Πρόταση για ηχεία στο χώρο μου

nakisz

New member
26 August 2013
95
Καλησπέρα,

Είμαι καινούριο μέλος. Πρόσφατα αγόρασα έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή unison research unico p(όχι τον primo). Ο χώρος μου είναι περίπου στα 25 τ.μ. Από το κατάστημα που τον αγόρασα τον άκουσα με τα εξής ηχεία: audio physique yara evolution II καθώς και με τα system audio 1750. Με τα audio physique δε μου άρεσε ενώ με τα SA μου φάνηκαν πιο μελωδικά.

Τι ηχεία δαπέδου μου προτείνετε να αγοράσω;

Ευχαριστώ,
Νάκης

Καλησπέρα,

Είμαι καινούριο μέλος. Πρόσφατα αγόρασα έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή unison research unico p(όχι τον primo). Ο χώρος μου είναι περίπου στα 25 τ.μ. Από το κατάστημα που τον αγόρασα τον άκουσα με τα εξής ηχεία: audio physique yara evolution II καθώς και με τα system audio 1750. Με τα audio physique δε μου άρεσε ενώ με τα SA μου φάνηκαν πιο μελωδικά.

Τι ηχεία δαπέδου μου προτείνετε να αγοράσω;

Ευχαριστώ,
Νάκης

Μουσικές προτιμήσεις;
(Καλορίζικος κιόλας!)

Re: Απάντηση: Πρόταση για ηχεία στο χώρο μου

Έντεχνα και ατμοσφαιρική μουσική κυρίως.

Mε proac που τον είχα ακούσει πάντως μου άρεσε αρκετά. Βέβαια μόνο σε μτχ.

Ή και τα chario delphinus ίσως που είναι από την ίδια πατρίδα. Είναι βάσης αλλά πολύς κόσμος λέει ότι γεμίζουν πολύ εύκολα χώρο.
Συγκεκριμένα είχα ρωτήσει κάποτε τον αντιπρόσωπο για το δικό μου χώρο των 20 τ.μ. και αυτός είχε αντιπροτείνει τα lynx που είναι μικρότερα (άρα και φτηνότερα) γιατί θεωρούσε πως τα delphinus θα μπούκωναν στα 20 τ.μ. Βέβαια είναι πολύ πιο παιχνιδιάρικα από τα proac που άκουσα με τον ενισχυτή σου και δεν ξέρω τι έχει από drive. Ίσως να αξίζει να τα ακούσεις.

Mε proac που τον είχα ακούσει πάντως μου άρεσε αρκετά. Βέβαια μόνο σε μτχ.

Ή και τα chario delphinus ίσως που είναι από την ίδια πατρίδα. Είναι βάσης αλλά πολύς κόσμος λέει ότι γεμίζουν πολύ εύκολα χώρο.
Συγκεκριμένα είχα ρωτήσει κάποτε τον αντιπρόσωπο για το δικό μου χώρο των 20 τ.μ. και αυτός είχε αντιπροτείνει τα lynx που είναι μικρότερα (άρα και φτηνότερα) γιατί θεωρούσε πως τα delphinus θα μπούκωναν στα 20 τ.μ. Βέβαια είναι πολύ πιο παιχνιδιάρικα από τα proac που άκουσα με τον ενισχυτή σου και δεν ξέρω τι έχει από drive. Ίσως να αξίζει να τα ακούσεις.

τα delphinus γεμιζουν ακομα μεγαλυτερους χωρους, στα 25τμ ανετα, απλα δεν παιρνω ορκο για το πως θα τα οδηγησει ο ενισχυτης μιας και ειναι δυσκολο φορτιο. Κοιτα το geometric harmony centi απο τη σειρα diamond. Διακριτικο αισθητικα, αρκετα ευφωνικο κ ηχειο που θα αξιοποιησει τα 50 βατ του ενισχυτη σου μιας και ωμικα προκειται για ευκολο φορτιο http://www.geometricharmony.com/Products_Diamond

Έχω τον Unico SE σε συνδυασμό με τα ελληνικά Mythos Audio και το αποτέλεσμα μου αρέσει πάρα πολύ. Όταν τον αγόρασα μου άρεσε πολύ επίσης σε συνδυασμό με τα Epos M22. Βέβαια τα Μ22 δεν παράγονται πλέον αν και στο skroutz τα βρήκα (http://www.skroutz.gr/s/348316/Epos-%CE%9C22i.html) στα 1.195 . Πολύ ωραίος συνδυασμός.
Επίσης από ότι λένε (δεν έχω άποψη) στον Unico κολλάνε ωραία και τα Sonus Faber.

