Πρόταση για αγορά τηλεόρασης (απόσταση από 2,10μ έως 2,90μ)

karni

New member
12 May 2010
84
Καλησπέρα,
ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια τηλεόραση για το σαλόνι για τις αποστάσεις από τον καναπέ που αναφέρω στον τίτλο.
Η απόσταση ακριβώς απέναντι από την θέση της τηλεόρασης είναι γύρω στα 2,40-2,50 και διαγωνίως πάει στα 2,90.
Το 2,10 είναι το πιο κοντινό αλλά ταυτόχρονα και το πιο γωνιακό σημείο οπότε δεν ξέρω αν π.χ. μία curved θα βλέπεται
άνετα από την γωνία ή θα είναι ενοχλητική η θέαση της λόγω καμπυλότητας.

- Κυρίως και πρώτα απ'όλα βέβαια με ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας αλλά και
- ένας καλός ήχος (καθότι σε μία Samsung που έχω 4ετίας-5ετίας με οκ εικόνα,ο ήχος με απογοήτευσε εξαρχής και μόνο
στην ρύθμιση 'καθαρή φωνή' μπορώ να παρακολουθήσω χωρίς εκνευριστικά 'τριξίματα' στον ήχο...).
Μπορεί να πάρω αλλά μπορεί και όχι ηχοσύστημα αργότερα, οπότε θέλω να είναι και αυτόνομη η συσκευή και από άποψη ήχου
αν υπάρχει σε slim τηλεόραση κάτι τέτοιο ή ζητάω πάρα πολλά.
- Θα ήθελα να έχει 3d παρότι δεν περπάτησε πολύ το εγχείρημα ελλείψει και πολλών αντίστοιχων ταινιών απ'ότι καταλαβαίνω, αλλά για
μία στο τόσο θα το ήθελα σαν option.
- Αν έχει μια ομαλή, γρήγορη και όχι εκνευριστική περιήγηση στο internet(ακόμη καλύτερα ελεύθερη πρόσβαση όπου θέλω και όχι σε προκαθορισμένα
sites) θα το θεωρήσω συν.

Τι μπορείτε να μου προτείνετε σαν ίντσες και σαν συγκεκριμένα μοντέλα με την εμπειρία σας και βέβαια με το προσωπικό γούστο του καθενός;

Υ.Γ. από ένα γράφημα που έχει ποστάρει σε παρεμφερές thread άλλο μέλος(Michalis3) μάλλον οι Ultra HD δεν είναι αξιοποιήσιμες
στην απόσταση που αναφέρω σε ένα μέγεθος 50"-55", διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Υ.Γ.2. Δεν θα ήθελα να ξεφύγω πάνω από 1.000 ευρώ και αν είναι εφικτό με αυτά που ζητάω και χωρίς μεγάλους συμβιβασμούς να κατέβω και πιο κάτω.

Υ.Γ.3. Θεωρείτε ότι η φήμη που είχε αρκετά παλιότερα η Sony σαν ποιοτικές τηλεοράσεις ισχύει ακόμη ή εξίσου ποιοτικές
και αντοχής στον χρόνο ή και καλύτερες είναι και οι Samsung, LG που νομίζω πλέον ότι έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά;

Ευχαριστώ πολύ

Last edited:
Re: Απάντηση: Πρόταση για αγορά τηλεόρασης (απόσταση από 2,10μ έως 2,90μ)

Αν δεν χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης, δες την Sony W755C/W756C. Με 3D βρίσκεις μέσα στο budget σου τις Samsung H6400 και Sony W805C.
Σ' ευχαριστώ Μιχάλη,
στο θέμα του ήχου είμαστε οκ με αυτές; Ποια έχει καλύτερο navigation στο internet;

Οι φετινές Sony από W75xC και πάνω έχουν ενσωματωμένο Android TV, ενώ οι Samsung έχουν γενικά καλή smart πλατφόρμα. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να τις δοκιμάσεις από κοντά. Σε θέμα ήχου, υπερτερούν οι Sony.

Για τι περιορισμό στις γωνίες μιλάμε όσον αφορά τις Sony; Στις curved είναι μεγαλύτερος ο περιορισμός;

Με VA panel πρακτικά βλέπεις σε ένα εύρος κάτω των 100 μοιρών χωρίς αλλοιώσεις και πάλι όμως, καλύτερα να τις δεις από κοντά, για να το διαπιστώσεις ο ίδιος. Με curved εξαρτάται και από το panel ή την τεχνολογία (OLED), γενικά όμως δεν υπερτερούν έναντι των κλασσικών flat τηλεοράσεων.

να προτείνω την Sony KDL50W805C Τηλεόραση Smart TV στα 799 στον κωτσοβολο
http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/153336-sony-kdl50w805c?cmicc=skroutz
Ιδιο μοντέλο με αυτό που πρότεινε και ο Michalis3 σε άλλες ίντσες. Την έχεις εσύ, έχεις προσωπική άποψη για τις δυνατότητες της ώστε να μου έλεγες;
θενκς

Αν δεν χρειάζεσαι μεγάλες γωνίες θέασης, δες την Sony W755C/W756C. Με 3D βρίσκεις μέσα στο budget σου τις Samsung H6400 και Sony W805C.

Michalis3 , αν ξέρεις, η KDL50W808 που έβαλε το plaisio προσφορά να υποθέσω ότι είναι σαν την w805 που πρότεινες για 3D ή έχουν ουσιαστικές διαφορές;
http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/Sony-TV-50-KDL50W808CBAEP.htm

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πάντως εκεί που νομίζεις ότι βρίσκεις μια προσφορά κάνεις ένα search και πικραίνεσαι... (-110 ευρώ!!!)
http://www.redcoon.es/B591714-Sony-KDL-50W808C_TV-LED

Μεχρι, η μετα τις γιορτες, θα πεσει και στην Ελλαδα, μπορεις να περιμενεις, αν δεν επειγεσε.

