Πρόταση για power conditioner

blugosi

Senior Member
17 November 2007
627
Μέχρι εδώ με τη ΔΕΗ σκέτη.

Τις τελευταίες μέρες μετράω συνεχώς την τάση σε καθεμία από τις τρεις φάσεις στο διαμέρισμά μου.

Χάλια μαύρα!!! Μάλλον όλα αυτά τα κλιματιστικά που ανάβουν για να γλιτώσουν το πετρέλαιο κάνουν το ρεύμα εντελώς σκ%τά!

Αυτή τη στιγμή έχω 203 volt στη μία φάση, 227 στη δεύτερη και 243 στην τρίτη , σε αυτή που έχω το στερεοφωνικό δηλαδή.

Έχω δει και 189 στη μία φάση!!!

Προφανώς τα έχω κλείσει όλα από το διακόπτη και δεν πρόκειται να ακούσω μουσική απόψε.

Πάμε λοιπόν για power conditioner.

Πρέπει να τροφοδοτεί όλα τα μηχανήματα, γύρω στα 1000 βατ μέγιστο για την ώρα.

Προτάσεις;

Τι εννοείτε με το power conditioner πρώτα από όλα;
Τα 200 ή τα 240 δεν πρόκειται να γίνουν 230 με ένα φίλτρο.

σε τι κατηγορία τιμής θέλεις να κινηθείς?

Αν καθάριζα με ενάμισυ χιλιάρικο θα ήμουν ευχαριστημένος...
Δεν το βλέπω όμως....

Τι εννοείτε με το power conditioner πρώτα από όλα;
Τα 200 ή τα 240 δεν πρόκειται να γίνουν 230 με ένα φίλτρο.

Δε μιλάω για φίλτρο. Σκεφτόμουνα υλοποιήσεις τύπου regenerator η κάτι αντίστοιχο...

Να μου στρώνει την τάση , να μου φτιάχνει και τη γείωση...

Αν καθάριζα με ενάμισυ χιλιάρικο θα ήμουν ευχαριστημένος...
Δεν το βλέπω όμως....

Δε μιλάω για φίλτρο. Σκεφτόμουνα υλοποιήσεις τύπου regenerator η κάτι αντίστοιχο...

Να μου στρώνει την τάση , να μου φτιάχνει και τη γείωση...
Καφέ να φτιάχνει; Σάντουϊτς μήπως; :laugh:

Άχχ! Τι μας κάνεις...
Έβγαλες από τη θήκη τους τα πιο καταπιεσμένα μας όνειρα. Που τα είχαμε παραχώσει στην κατάψυξη για το (...πολύ μακρινό) μέλλον.

Διότι είναι ακριβά πράγματα, που να πάρει και να σηκώσει... :furious3:

Ορίστε λοιπόν:

PS Audio P10 Power Plant

Υπάρχει όμως και η άλλη σχολή:

Audience aR12-TS Conditioner

Ωραία, σας έδειξα τα όνειρα μου, ώρα να τα ξαναβάλω στην κατάψυξη και αποσύρομαι... :frown:

Last edited:
Έχω αυτό περίπου δύο χρόνια και δουλεύουν όλα μια χαρά.

http://www.tsakiridis-devices.com/line_amplifiers.html

Είχα πάρει κι εγώ ένα μικρότερο μοντέλο από τα παιδιά για δοκιμή, αλλά δεν είχε λύσει το θέμα του hum που έχω , ούτε νομίζω ότι διορθώνει την τάση με κάποιο τρόπο. Πρόσφατα μάλιστα, μετα την έκθεση στο intercontinental.
Δεν έχει και περιγραφή στο σάιτ για το δικό σου....
Διορθώνει τάση; Τι κάνει;

Καφέ να φτιάχνει; Σάντουϊτς μήπως; :laugh:

Άχχ! Τι μας κάνεις...
Έβγαλες από τη θήκη τους τα πιο καταπιεσμένα μας όνειρα. Που τα είχαμε παραχώσει στην κατάψυξη για το (...πολύ μακρινό) μέλλον.