τα sonus faber ειναι σουπερ λυση αλλα το toy tower ειναι πανω απο το οικονομικο οριο που εχει θεσει ο φιλος. Μεσα στο budget του ειναι το μεγαλο βασης απο την καινουρια σειρα, το Venere 1,5 το οποιο απο την εμπειρια που εχω απο μοντελα της εταιριας, μαλλον θα καλυψει καλα κ το χωρο του.

Λίγο πάνω απ' το ποσό που ορίζει,εδώ.
Μικρή ευαισθησία βέβαια,αλλά αν το πρώτο μέλημα του δεν είναι οι στάθμες αλλά το μελωδικό αποτέλεσμα όπως γράφει,δεν νομίζω να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Είχα δει αγγελία εδώ στο forum που κάποιος πουλούσε Sonus Faber Concerto Domus. Ωραίο ηχείο! Δεν ξέρω αν τα έχει ακόμη αλλά όπως φαινόταν στη φωτό που είχε ήταν σε άψογη κατάσταση. Αφού ψηνόμουν να τα πάρω εγώ αλλά είχα ήδη κάνει αναβάθμιση σε νέα ηχεία από Mythos Audio.

τα sonus faber ειναι σουπερ λυση αλλα το toy tower ειναι πανω απο το οικονομικο οριο που εχει θεσει ο φιλος. Μεσα στο budget του ειναι το μεγαλο βασης απο την καινουρια σειρα, το Venere 1,5 το οποιο απο την εμπειρια που εχω απο μοντελα της εταιριας, μαλλον θα καλυψει καλα κ το χωρο του.

Κουκλί, έτσι;
sonus-faber-venere-1.5-speaker.jpg

τα delphinus γεμιζουν ακομα μεγαλυτερους χωρους, στα 25τμ ανετα, απλα δεν παιρνω ορκο για το πως θα τα οδηγησει ο ενισχυτης μιας και ειναι δυσκολο φορτιο. Κοιτα το geometric harmony centi απο τη σειρα diamond. Διακριτικο αισθητικα, αρκετα ευφωνικο κ ηχειο που θα αξιοποιησει τα 50 βατ του ενισχυτη σου μιας και ωμικα προκειται για ευκολο φορτιο http://www.geometricharmony.com/Products_Diamond

και το οτι μιλας κατ' ευθειαν με τον σχεδιαστη ειναι κατ εμε ενα μεγαλο +++++

Eπειδή έχω ακούσει το συγκεκριμένο ηχείο του Μπούλ πολλές φορές και με πολλούς ενισχυτές,τι θα πεί είναι ευφωνικό και σε σχέση με τι;

Δεν ξέρω πολλά ηχεία κοντά στο χιλιάρικο που είναι έτσι κατασκευασμένα και παίζουν έτσι.

Last edited:
Re: Απάντηση: Πρόταση για ηχεία στο χώρο μου

Eπειδή έχω ακούσει το συγκεκριμένο ηχείο του Μπούλ πολλές φορές και με πολλούς ενισχυτές,τι θα πεί είναι ευφωνικό και σε σχέση με τι;

Δεν ξέρω πολλά ηχεία κοντά στο χιλιάρικο που είναι έτσι κατασκευασμένα και παίζουν έτσι.

Και γω το χω ακουσει Διονυση κ παιζει εξαιρετικα, στεκεται κατα τη γνωμη μου ανετα διπλα και σε ηχεια πανω απ την κατηγορια τιμης του. Το "ευφωνικο" αφορα το χαρακτηρα του ηχειου το οποιο εχει ηχοχρωμα ενα κλικ προς το μαλακο ή γλυκοηχο χωρις να υστερει σε αναλυση(τουναντιον), κ σου δινει την εντυπωση οτι δεν θα ακουστει ποτε στεγνο ή ψυχρο οπως πχ ενα elac. Μου εκανε επισης εντυπωση η εικονα, η ροη και η ομοιογενεια του. Εχεις δικιο δικιο, επρεπε να ημουν πιο σαφης :a0210:

Γενικά για τα ηχεία,η άποψή μου είναι,ότι άν δεν τ' ακούσεις στον χώρο σου και με το σύστημά σου,δεν υπάρχει περίπτωση να μαντέψεις σωστά πως θα αποδώσουν σ' αυτόν και μ' αυτό.

Αλλιώς π.χ ακούγονται τα ηχεία του Μπούλ,στο σχετικά μεγάλο-ψηλοτάβανο-με ξύλινο πάτωμα χώρο επίδειξης του κι εντελώς διαφορετικά σπίτι σου ειδικά άν είναι μικρό διαμέρισμα...

Γενικά πάντως έχεις δίκιο,ότι δεν μοιάζουν με Εlac που κι αυτά υπο προυποθέσεις μπορούν να δέσουν μια χαρά σε κάποιο σύστημα.

Last edited: