερες επιλογές είναι η Samsung EH6030 και η LG LS5600. Σε τηλεοπτικό όμως σε όλες τις LCD η εικόνα θα είναι μέτρια και θα πρέπει να παίξεις με τις ρυθμίσεις για να τις φέρεις σε αξιοπρεπή επίπεδα.
 
Εγώ λέω να κοιτάξεις για μια εκ των LG PA4500 και Samsung E450. Αν έχεις απόσταση στα δύο μέτρα ή περισσότερο δεν θα σε επηρεάσει το γεγονός ότι είναι HD ready.
 
Επειδή για την ΕΗ5000 υπάρχει πιθανότητα να πέσεις σε πάνελ Chi Mei όπως γράφει και ο Yperion εδώ οι ασφαλέστερες επιλογές είναι η Samsung EH6030 και η LG LS5600.

Chi Mei και Αu Optronics, πάλι καλούτσικα θα είναι. Μην πέσω σε κανένα Sharp φοβάμαι, γιατί κυκλοφορούσαν και κάτι τέτοια στο εξωτερικό που διάβασα και δεν βλέπονταν. Τι πράγμα και αυτό με τη Samsung... Η EH6030 δεν έχει τέτοιο θέμα; Είναι όλα τα panels S-PVA της Samsung;

Για την Philips που έγραψα ποιο πάνω δεν υπάρχει εμπειρία, ε;

Εγώ λέω να κοιτάξεις για μια εκ των LG PA4500 και Samsung E450. Αν έχεις απόσταση στα δύο μέτρα ή περισσότερο δεν θα σε επηρεάσει το γεγονός ότι είναι HD ready.

Η απόσταση είναι λίγο κάτω από 2 μέτρα (~1,7). Θα επιμείνω για το Full HD. Επίσης με προβληματίζει και η "κακιά συνήθεια" που έγραψα παραπάνω.
 
Η EH6030 δεν έχει τέτοιο θέμα; Είναι όλα τα panels S-PVA της Samsung;

Η δικιά μου έχει panel Samsung.Βέβαια δε γνωρίζω αν είναι γενικό αυτό ή απλά ήμουν τυχερός...
 
Τελικά παρήγγειλα την Samsung UE32EH6030. Μόλις την παραλάβω και τοποθετηθεί με τη βάση της στον τοίχο, θα σας πω εντυπώσεις. Και πάλι ευχαριστώ όσους συμμετείχαν.
 
Έγινε η παραλαβή, μπήκε και στη θέση της. Panel Type: 32A1AF6D, άρα ήρθε με Samsung S-PVA panel. Στο κουτί δεν έγραφε τίποτα περί version number. Πρώτες εντυπώσεις θετικές, αλλά θέλει "πείραγμα" στις ρυθμίσεις εικόνας για να τη φέρω στα μέτρα μου.
 
Ευχαριστημένος είμαι. Κανένα πρόβλημα με γωνίες θέασης. Ακόμη βέβαια πειραματίζομαι με τις ρυθμίσεις εικόνας. Οι default ρυθμίσεις δε νομίζω να σε καλύψουν.