Μεχρι, η μετα τις γιορτες, θα πεσει και στην Ελλαδα, μπορεις να περιμενεις, αν δεν επειγεσε.

Thanks, μακάρι, μάλλον πρόκειται για πιο καινούργιο μοντέλο από την w805, της δίνουν 1000 Hz αντί για 400hz που έχει η άλλη. Αν κι απ'ότι διαβάζω είναι κομματάκι πλασματικά τα νούμερα αυτά.

Είναι πανομοιότυπες όλες οι τηλεοράσεις στην σειρά 8 της Sony, με 100 Hz ρυθμό ανανέωσης.

Είδα την sony 756 σήμερα σε 50", αλλά έκανε παγώματα στην εικόνα συγκρίνοντας την με τις άλλες που έπαιζαν το ίδιο βίντεο ταυτόχρονα. Δεν ξέρω αν την έχει κάποιος άλλος εδώ για να μου πει την γνώμη του μήπως έφταιγε κάτι άλλο, πάντως θα πρέπει να την ξαναδώ και αλλού γιατί αν κάνει τέτοια 'νούμερα' θα μου σπάσει τα νεύρα με το καλημέρα.

Υπάρχει κάποιος λόγος που η sony 805B είναι ακριβότερη από την sony 805C παρότι παλιότερη???
https://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=Sony+50W805

Ανάμεσα στην Samsung UE50H6400 (769Ευρώ) και την Sony KDL-50W805 (B: 899ευρώ or C: 849 ευρώ) ποια θα διαλέγατε και γιατί;

είμαι περίπου στο ίδιο δίλημμα για εσένα ..τρίλημα για εμένα βάζοντας στο παιχνίδι και την panasonic 49cx740e...

Είναι ελάχιστο το stock της W805B, οπότε μάλλον θα έχει μείνει σε καταστήματα που την έχουν σε υψηλή σχετικά τιμή. Προτίμησε όμως κάποια στις 55", παρά κάποια στις 50" και πριν επιλέξεις πήγαινε να τις δεις από κοντά.

Είναι ελάχιστο το stock της W805B, οπότε μάλλον θα έχει μείνει σε καταστήματα που την έχουν σε υψηλή σχετικά τιμή. Προτίμησε όμως κάποια στις 55", παρά κάποια στις 50" και πριν επιλέξεις πήγαινε να τις δεις από κοντά.

Αυτό με το κατάστημα θα το κάνω οπωσδήποτε μετά το παραπάνω που έγραψα για την 756 50". Απλά φοβάμαι μήπως οι πολλές ίντσες βγάζουν παρόμοια ελαττώματα του στυλ στιγμιαία παγώματα στην κίνηση ή πιξελιάσματα (λόγω ίσως και της χαμηλής ποιότητας του βίντεο που παίζουν???)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

είμαι περίπου στο ίδιο δίλημμα για εσένα ..τρίλημα για εμένα βάζοντας στο παιχνίδι και την panasonic 49cx740e...

Θα ήθελα να τις δω και τις Panasonic παρά ότι δεν έχω βρει πολλά καλά σχόλια (στο skroutz) τουλάχιστον, όπως βρίσκω για Sony & Samsung. Πάντως εγώ κλίνω στο να περιμένω γιατί αν δεις την εξέλιξη στις τιμές σ'αυτές που αναφέρω θα δεις πως έχουν πάρει την ανηφόρα κατά πολύ. Οπότε πιστεύω θα ξανακάτσουν σε πιο λογικά νούμερα, γιατί να δώσω σχεδόν 850-900 ευρώ όταν την έχουν βγάλει γύρω στα 700 λίγους μήνες νωρίτερα;

Υ.Γ. Πάντως είχα εντυπωσιαστεί πριν μερικά χρόνια από τα πολύ ωραία χρώματα της Samsung UE32D6100(σε ταινίες (όχι full hd) και τηλεοπτικό πρόγραμμα), δεν μπορώ να πω το ίδιο με κάποιο από τα μοντέλα που έχω δει μέχρι τώρα (για τιμές κάτω από 1000 εννοώ). Είμαι περίεργος αν φορούσε κάποιο ιδιαίτερο Panel.

Last edited:
Ξέρουμε τίποτα για την προσφορά του e-shop: TV PANASONIC TX-50CS630 50'' 3D LED SMART FULL HD στα 679 ευρώ;

Βρήκα μια ενδιαφέρουσα σύγκριση από έναν καταναλωτή του συγκ/νου μοντέλου σε σχέση με ένα ακριβότερο της ίδιας μάρκας(άραγε υπάρχει μαγαζί στην Ελλάδα που να σε αφήσει να κάνεις αυτή την σύγκριση;; )
https://www.avforums.com/threads/panasonic-tx-50cs630-beats-panasonic-tx-50cx700.1994199/

Γράφουν ότι η ποιότητα εικόνας των καναλιών DIGEA στην UE55H6400 (https://www.skroutz.gr/s/4639766/Samsung-UE55H6400.html) δεν είναι πολύ καλή. Μπορεί κάποιος που την έχει δει να μου πει, αν το υποφερτό ή το απλά καλό που γράφουν στα σχόλια αγοραστές της είναι τόσο μέτριο σε βαθμό που εκνευρίζει τον θεατή ή τα σχόλια είναι κομματάκι υπερβολικά; Όντως οι LG είναι καλύτερες σε αυτό το θέμα;

Υ.Γ. Μήπως υπάρχει κάποια φωτό από κανάλια να ποστάρει κανείς;