Διότι είναι ακριβά πράγματα, που να πάρει και να σηκώσει... :furious3:

Ορίστε λοιπόν:

PS Audio P10 Power Plant

Υπάρχει όμως και η άλλη σχολή:

Audience aR12-TS Conditioner

Ωραία, σας έδειξα τα όνειρα μου, ώρα να τα ξαναβάλω στην κατάψυξη και αποσύρομαι... :frown:
Τα προϊόντα της PS Audio δεν τα αγοράζω. Εκτός αν βρω κάτι κοψοχρονιά. Ο λόγος είναι ο αντιπρόσωπος για τον οποίο έχω σχηματίσει αρνητική εικόνα. Τους έχω πάρει τηλέφωνο τρεις φορές να μου δώσουν για δοκιμή το Power Plant 5, μου έχουν τάξει ότι θα με πάρουν τηλέφωνο μόλις προλάβει ο τεχνικός να μου το φέρει, και περιμένω από τον Αύγουστο που μας πέρασε.
Με τέτοιο pre-sales service, φαντάζομαι το after-sales service του! Άκυρο στα συγκεκριμένα...
Τα audience είναι παθητικά από ότι βλέπω, δεν ρυθμίζουν τάση, έτσι δεν είναι;

Εγώ εχω πάρει ενα isolator της trafomatic στα 2.5 ΚW και δεν έχω κανένα πρόβλημα
τα έχει ο μπάμπης σε λογική τιμή
Δεν το βρίσκω στο σάιτ τους το μοντέλο που αναφέρεις.... Διορθώνει τάση; Ποιος είναι ο Μπάμπης;

Έχεις κοιτάξει τίποτε σε Balanced Power? μήπως και σου σταματήσει ο βόμβος? και σου φτιάξει η καμπύλη? http://www.equitech.com/

Μπορεί να κάνεις και φτιαχτό, κάποιος πρέπει να έχε κάνει στο φόρουμ, δεν θυμάμαι ποιος...

Δεν διορθώνει τάση, αλλά θα ησυχάσει το σύστημα σου...

Last edited:
Έχεις κοιτάξει τίποτε σε Balanced Power? μήπως και σου σταματήσει ο βόμβος? και σου φτιάξει η καμπύλη? http://www.equitech.com/

Μπορεί να κάνεις και φτιαχτό, κάποιος πρέπει να έχε κάνει στο φόρουμ, δεν θυμάμαι ποιος...

Δεν διορθώνει τάση, αλλά θα ησυχάσει το σύστημα σου...
Μου το είχε συστήσει κι ο Κοψαυτόπουλος αυτό. Κι αυτό δεν στρώνει τάση.
Βλέποντας τα νούμερα που έγραψα στην αρχή του θέματος, εκτιμώ ότι αν δε φτιάχνει τη φάση, δεν υπάρχει λόγος να δώσει κάποιος τα 2-3 χιλιάρικα που κοστίζουν τα παθητικά μηχανήματα.
Με τάση 190 η 245 βολτ, είμαι σίγουρος ότι κάποια μηχανήματα στην αλυσίδα αναπαραγωγής θα παίξουν πολύ χειρότερα από τις προδιαγραφές και τις δυνατότητές τους. Τι νόημα έχει να κυνηγάμε τη βελτίωση στον ήχο αγοράζοντας ένα interconnect των 1000 ευρώ -αντικαθιστώντας το παλιό μας των 500 ευρώ- αν το μηχάνημα πααίζει με 5% υπέρταση η 20% υπόταση;
Αν στο αμάξι μου βάλω βενζίνη 90 οκτανίων αντί για 95, δεν έχει νόημα ούτε το after market φίλτρο αέρα, ούτε τα ακριβά μπουζί...

Κανένα μηχάνημα που να στρώνει τάση , εκτός από PS Audio , έχετε υπόψη; Κατά προτίμηση με Έλληνα αντιπρόσωπο...

