Πρόταση για λύση ηχείων surround.

Fred Madisson

New member
2 October 2007
27
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους. Μετά από σχεδόν δυο χρόνια κατασκευής του σπιτιού μου πλησιάζει η ώρα να μετακομίσω και να αρχίσω να βλέπω τα του ηχητικού συστήματος. Η βοήθεια που θέλω έχει να κάνει με το εξής θέμα. Τα μπροστινά ηχεία μου είναι τα B&W 683 και με κεντρικό το HTM61. Το πρόβλημά μου είναι με τα πλαϊνά και πίσω ηχεία (7.1) διότι δεν θέλω να κλείσω τελείως τον χώρο με στήλες της ίδιας σειράς. Και ok, για τα πίσω θα μπορέσω αν θέλω να βάλω στήλες γιατί με παίρνει χωροταξικά (αν και δε ξέρω αν θέλω να βάλω και εκεί), τα πλαϊνά όμως θα είναι ακριβώς δίπλα στον καναπέ δεξιά και αριστερά και τα πράγματα είναι πιο στενάχωρα. Η σκέψη μου λοιπόν είναι η εξής. Να χρησιμοποιήσω για τα πλαϊνά (και ενδεχομένως και πίσω) τα δίπολα DS3 της B&W ή τα FPM2 της B&W επίσης. Δεν τα έχω ακούσει και δε ξέρω σαν αποτέλεσμα τι μπορούν να δώσουν. Υπάρχει κάποιος που έχει ακούσει ή που έχει άποψη περί του θέματος και μπορεί να βοηθήσει. Επίσης να πω πως ο ενισχυτής μου είναι ο Pioneer LX70 αν αυτό παίζει ρόλο και βοηθά. Τέλος αν κάποιος πιστεύει πως δεν αξίζει καθόλου τον κόπο όλη αυτή η λύση που σκέφτομαι, καλοδεχούμενη η οποιαδήποτε πρόταση. Ευχαριστώ πολύ και πάλι, εύχομαι υγεία, χαρά και χρόνο γι αυτούς και γι αυτα που αγαπάτε.

Καλή χρονιά καταρχήν με υγεία.
Είσαι τυχερός μιας και στο τελευταίο τεύχος του HiTECH έχει πλήρη δοκιμή των ηχείων που ενδιαφέρεσαι.
Στις τρεις σελ.της δοκιμής μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

"Η συνολική κινηματογραφική εμπειρία που προσφέρει η καλή ομάδα της σειράς 600 διακρίνεται τελικά για τις αληθοφανείς δυναμικές της,την κορυφαία ανάλυση αλλά και μία ξεχωριστή αίσθηση ζεστασιάς-υποδοχής-αγκαλιάσματος του θεατή που παραπέμπει σε μεγάλες αίθουσες..."

Σαν ενισχυτή για ταίριασμα προτείνει κάποιον σχετικά ουδέτερο Yamaha,αλλά εφόσον εσύ τα έχεις ταιριάξει με τον Pioneer και σε ικανοποιούν,δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα.

Τρέξε λοιπόν στο περίπτερο!

Καλά , και εσύ γιατί κάνεις το φερέφωνο του hitech?
Τι σου έχουν τάξει ε?
Μίλα σκουλήκι, μίλα , γκαπ γκουπ , ξύλο , μπουνιές, ΔΕ ΜΙΛΆΣ ΕΕΕ , ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ.
Θα σου κάνω τον τελικό 2χ10wrms.
Να δεις εσύ , αναρχοαυτόνομε.:flipout::flipout:

Χρόνια πολλά φίλε eagle1 ! Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία... Πρωί πρωί αύριο πάω να το τσιμπήσω. Καλή χρονιά και πάλι. -bye-

Καλά , και εσύ γιατί κάνεις το φερέφωνο του hitech?
Τι σου έχουν τάξει ε?
Μίλα σκουλήκι, μίλα , γκαπ γκουπ , ξύλο , μπουνιές, ΔΕ ΜΙΛΆΣ ΕΕΕ , ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ.
Θα σου κάνω τον τελικό 2χ10wrms.
Να δεις εσύ , αναρχοαυτόνομε.:flipout::flipout:

Και ξύλο να φάω και μαύρο να με κάνεις!:flipout::flipout:
Τον τελικό μην μου πειράξεις !!! :a0210: :a0210:

Δεν ξέρω κατά πόσο ταιριάζουν τα B&W M1 με τα 683, αλλά να ξέρεις ότι πέρα από βολικά και όμορφα, έχουν και πάρα πολύ καλό ήχο. Για surround θα είναι ότι πρέπει εφόσον ταιριάζουν και με τα 683.

Έχω μια πεντάδα Μ1 για το υπνοδωμάτιό μου... Θα μπορούσα να κάνω μια δοκιμή αλλά έχω την εντύπωση πως θα είναι κάπως αταίριαστα σε σχέση με τα 683. Αυτό που ίσως τελικά να κάνω είναι να βάλω ένα ζευγάρι 684 τέρμα πίσω και ενδοιάμεσα...δεν έχω ιδέα. :chinscratch:Δε μπορώ να βάλω κάτι ογκώδες στα πλάγια γι'αυτό και σκεφτόμουν τα DS3... Ίσως να δοκιμάσω και τα Μ1 όπως είπες και συ αλλά εκτός απο αταίριαστα ηχητικά (ίσως) να είναι και αταίριαστα αισθητικά;

Ευχαριστώ για την απάντηση... Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη.

φιλε μου εχω τα ιδια ηχεια για μπροστα με ενα τελικο rotel 1080 και πισω λογο περιορισμου στο χωρο ta M-1.Mια χαρα ακουγονται και εντασεις εχουν και + οτι ειναι πανεμορφα

ΟΚ προτού κάνω οτιδήποτε άλλο θα δοκιμάσω και με τα Μ1 να δω πως ταιριάζουν μιας και τα έχω ήδη. Ευχαριστώ -bye-

φιλε μου εχω τα ιδια ηχεια για μπροστα με ενα τελικο rotel 1080 και πισω λογο περιορισμου στο χωρο ta M-1.Mια χαρα ακουγονται και εντασεις εχουν και + οτι ειναι πανεμορφα