Προταση για καρτα TV?

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,422
Athens
Για δωστε βρε παληκαρια καμια ιδεα, σχετικα με καρτα TV.

Δεν ψαχνω τιποτα φοβερο. Απλα να ειναι PCI, να εχει καλο αναλογικο και ψηφιακο tuner, να μπορει να "παιξει" με διαφορετικα προγραμματα (πχ Meedio, MediaPortal, BeyondTV κοκ) και οχι μονο με το δικο της και να ειναι σχετικα οικονομικη.

Και μια ερωτηση. Αν το PC δουλευει σε αναλυση 1920x1080, ειναι θεμα software ή hardware το να γινει upscale το τηλεοπτικο σημα στην ιδια αναλυση? Δηλαδη υπαρχουν TV καρτες που μπορουν να βγαλουν τετοια αναλυση και αλλες που δεν μπορουν ή ειναι θεμα του προγραμματος που θα χρησιμοποιησουμε?

καθαρά software για την τελευταία ερώτηση , και μάλιστα με κάποια 3rd party κάνεις χρήση ffdshow και μπορείς να προσθέσεις τα βοηθήματα του !

Οσο για το καλό αναλογικό , δυστυχώς δεν θα πάρεις την ίδια εικόνα με μία CRT τηλεόραση , όσο και να χτυπιέσαι ... Θα πρέπει να έχεις άριστη εγκατάσταση κεραίας - καλωδίων ...

Τώρα για 3rd party soft , όλες οι κάρτες συνεργάζονται ...

Last edited:
Euro εν οψει, θελω να δω Griechenland στον Z2 (ή σε Epson 980 αν δεν συγκρατηθω) με καλυτερη ποιοτητα απο αυτην που παιρνω απο το tuner του βιντεο μεσω composite.

Στα γνωστα μαγαζια δεν βλεπω καποια που να ξεχωριζει απο τις υπολοιπες. Να παρω μια AverMedia ας πουμε?

Οι PVR δυνατοτητες εξαρτωνται επισης απ'το προγραμμα, σωστα?

1) θα την πάρεις μέσω δορυφορικού ψηφιακού δέκτη , και μέσω HD καναλιού ακόμα καλύτερα ! Ασε που δεν θα έχεις το πρόβλημα του 4:3 , εκτός αμα είσαι εκτός Ελλάδας
2)my vote for Lifeview , όσο για τις avermedia , δεν είναι όλες ίδιες , υπάρχουν καλές και κακές , επίσης κορυφή - πως λέμε pioneeer , είναι οι Hauppauge !
3) ναι , αλλά υπάρχουν κάρτες που τα tuners λειτουργούν ταυτόχρονα και κάρτες που δεν λειτουργούν ... εαν θες να βλέπεις παράλληλα , μόνο με το software της κάρτας , εφόσον το υποστηρίζει ( δλδ PAP και PIP λειτουργίες )

Εγώ έχω αυτό συνδεδεμένο με το laptop. Είναι USB αλλά βγαίνει και σε PCI όπως μπορείς να δεις στην σελίδα του Πλαισίου.
Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και η εικόνα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τα προηγούμενα tuners που χρησιμοποιούσα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Από 3rd party συνεργάζεται άψογα με το media portal, τα υπόλοιπα δεν τα έχω δοκιμάσει. Όσο για ανάλυση 1080ρ είναι θέμα software και αρκεί να έχεις μηχάνημα που να μπορεί να σηκώσει αυτή την ανάλυση, ανεξαρτήτως κάρτας tv.