Από εμπειρία και μόνο,όπου υπάρχει τριφασικό ρεύμα,δεν υπάρχει περίπτωση στο Ελλαντιστάν να συμβαδίζουν οι 3 φάσεις και συνήθως αυτή που στη μέτρηση έχει τη ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ απόκλιση την έχει πάντα.
Άρα κοιτάμε να πάρουμε ρεύμα απ'αυτή τη φάση

Αποθηκεύει και διορθώνει το συνημίτονο.
Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο βελτιώνει τον ήχο... Απλά μειώνει το κόστος του καταναλισκόμενου ρεύματος..
Η κάνω λάθος;

Εν πάσει, δεν ανεβάζει την τάση από τα 185 η 200 στα 230.

Απάντηση: Re: Πρόταση για power conditioner

Έχω αυτό περίπου δύο χρόνια και δουλεύουν όλα μια χαρά.

http://www.tsakiridis-devices.com/line_amplifiers.html

Φίλτρο ρεύματος με απομονωτή τάσης είναι το συγκεκριμένο ενώ διαθέτει και αντικεραυνική προστασία
Καμμία σχέση με τήν τάση

Πω πω μπαχαλο .....

Tα conditioner απλα φιλτραρουν το ρευμα δεν μπορουν να βοηθησουν στο θεμα που εχεις με την ταση
Αλλες μεθοδοι οπως ups on line και σταθεροποιητες τυπου σερβο ισως σου προσφερουν καποια λυση ...
Τα του βομβου που αναφερεις για μενα δεν ειναι κατανοητα ( προφανως να εχει συζητηθει το θεμα καπου αλλου και δεν το εχω δει)
Αλλα αν εχεις βομβο καπου στην αλυσιδα ο οποιος προερχεται απο ΕΜΙ η απο ground loop απλα κανενα conditioner δεν μπορει να σε βοηθησει σε αυτο

και επιπλεον δεν εχω καταλαβει γιατι απαραιτητα πρεπει να σου δημιουργει καποιο προβλημα η λιγο χαμηλοτερη ταση ... εχεις χασει για απραδειγμα 20% ( μαλλον πολλα λεω ) απο την ισχυ του ενισχυτη σου απο το τελος περα απο αυτο δεν εχεις απολυτως κανενα αλλο προβλημα .

Παντως κατα την δικη μου αποψη οταν η μια φαση ειναι 200 η αλλη 230 και η αλλη 250 ειναι καραμπινατο θεμα ηλεκτρολογικο και ειναι απουσια σωστου ουδετερου που μπορει να συμβαινει στο σπιτι σου , στο ρολοι σου και ειδικοτερα στο κιβωτιο διανομης πισω απο το ρολοι και η πιο κοινη περιπτωση στα ""καρυδακια"" της κολωνας που παιρνει ρευμα το σπιτι σου ....

Αν ζεις σε βιομηχανικη περιοχη , σε προαστιο , η σε οποια περιοχη η οποια στην παροχη της φερνει βιομηχανικους θορυβους ( εξηγω: αιχμες τασης ψηλες μεν αλλα μικρης σε διαρκεια , στιγμιαιαες γενικα διακυμανεις surge spike κλπ ) τοτε εχει νοημα ενα conditioner σαφως ομως για τα υπολοιπα που αναφερεις δεν εχει απολυτως κανενα πραγμα να κανει ....

και επιπλεον δεν εχω καταλαβει γιατι απαραιτητα πρεπει να σου δημιουργει καποιο προβλημα η λιγο χαμηλοτερη ταση ... εχεις χασει για απραδειγμα 20% ( μαλλον πολλα λεω ) απο την ισχυ του ενισχυτη σου απο το τελος περα απο αυτο δεν εχεις απολυτως κανενα αλλο προβλημα .

Παντως κατα την δικη μου αποψη οταν η μια φαση ειναι 200 η αλλη 230 και η αλλη 250 ειναι καραμπινατο θεμα ηλεκτρολογικο και ειναι απουσια σωστου ουδετερου που μπορει να συμβαινει στο σπιτι σου , στο ρολοι σου και ειδικοτερα στο κιβωτιο διανομης πισω απο το ρολοι και η πιο κοινη περιπτωση στα ""καρυδακια"" της κολωνας που παιρνει ρευμα το σπιτι σου ....

Σάκη ευχαριστώ για την παρέμβαση, γνωρίζεις ότι τη γνώμη σου την αξιολογώ ιδιαίτερα.

Τώρα ξαναμέτρησα και έχω 203 βολτ, 223 και 239. Αν όπως τα λες είναι ηλεκτρολογικό το πρόβλημα, θα πάρω τηλέφωνο τη ΔΕΗ αύριο το πρωί να ζητήσω να κάνουν έλεγχο κι αν δεν βγει κάτι από εκεί, θα καλέσω ηλεκτρολόγο στο σπίτι.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις της χαμηλής τάσης στον ήχο, χωρίς να έχω τεχνικές γνώσεις στα ηλεκτρονικά, στην πράξη έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει διαφορά.

Όταν δούλευα στον Καναδά βοηθός σε συναυλίες (χαμάλης) μας λέγανε για διάφορους καλιτέχνες που μείωναν την τάση στους ενισχυτές τους για να παραμορφώνει ο ήχος. Επίσης γνωρίζω ότι χαμηλότερη τάση λειτουργίας επηρεάζει αρνητικά τη ζωή των λυχνιών.....

σορρυ αλλα ολα τα παραπανω ειναι λαθος ...

Για τους αναλογικους ενισχυτες σημαινει μονο απωλεια ισχυος
Για αναλογικες πηγες η παρακτικη ειναι μια ΠΧ παιρνει 220-230 ( σημερα ) και το μετασχηματιζει σε 12 σαφως για να το σταθεροπιησει σε 12 για παραδειγμα το κανει πχ16 πρωτα και πριν τη σταθεροποιηση ωστε τελικα να καταληξει σε 12 σταθεροποιημενο .Τωρα αν η ταση κατεβει απο το κατωφλι των 16 δεν μπορει να λειοτυργησει ο σταθεροποιητης ....Πραγμα μαλλον απιθανο
Οι λαμπες ζουνε μακραν πολυ περισσοτερο με χαμηλοτερη ταση με ζωη μαλλον υπερδιπλασιασμενη πλην ομως δεν παιζουν το ιδιο καλα ...αντιστοιχα και οι ενισχυτες καθαρης ταξης Α ...
Για τις συσκευες σου που εχουν διακοπτικο τροφοδοτικο η ολη κατασταση ειναι παγερα αδιαφορη ...

Εξαιρεση θα μπορουσε να ειναι ενα μπομινοφωνο η ενα πικ απ με μοτερ που ειναι κατευθειαν στα 220-230 εκει τοτε θα εχεις θεμα ( απλα χαμηλες στροφες )

Αυτα ...

... ...
Οι λαμπες ζουνε μακραν πολυ περισσοτερο με χαμηλοτερη ταση με ζωη μαλλον υπερδιπλασιασμενη πλην ομως δεν παιζουν το ιδιο καλα ...αντιστοιχα και οι ενισχυτες καθαρης ταξης Α

......

Δηλαδή όντως οι λάμπες δεν παίζουν όσο καλά θα έπρεπε όταν τροφοδοτούνται με χαμηλότερη της ονομαστικής τάση, αυτό δε γράφεις κι εσύ;

Η πάλι δεν το κατάλαβα;

και οι λαμπες αλλα και τα τρανσιστορ παιζουν τα καλυτερα οταν εχουν οδηγηθει στον κορο εντος εισαγωγικων ..... κοντα στα ορια τους θα ηταν μαλλον μια πιο σωστη εκφραση Παρολα αυτα τετοιου τυπου οδηγηση και τροφοδοτηση ειναι ενεργοβορα και σαφως μειωνει την ζωη της λαμπας αλλα και ολοκληρου του μηχανηματος ακομα και οταν αυτο ειναι τρανσιστορικο ...